Новини Росії - Частинам російської армії присвоїли імена українських міст: в мережі хвиля обурення - Апостроф

Президент Росії Володимир Путін затвердив присвоєння цілої низки частин російської армії назв українських міст.

Документи про це були опубліковані на офіційному порталі правової інформації.

Відзначається, що найменування було присвоєно "з метою збереження славних військових історичних традицій, виховання військовослужбовців у дусі відданості Батьківщині та вірності військовому обов'язку".

Відповідно до указів, 6-й танковий полк російської армії отримав найменування "гвардійський Львівський", 68-й танковий полк - "гвардійський Житомирсько-Берлінський", а 163-ою танковий полк - "гвардійський Ніжинський".

Варто зауважити, що назви українських міст включили в найменування полків в пам'ять про участь частин у звільненні їх в роки Другої світової. Так, наказом Йосипа Сталіна в 1944 році 93-а окрема танкова бригада отримала почесне найменування "Житомирська", - на її базі пізніше створили 68-й полк.

У той же час, ряд частин армії РФ отримали почесні найменування, що включають в себе назви білоруських міст, - Вітебська, Кобрина, Слонима, Варшави. Також в РФ з'явилася Єльнинсько і Ідріцкую-Берлінська дивізії, Верхньодніпровський і Трансільванський полки.

Нардеп Володимир Ар'єв прокоментував рішення Кремля: "Ці погано замасковані під" пам'ять "Другої світової назви мілітаристських угруповань свідчать про те, що у нас попереду нелегкі часи. І не тільки у нас. Але там продовжують Північний Потік-2. Точно як СРСР, перед нападом Гітлера відправляв нацистам зерно і метал ".

Точно як СРСР, перед нападом Гітлера відправляв нацистам зерно і метал

"Ось ідіот", "Точно, як Гітлер", "Погана новина. Поході, х ** ло готується до великої війни", "Прихована окупація", "У нього кипить в черепній коробці, що Україна виходить з-під його контролю" , - додали в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше пропагандист кремлівського пулу Дмитро Смирнов "присвоїв" сусідню країну .

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация