Невіра в Бога - гріх ?! | "Обери життя"

16 вересня 2016 | Опублікував: Yura Fedorenko

Якщо у людини запитати: «Як ти думаєш, що є найстрашніший гріх Якщо у людини запитати: «Як ти думаєш, що є найстрашніший гріх?» - то один назве вбивство, інший - злодійство, третій - підлість, четвертий - зрада. І навряд чи хтось віднесе до цього списку невіра в Бога ...

Більш того, далеко не всі взагалі погодяться з тим, що невіра в Бога є гріх. "Яка різниця, у що я вірю, - головне бути добрим, хорошим і порядною людиною", - скажуть багато. Але давайте трохи поміркуємо. Відразу скажу, що особисто мені, як віруючому в Бога людині, досить свідоцтва Біблії, в якій записані такі слова Ісуса Христа: "Він [Дух Святий, Утішитель] прийде, Він світові виявить про гріх, і про правду, і про суд: тож про гріх, що не вірують в Мене "(Біблія, Євангеліє від Іоанна 16: 8-9). У цих віршах Господь абсолютно ясно показує, що невіра в Нього - гріх, і до того ж серйозний. Але поки відкладемо вищенаведені слова і спробуємо просто, так би мовити, розібратися "на пальцях".

По-перше, наше невір'я ображає Бога, і це цілком зрозуміло По-перше, наше невір'я ображає Бога, і це цілком зрозуміло. Уявіть, що ви розмовляєте з начальником на роботі. Він вам викладає поточний стан справ в компанії, а ви своєю реакцією показуєте, що не вірите йому. Очевидно, подібна поведінка зачепить керівника. В якості ще одного прикладу мені пригадуються розмови з батьками в підлітковому віці. Я добре пам'ятаю, як батька ображало відсутність довіри до його словами з мого боку. Хтось сказав, що неможливо сильніше образити порядну людину, ніж якщо виявляти недовіру його словами. Але якщо від людей ще можна приховати своє ставлення, то перед Богом все відкрито. І цілком природно, що наше невір'я сильно ображає Бога. Своїм невір'ям ми фактично принижуємо Слово Боже, і як наслідок, принижуємо стоїть за Біблією Бога. А це є не що інше, як серйозний гріх.

Бог чекає від нас безумовної віри в те, що Він сказав Бог чекає від нас безумовної віри в те, що Він сказав. Фома, один з учнів Ісуса Христа, не хотів вірити в воскресіння Господа за розповідями інших учнів (до речі, саме звідси пішло відомий вислів "Фома невіруючий"). Він говорив: з чи не побачу на руках Його [Христа] ран від цвяхів, і не вкладу пальця мого в рани від цвяхів, і не вкладу руки моєї в ребра Його, не повірю (Біблія, Євангеліє від Іоанна 20:25) . Коли Христос повторно зустрівся з учнями, серед яких був і Фома, Він сказав йому: "Подай палець твій сюди і подивись на руки Мої; подай руку твою і вклади до боку Мого; І не будь ти невіруючий, але віруючий. Говорить до Нього Хома: Господь мій і Бог мій! Ісус каже йому: ти повірив, тому що побачив Мене; Блаженні, що не бачили й увірували! ". (Біблія, Євангеліє від Іоанна 20: 27-29). "Блаженні, що не бачили й увірували!", - звучала відповідь Христа. Бог чекає від нас безумовної віри. Воно й зрозуміло. Якщо ми віримо людині на слово, - це значить, що ми його поважаємо і визнаємо його авторитет. Подібно до цього і безумовна віра Божим словами свідчить про наш повазі до Бога і визнання Його авторитету. Недарма Апостол Павло писав: "Без віри догодити Богові неможливо" (Біблія, послання до Євреїв 11: 6). Наша віра краще всяких красивих слів показує, наскільки авторитетний для нас Бог і Його Слово.

І по-друге, зневіра є підстава для інших гріхів. "Якщо Бога немає, все дозволено", - ця думка червоною ниткою проходить через роман Ф.М. Достоєвського "Брати Карамазови". "Ноги" всіх інших пороків ростуть саме від невір'я. Якщо Бога немає, то можна робити "що завгодно" (по крайней мере, якщо людське правосуддя в тому чи іншому обличчі не дізнається і не покарає). Звідси і народжуються підлість, зрада, перелюбу, злодійство в різних його проявах і т.д .. А ось якщо людина дійсно вірить в Бога, то він ще добре подумає, перш ніж зробити що-небудь зле: адже навіть якщо люди не дізнаються, тобто Всевидючі Око, від Якого ніщо не сховається. І по-друге, зневіра є підстава для інших гріхів

А якщо людина вірить в Бога ще глибше, то і саме бажання творити гріх у нього відпадає. Навіщо тобі творити зло, коли ти захоплений і захоплений Божої красою, любов'ю, мудрістю, силою, милосердям і добротою ?! У такі моменти хочеться вигукнути слідом за апостолом Павлом: "О глибино багатства, і премудрости, і знання Божого! Як незбагненні присуди Його, і недосліджені дороги Його! "(Біблія, послання до Римлян 11:33). У людини, яка пізнала Бога, починається нове життя, в якій любові до гріха просто немає місця!

Навіщо тобі творити зло, коли ти захоплений і захоплений Божої красою, любов'ю, мудрістю, силою, милосердям і добротою ?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация