Новини Руспрес - Чим займаються олігархічні "колишні"

Ольга Абрамович торгує ім'ям екс-дружина, а Олена Ходорковська домагається з колишнім чоловіком побачення

Є серед російських мільярдерів рідкісні птахи, кому вдалося уникнути розлучення. В основному ж за плечима більшості наших товстосумів щонайменше одна відставна дружина. А кинута дружина олігарха - все одно що міна уповільненої дії. Важко навіть уявити, що твориться в душі жінки, чий вчорашній чоловік із задоволеним виглядом мелькає на телеекрані, а його супердоходи і нову любов обговорює вся країна. Чи не кожної вистачає сил знести таке випробування. Вирощена «міна» в будь-який момент може підірвати і репутацію, і бізнес екс-чоловіка. А ось вибухне вона чи ні, це вже як кому пощастить.

Олексій Мордашов знайшов третю любов

Олексій Мордашов знайшов третю любов

Двох своїх колишніх дружин Елен - і першу (зліва), і другу - Мордашов врешті-решт змінив на красуню Ларису

Главі Череповецького комбінату «Северсталь» Олексію Мордашову свого часу не пощастило. Історія з фінансовими претензіями його першої дружини Олени , Яка претендувала на 20 мільйонів доларів (!) Аліментів, прогриміла на всю країну.
Екс-дружина зверталася і в газети, і в суд і домоглася навіть арешту 32 відсотків акцій підконтрольних Мордашову підприємств. Загалом, не тільки попсувала екс-муженьку нерви, але ще і втрутилася в його бізнес-плани.
І, хоча з моменту розлучення пройшло п'ять років, Олена самозабутньо «поливала» колишнього чоловіка, виставляючи його бездушним жаднюгою . За її міркувань, їй і їх загальному синові Мордашов залишив несправедливо мало: трикімнатну квартиру в Череповці, стару «дев'ятку» і вісімнадцять тисяч доларів річного утримання.
При цьому екс-чоловік з кожним днем ​​ставав все багатшим і поважніших. А Олена не могла навіть дивитися телевізор, де на місцевому каналі щодня красувався він. Посилювало ситуацію і те, що його друга дружина - теж Олена - світилася від щастя, роздавала інтерв'ю і в кінці кінців подарувала Мордашову ще двох синів.
Що змусило Олену-старшу вийти на стежку війни (чи то заграла жадібність, то чи напоумили конкуренти екс-дружина), так і залишилося загадкою. Проте ефект від скандалу, який в підсумку все одно зам'яли, вийшов оглушливий. Жінки, які пережили подібну драму, співчутливо зітхали. Чоловіки, обтяжені великими грошима, робили висновки.
Зробив висновки, судячи з усього, і сам Мордашов. Напевно, тому його друге розлучення досі оповитий таємницею. Хоча розрив стався не вчора. Ще рік назад по Череповцю пішли чутки, що друга дружина і двоє маленьких дітей господаря «Северстали» тихо-мирно живуть в недавно відбудованому особняку, а сам він пропадає в Москві з якоюсь новою пасією.
Дуже популярна версія, що нова дівчина першого чоловіка Череповця фотомодель.
Мордашов став виводити свою нову любов у світ. З Ларисою, яка і справді схожа на модель, Мордашов з'являється навіть на корпоративних прийомах.

Галина (вгорі) так і не змогла утримати легковажного БАБа, а красуні Олені це поки вдається.

Галина (вгорі) так і не змогла утримати легковажного БАБа, а красуні Олені це поки вдається.

Якщо у Мордашова поки все йде цілком вдало, опальному олігархові Борису Березовському , Схоже, не солодко. І справа не тільки в тому, що йому мимоволі доводиться нудитися за кордоном, задовольнятися розміреним лондонській життям і тужити за московським роздоллю. Судячи зі скупих доходить на Батьківщину чутками, особисте життя БАБа теж позбавлена ​​колишнього флеру. Хоча сам Борис Абрамович запевняє, що в родині у нього все в порядку. Тим більше що час від часу народжуються нові онуки. Минулого літа, наприклад, з'явився шостий.
А ось число дружин і дітей Березовського, за його власним твердженням, зафіксувалося на відмітках «три» і «шість» відповідно. І ніяких передумов для їх збільшення немає. Злі ж язики подейкують, що третя дружина олігарха Олена Березовська виявилася настільки хитромудрої жінкою, що змогла обставити самого БАБа. Кілька років тому, почувши про розлучення, вона нібито погрожувала йому грандіозним скандалом, який поставив би жирний хрест на і так досить сумнівному майбутньому мрійника революцій. І тепер звик чинити за покликом серця олігарх виявився в душевної темниці, розпрощавшись з перспективою змін на сімейному фронті.
Не беруся судити, наскільки вірні ці припущення, але до еміграції Березовський надходив математично вивірено. Спочатку одружився, потім обзаводився двома дітьми, потім міняв стару дружину на нову. І так - по колу.
В результаті Ніну змінила Галя, Галю - Лена, а Лена мала поступитися місцем Маріанне. У всякому разі кілька років тому в московській політтусовці поповзли чутки, що Березовський знову всерйоз захопився. Незважаючи на красуню дружину, з одного боку, і непристойно юний вік дівчини - з іншого. Базікали, що їй нібито було не більше 16 років!
Багато чуток ходило і про те, що Маріанна чи народила Березовському дитини, то чи збиралася, а він їй подарував шикарну квартиру. До речі, про квартиру кажуть, що це та сама, в якій жив Михайло Горбачов, коли він був Президентом СРСР.
Нелюбом такі подарунки не роблять. Тому-то і напрошується питання: а може, Березовський і справді готувався до четвертого шлюбу, а його нинішня туга за Батьківщиною - не що інше, як незадоволена божевільна пристрасть, яку він приніс в жертву спокійній ситого життя?

Роман Абрамович став дідом

Роман Абрамович став дідом

Роман Абрамович має славу добропорядним сім'янином. Його друга дружина Ірина народила йому п'ятьох дітей. А ви дивуєтеся: навіщо олігарху п'ята яхта? Мабуть, по одній на кожного спадкоємця.
А ось купити яхту для падчерки Настусі-така думка в голову Абрамовича напевно не приходить. Незважаючи на те, що цю дівчинку він колись щиро полюбив, одружившись на ефектною брюнеткою Ользі Лисової .
Тепер же завдяки падчерки Абрамович може вважати себе дідом. Днями Настя народила доньку. Але ці перипетії плодовитий Романа Аркадійовича не чіпають. Адже з першою дружиною він прожив недовго: як тільки з'ясувалося, що у Ольги більше не буде дітей, шлюб розпався. Дружині Абрамович залишив маленьку квартиру в центрі Москви. А Настя ще кілька років думала, що Абрамович її тато. Подорослішавши і дізнавшись правду, вона взяла прізвище діда. А її мама так і не змогла розлучитися з гучним прізвищем. Тому-то обчислити телефон Ольги Абрамович неважко.
Інша справа - добитися з нею інтерв'ю. Коли я їй зателефонувала, вона ні в яку не погоджувалася, скаржачись, що тягар минулого її обтяжує.
- Я одного разу йому подзвонила і сказала, що у мене з-за нього проблеми. Він запропонував дати охорону і поміняти номер телефону. Але я відмовилася.
Чому, Ольга не пояснює. Можливо, розраховувала на більшу, наприклад, на зміну квартири. Адже сьогодні Ольга зі своїм новим чоловіком живе на околиці Москви. Але нажаль. Колишній нічого подібного не запропонував. А на дрібниці вона розмінюватися не стала. Адже Ольга Абрамович - дама явно не промах і факт свого шлюбу з Абрамовичем оцінює в кругленьку суму.
- А ви мене зацікавте. Матеріально, - заявила Ольга після моїх наполегливих прохань.
- Похвальна підприємливість, - подумала я і приготувалася торгуватися. Сума в 500 доларів мені здавалася цілком адекватною.
Але Ольга лише розсміялася. Мене ж захопив азарт, і я набавляла ціну. Коли сума підросла до 2 тисяч доларів, екс-дружина Абрамовича здригнулася. Обіцяла порадитися з чоловіком.
Але то була лише хвилинна слабкість. Через кілька днів Ольга Абрамович відмовилася від двох тисяч доларів, а для науки розповіла історію про те, як вона сколотила невеликий капітал, продавши свої спогади європейським репортерам.
- Коли я назвала їм ціну - 50 тисяч доларів, - вони мало не знепритомніли. Сказали, що навіть Горбачову стільки не платять. Але я відповіла, що я не Горбачов. І вони погодилися. Правда, контракт ми підписали на 30 тисяч, так як я не хотіла ворушити брудну білизну. А потім повторила цей досвід ще з одним європейським виданням.
Ось це так, подумала я, недооцінивши спочатку комерційну жилку Ольги Абрамович. Лихий ж вона придумала спосіб робити гроші на колишнього чоловіка! Може бути, хоч так вона отримує моральне задоволення в обмін на стрес, який напевно заробляє, дивлячись на свої втрачені можливості. Адже скільки б Ольга не переконувала оточуючих і саму себе, що нинішнє життя Романа Абрамовича її не хвилює, в голосі її протягає печаль. Казкова життя колишнього чоловіка явно розбурхує її уяву. Тому-то, напевно, їй так важко відмовитися від його прізвища.

А Ходорковського люблять і перша, і друга ...

А Ходорковського люблять і перша, і друга

Чи не відмовилася від прізвища чоловіка і Олена Ходорковська - перша дружина олігарха-в'язня, мати його старшого сина. Але тут випадок особливий. Схоже, ця жінка так і не змогла викинути екс-дружина з власного серця.
Варто хоча б почути, з якою ніжністю в голосі вона говорить про нього навіть тепер, через півтора десятка років після розлучення. З якою теплотою дякує за те, що він подарував їй чудового сина. Син, до речі, навчається в США. А сама Олена Борисівна живе цілком безбідно: володіє туристичним агентством «Леді-Вікторія». Тільки заміж вдруге так і не вийшла.
Перша біль розриву вщухла не відразу, але потихеньку все ж вляглася. Але життя внесло корективи в душевні переживання. Коли з Ходорковським трапилася біда, Олена Борисівна не стала зловтішатися і думати, що доля помстилася йому за її понівечену душу. Все, що відбулося вона сприйняла як особисту трагедію.
- Як тільки Мішу посадили, в мене все сколихнулося з новою силою. Адже у нас з ним була перша любов ... - зітхає вона і багатозначно замовкає.
Як тільки Ходорковський опинився за гратами, вона намагалася домогтися з ним побачення. Але марно. Тут ексклюзивним правом користується його нинішня дружина Інна - мати його трьох молодших дітей. До речі, з Інною вони не спілкуються.
І навіть на засіданнях суду, куди ходили обидві, ні разу не поговорили.
Як би не було велике їх спільне горе, ці жінки назавжди залишаться суперницями, яким по якомусь прихованому наміру довелося розділити на двох любов до одного чоловіка.

А як у чиновників?

Міністри вважають за краще молоденьких

Російські високопосадовці від олігархів по частині розлучень не відстають. І далеко не всім з них вдається уникнути розголосу свого нового сімейного стану. Так само, як і зберегти з колишнім подружжям добрі відносини.
Зі свіжих прикладів - судова тяжба екс-повпреда президента в Південному федеральному окрузі Віктора Казанцева зі своєю колишньою дружиною Тамарою по розділу спільно нажитого добра. Негарно свого часу розлучився з дружиною Людмилою і екс-віце-президент Росії Олександр Руцькой . Майно вони теж ділили через суд кілька років. Як і екс-міністр праці Олександр Починок, що проміняв свою першу дружину Ірину на молоденьку Наталю. Довго не могла прийти в себе і друга дружина спікера Ради Федерації Сергія Миронова Любов Іванівна, коли дізналася, що чоловік знайшов їй заміну в особі своєї колишньої помічниці Ірини , На якій згодом і одружився.
Вдруге одружені сьогодні і деякі члени уряду. наприклад, міністр фінансів Олексій Кудрін , міністр промисловості Віктор Христенко , міністр економіки і торгівлі Герман Греф . А ось помічник Президента РФ Сергій Ястржембський на розлучення і новий шлюб зважився тільки після того, як відійшов від колишніх надто публічних посад.

Ольга Вандишева

А ви дивуєтеся: навіщо олігарху п'ята яхта?
А як у чиновників?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация