[Новини] Сонати Баха для загиблих від землетрусу і цунамі

Рікудзентаката, преф. Івате, 9 березня (Jiji Press) - В пам'ять про жертви Великого східно-японського землетрусу 11 березня 2011 року біля самотнього дерева, дивом уцілілого після цунамі, грають на скрипці.

Кудо Такасі грає на «скрипці цунамі» перед самотньою сосною на північно-східному тихоокеанському узбережжі Японії 9 березня 2017 р Дерево дивом вижило після величезної хвилі і стало символом стійкості регіону (© Jiji) Кудо Такасі грає на «скрипці цунамі» перед самотньою сосною на північно-східному тихоокеанському узбережжі Японії 9 березня 2017 р Дерево дивом вижило після величезної хвилі і стало символом стійкості регіону (© Jiji)

В м Рікудзентаката преф. Івате 26-річний скрипаль Кудо Такасі виконав сонати Баха в честь людей, які постраждали від стихійного лиха шість років тому.

«Скрипку цунамі» виготовив токійський майстер Накадзава Мунеюкі для того, щоб вона нагадувала про величезній хвилі цунамі, спричиненої землетрусом магнітудою 9,0, яке трапилося 11 березня 2011 року.

Накадзава, якому вже 76 років, використовував виловлені в морі шматки дерева, які раніше були частиною будинків, зруйнованих цунамі. Деякі деталі зроблені з дерева «Чудо-сосни» - дерева, яке пережило цунамі.

Виступ Кудо є частиною проекту, в ході якого 1000 японських і зарубіжних скрипалів черзі грають в пам'ять про жертви цунамі. Проект почався на меморіальній церемонії в Рікудзентаката п'ять років тому і Кудо став п'ятисотим скрипалем, котрі виконували музику в цьому проекті.

[Авторське право Jiji Press, Ltd., редагування Nippon.com]

Велике східно-японський землетрус Міягі Jiji Press

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация