Новини Харкова - Українця Стешенко в окупованому Криму засудили до двох років колонії-поселення

цею материал Доступний по-русски

У той же час відносно українця припинили виробництво про створення екстремістського співтовариства.

У той же час відносно українця припинили виробництво про створення екстремістського співтовариства

Стешенко визнали винним у підпалі будинку російського муфтія Криму Еміралі Аблаєва / Фото УНІАН

Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя засудив харків'янина Олександра Стешенка до двох років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

Про це повідомляє " Крим.Реаліі "З посиланням на прес-службу ФСБ Росії в Криму і Севастополі.

Стешенко визнали винним у підпалі будинку російського муфтія Криму Еміралі Аблаєва.

Читайте також Сенцов на зустрічі з правозахисницею назвав свій стан "предкрітіческім"

Російські силовики стверджують, що під час слідства Стешенко нібито повністю визнав свою провину і клопотав про особливий порядок судового розгляду. Тому кримінальне переслідування Стешенко в частині здійснення ще одного злочину (ч. 2 ст. 282.1 Кримінального кодексу Росії - створення екстремістського співтовариства) припинено в зв'язку з дійовим каяттям.

Як відомо, 2 квітня активісти з громадської ініціативи «КримSOS» з посиланням на матір Стешенко повідомили, що російські силовики затримали його на пункті пропуску «Чонгар» при в'їзді в окупований Росією Крим. Згідно з рапортами співробітників російської поліції, 12 квітня Стешенко «затримали за непокору законній вимозі (стаття 19.3 КоАП Росії)». У той же день райсуд Сімферополя заарештував Стешенко на 12 діб.

Пізніше російські силовики заявили, що нібито припинили в Криму діяльність екстремістської групи, створеної помічником депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва Ерролом Велієвим. Як стверджує російська спецслужба, «до складу групи, сформованої в Харкові, крім Велиева увійшли колишні спортсмени-боксери Стешенко і Третьяков».

У ФСБ стверджують, що «члени екстремістського співтовариства в січні 2018 року здійснили підпал будинку муфтія Криму Аблаєва».

ФСБ заявляє, що Стешенко затримали в квітні 2018 «при в'їзді на територію Криму, куди він був направлений Велієвим для підготовки і здійснення провокацій». Велієв та Третьякову Росія висунула звинувачення заочно, вони оголошені в розшук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация