Новини Харкова - Адвокат Зайцевої про криваве ДТП в Харкові: правила порушили обидва водії

Адвокат Зайцевої заявила, що та брала участь в "двох або трьох допитах" / фото npu.gov.ua

Адвокат Олени Зайцевої Юлія Козир заявила, що експертиза, проведена у справі харківського ДТП, показала, що правила дорожнього руху порушили обидва учасники аварії - і Зайцева, і водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов.

"Була проведена експертиза у справі, яка визначила, що правила дорожнього руху порушили обидва водії", - сказала вона в коментарі " українській правді ".

Тому обрання запобіжного заходу для Дронова у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави адвокат назвала "адекватним і справедливим рішенням".

Козир додала, що підозрювана в скоєнні смертельного ДТП Зайцева продовжує перебувати в СІЗО.

"Вона в СІЗО, запобіжний захід - утримання під вартою без можливості внесення застави - обрана до 16 грудня. Ми постійно бачимося, готуємося до слідчих дій, які постійно проходять", - сказала Козир.

За словами адвоката, Зайцева брала участь в "двох або трьох допитах і слідчому експерименті за участю обох учасників ДТП.

Крім того, у справі призначили ще одну експертизу для виявлення опіатів у сечі Зайцевої на момент ДТП.

"Призначено хімічна експертиза, але результатів немає ще. Були використані ті ж зразки, які брали в той же день. Коли вони будуть, це тільки слідчий знає", - сказала Козир.

Адвокат прогнозує, що слідчі дії завершаться до кінця року.

"На мою суб'єктивну думку, до кінця грудня мають бути завершені слідчі дії, тому що дуже швидко все відбувається. Дуже швидко проходять всі експертизи, просто миттєво фактично все відбувається", - сказала Козир.

На питання, чи буде захист клопотати про зміну запобіжного заходу після закінчення терміну попереднього заходу у вигляді арешту, адвокат сказала: "Не можу ще сказати. Немає поки остаточної позиції з цього".

Читайте також Втратила чоловіка і сестру: постраждала в страшному ДТП в Харкові записала перше звернення з реанімації

На прохання потдтвердіть інформацію, поширену в ЗМІ, про те, що сім'я Зайцевої нібито продала квартиру в Харкові і виплатила постраждалим по 50 тисяч гривень, Козир сказала, що не знає, що відбувається з власністю сім'ї її підзахисної, але запевнила, що сім'я Зайцевих допомагає всім постраждалим.

"Купівля-продаж нерухомості або інших якихось матеріальних цінностей сім'ї - я не цікавлюся цими питаннями, тому що це не має ніякого відношення до розслідування. Щодо того, що сім'я дійсно надає матеріальну допомогу абсолютно всім постраждалим - це правда. Перераховуються кошти на лікування та інші потреби до деяких благодійні фонди, до фондів при лікарнях, де лікувалися постраждалі ", - сказала адвокат.

Вона підкреслила, що сім'я, незважаючи на те, що ще не встановлений винуватець ДТП, робить це з доброї волі, тому що "сумує і співчуває".

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові на перехресті вулиці Сумській і провулка Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ятеро людей , Ще одна людина померла від травм у лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация