Новини Харкова - "Це ще квіточки": мешканці Балаклії поділилися враженнями від нових вибухів (відео)

В райдержадміністрації запевняють, що ніякої евакуації не проводили, а всім, хто хотів, була надана можливість виїхати. В райдержадміністрації запевняють, що ніякої евакуації не проводили, а всім, хто хотів, була надана можливість виїхати

Над територією арсеналу кружляють літак і вертольоти / фото УНІАН

Як говориться в сюжеті « 5 каналу », В центрі міста не було паніки. Про чергові вибухи люди чули, але не поспішали їхати.

"Я був на роботі, мені подзвонили і сказали, що база вибухає. Я сім'ю вивіз, а сам залишився тут. Чого тікати? Це ще слабкі вибухи. Це ще квіточки. Якщо вибухи триватимуть - тоді щось далі думати. А це поки слабо ", - розповів житель Балаклії Сергій Мінц.

Читайте також Міноборони: жителям Балаклії нічого не загрожує, сховища боєприпасів в безпеці

"Почув, коли вже почало вибухати і якийсь проміжок часу спрацьовувала сирена. І все. Нам не страшно, звично вже після минулого разу", - зазначив місцевий житель Костянтин Вісторобец.

"Тоді було страшно. Але вижили минулий раз, вирішили в цей раз бути спокійніше", - додала дружина Костянтина Ольга.

В райдержадміністрації запевняють, що ніякої евакуації не проводили, а всім, хто хотів, була надана можливість виїхати. На чеку близько 100 автобусів. На випадок ускладнення ситуації.

"Ми готові, якщо ситуація у військових буде ускладнюватися або буде виходити з-під контролю. І ми будемо розуміти, що потрібно вживати додаткових заходів безпеки. Якщо потрібно буде відселити людей - ми готові. Тут чергують підрозділи ГСЧС, мобілізовані медичні працівники. Всі питання взяті під контроль ", - запевняє голова Балаклійської райдержадміністрації Степан Масельський.

Навпаки арсеналу розташоване селище Нафтовик. Під час вибухів рік тому, він найбільше постраждав. Люди з острахом прислухаються до вибухів. Деякі з жителів вже на чеку і поки виїжджати не планують. Сподіваються перечекати.

над територією арсеналу кружляють літак і вертольоти. На самому сховищі працює техніка. Калібр снарядів, які вибухають - 125 і 152 мм. Військові запевняють, що ніякої небезпеки для місцевих жителів немає, оскільки цього разу снаряди не розлітаються.

Планове розмінування військові продовжать, відзначають, що ще потрібно знешкодити близько 30-ти гектарів арсеналу. Роботи продовжать пізніше. У них є для цього вся необхідна техніка.

Відео: 5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Чого тікати?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация