Новини сьогодні: Країна під банером (фото, відео). Новини дня: боротьба з корупцією в Росії, розслідування. Фото.

«Все нове - це добре забуте старе»
французький літератор Жак Пеше (1758-1830)
«Все нове - це добре забуте старе»   французький літератор Жак Пеше (1758-1830)   Саратов   Напередодні прибуття в Саратов естафети Олімпійського вогню «Сочі-2014» старі та аварійні будівлі в центрі міста закрили банерами
Саратов
Напередодні прибуття в Саратов естафети Олімпійського вогню «Сочі-2014» старі та аварійні будівлі в центрі міста закрили банерами. Про один з таких способів благоустрою в редакцію ІА «Взгляд-инфо» повідомив житель обласного центру Володимир Шараев.
Городянин надіслав фотографії, зроблені на вулицях міста, за якими 11 січня пройде естафета.
Предметом його уваги стали метаморфози, які зазнали аварійні будівлі (за адресами: Лермонтова, 33 і Чернишевського, 182), де очікується пробіг факелоносців.


Згідно з представленими фотоматеріалів, будівлі вирішено заховати за величезними банерами з анонсами виступів музикантів-гастролерів і рекламою.
Пенза
У Пензі (на фото), наприклад, старі нетрі завісили барвистими плакатами з зображеннями акуратних дерев'яних будинків.
Згідно з представленими фотоматеріалів, будівлі вирішено заховати за величезними банерами з анонсами виступів музикантів-гастролерів і рекламою
Суздаль
У центрі Суздаля змусили банерами з картинками фасадів старих будинків. Це зроблено перед всеросійським з'їздом муніципальних утворень. У місті паркани перефарбували, підремонтували дороги, але а вдома просто закрили банерами. Будинки, які, прикриті банерами не житлові.


На початку листопада 2013 року в Суздалі відбулася нарада глав місцевого самоврядування. Очікувалося, що в роботі візьме участь і Президент Росії Володимир Путін. До візиту глави держави місцева влада підготувалася.
Убогі будинку в Суздалі завернули в банери. На банерах були намальовані не тільки фасади, але і квіткові горщики, кішки і навіть зелене листя дерев. (Чому не зобразили в вікнах щасливі обличчя суздальців?).
Про такі банальні приготування, як фарбування парканів та ремонт дороги, навіть говорити не варто ... Скільки ж бюджетних коштів на цю показуху було витрачено ?, - цікавиться журналістка Наталія Новожилова в своєму блозі на «Ехо Москви».
А Путін на нараду, до речі, так і не приїхав.

Брянськ
Зруйновані старі будинки в самому центрі Брянська на бульварі Гагаріна, повідомляють «Штурм Новини» , Місцева влада вирішила прикрити банерами із зображенням симпатичних фасадів. Городяни пов'язали це прикрашення з майбутньою естафетою олімпійського вогню, який доставлять 15 січня.
У грудні влада вирішила прикрасити один з покинутих будинків розмальованої ширмою, проте вночі її порізали невідомі борці з «масками». Довелося все відновлювати. Причому для цього вдалися до нових руйнувань на історичній будівлі - їх зробили будівельники, які кріпили конструкції для банера. Тепер таке ж полотно з'явилося на сусідньому будинку. За словами будівельників, вони просто виконують доручену їм роботу.

Влада поки відмовчуються з приводу витівки, обурився багатьох городян. По суті, вся частина бульвару Гагаріна на спуску до набережної Десни є розруху, до якої чиновникам всі ці роки не було діла.

Варто врахувати, що факел пронесуть лише 15 січня, а банер натягнули вже в середині грудня. Тобто без сонячного світла люди повинні були просидіти в своїх будинках більше місяця.
Однак деякі городяни, можливо навіть жителі скандального будинку, виявилися не згодні з рішенням місцевої влади і вирізали в «плакаті» дірки під реальні вікна. Це стало приводом для звернення міської влади в поліцію. Пошматувала банер назвали вандалами. Тепер їх шукають правоохоронні органи.
В даний час для пошуку хуліганів проводиться повний комплекс необхідних оперативно-розшукових заходів. Після підрахунку заподіяної зловмисниками збитку, події буде дана юридична оцінка, записав на своїй сторінці один з брянських блогерів
Сочі

На час проведення Олімпійських ігор чиновники мерії Сочі збираються закрити аварійний будинок на вулиці Севастопольській величезним банером, стверджують мешканці будинку. За словами мешканців, у будинку відсутній статус аварійного, тому чиновники мерії не приймають рішення про їх відселення.
Мешканці будинку №4 по вулиці Севастопольській заявили, що не допустять установку на своїй території банера, повідомляв влітку «Кавказький вузол»
Ще 18 серпня 2013 року біля 20 мешканців двоповерхового будинку №4 по вулиці Севастопольській провели збори і прибирання території. Руйнується будинок становить небезпеку для його мешканців, заявили учасники зборів, що направили свою скаргу в мерію міста.

На недбайливих власників складаються протоколи за порушення санітарного стану.
«Під загрозою наше життя і здоров'я, і ​​мерія зобов'язана з цим рахуватися, і нести відповідальність за все, що відбувається в місті», - сказав заступник глави домкома, житель квартири Володимир Язиджан.
Мерія не виконує своїх обов'язків по створенню міжвідомчих комісій та визнання будинків аварійними, вважає голова ТОС «Завокзальний» Ігор Платонов.
«Хоча обстеження будинків, знос яких за паспортом технічної інвентаризації перевищує 70%, не потрібно. Ці будинки вже є аварійними, і адміністрація зобов'язана переселяти людей з будинків загрожують обвалом, а не закривати їх банерами, на яких намальовані упорядковані будинки », - заявив Ігор Платонов.
«Частина нашої території була обгороджена парканом і віддана якомусь громадянину під будівництво. Інша частина території відійшла самозахватчикам, яка вибудувала двоповерхові житлові гаражі. На наші прохання повернути нашу територію мерія не реагує », - каже жінка.
Ростов

Заступник мера Ростова з питань ЖХГ Володимир Арцибашев вважає, що, незважаючи на оптимістичні прогнози і амбітні плани, повністю позбутися від старого житла до футбольного чемпіонату 2018 року місту не вдасться. За словами чиновника, на відновлення всіх будинків потрібно така сума, що її «страшно озвучувати». Таких грошей у міста немає, і не передбачається.
Як вихід із ситуації, що склалася Арцибашев запропонував заховати старі будинки від туристів під спеціальними банерами. Іншого реального способу облагородити місто до проведення ЧС-2018 заступник мера не бачить, коментує процес ІА DonNews .
Воронеж
Аварійний будинок № 6 на площі Леніна, з якого до цих пір не бажають виселятися кілька сімей, перед візитом Володимира Путіна прикрили величезним банером з намальованим фасадом, повідомляє місцева газета «Моє» .

Будинок визнали непридатним для житла 12 років тому, проте цей упертюх варто, і в ньому до цих пір живуть люди

У молодої мами Ксенії тепер небо в сіточку
Фото: Кирило Усольцев
Прем'єра «спектаклю» під назвою «Прикраса норовливого» відбулася два роки тому, напередодні святкування 425-річчя Воронежа - розвалюється будинок № 6 на площі Леніна нарядили в банер з сітки з намальованим фасадом. Не всім бачите ... вибачте, жителям це сподобалося. Вони скаржилися, що в їхніх квартирах стало темно, з'явився синтетичний запах.
Проте, будинок з боку виглядав майже як новенький, тому в цьому році «спектакль» вирішили виконати на біс (благо декорації збереглися). 13 травня аварійний будинок № 6 знову завісили все тим же банером. Правда, зробили це не напередодні 9 Травня, коли на площі проходили головні заходи, а перед приїздом президента Росії Володимира Путіна, який повинен відвідати Воронеж 23 травня.
Використання псевдофасадов - явище досить поширене. Банерами зі спеціальної тканини (або сітки - вона краще пропускає світло і повітря) із зображенням того, як буде виглядати фасад, закривають найчастіше будуються або ремонтуються будівлі.
Але справа в тому, що будинок № 6 ремонту не підлягає. Розвалюється сталінку повинні були розселити, а потім, в середині 2000-х, знести. Однак розселення мешканців та знесення затягнулися, ось і доводиться час від часу ховати цей багаторічний ганьба від сторонніх очей ...
Хто і на яких підставах заважив будинок банером? Такі питання уповноважене вирішувати тільки загальні збори власників житла. Люди кажуть, що в минулий раз хоча б прийшли з управи району вже з готовими бланками зборів, попросили зважити на становище і підписати - все-таки 425-річчя міста. Цього разу, за словами жителів, нічого подібного не було. Та й в КК Ленінського району кажуть, що протоколів зборів з цього приводу дійсно немає.
Сергій Пустовалов, директор ТОВ «Павловськграніт-Житлобуд», яке займається розселенням будинку, пояснив: перед святами мерія рекомендувала їм привести територію в порядок. Був замінений банер на будівельному паркані і повішений банер на будинок. Чому його завісили тільки після свят, директор пояснити не зміг. Приберуть банер, за його словами, приблизно через місяць, після закінчення платонівського фестивалю.
У кімнаті, в якій стоїть дитяче ліжечко, постійний хімічний запах від банера. Навряд чи речовини, які він виділяє, корисні для новонародженої крихітки ... Справа в тому, що при нанесенні зображень на банери використовують речовину сольвент. Сольвентний фарба не вигорає, що не змивається водою, але при цьому виділяє різкий запах і є токсичною.
Рязань



Будинок сестер Хвощінскій на вулиці Семінарською в Рязані (навпроти будівлі ГУ МНС по Рязанській області) тимчасово закрили банером із зображенням будинку, виконаного в традиціях російського зодчества.
як повідомили Vidsboku ще 12 листопада в адміністрації Рязані, банером будівлю закрили, тому що будинок псує вигляд міста. На питання, чи планується реставрація чи інші будівельні роботи будівлі, в адміністрації відповіли так: «Тільки власник будинку вирішить, чи проводити будівельні роботи чи ні». При цьому, хто є власником - не уточнили.
Відзначимо, фото банера, який прикриває зруйнований пам'ятник архітектури, розмістили в соціальній мережі «ВКонтакте» в групі «Типова Рязань». Такий жест з боку міської влади жителі Рязані пояснюють прийдешнім приїздом президента РФ Володимира Путіна в регіон. У коментарях під фотографіями фігурують такі висловлювання, як: «До приїзду Путіна готові!», «Будинок сестер Хвощінскій нарешті то« відреставрували »».
Будинок Хвощінскій (вулиця Семінарська, будинок 10) пов'язаний з іменами письменниць Надії і Софії Хвощінскій, Михайла Салтикова-Щедріна. Крім того, на початку 20 століття в цьому будинку було відкрито перший в Росії рентгенологічний кабінет доктором Павлом Штейнлехнером. Будинок Хвощінскій має охоронний статус, але доведений до Руїнований стану.

Тула
В рамках підготовки до проведення естафети Олімпійського вогню в Тулі заплановано відремонтувати 16 фасадів житлових будинків, 6 фасадів і цоколів освітніх установ, прикрасити банерами 13 будинків, писав напередодні урочистої ходи факелоносців «Молодий комунар» . Ось, що з цього вийшло.

Іркутськ

Невідреставрованих будинку в центрі міста вирішено було просто закрити рекламними банерами з символікою Олімпіади
Автор фото: Дмитро ДМИТРІЄВ
Вулиці по маршруту проходження естафети почали облагороджувати ще з вересня, відзначили в мерії. Закатали новий асфальт на 2-й Залізничній і Ржанова, потім зайнялися центром міста. Тут знаходиться велика кількість старовинних будівель, багато з яких потребують реконструкції. У мерії розповіли, що окремі об'єкти вдалося привести в порядок: пофарбували фасади і лиштви дерев'яних будинків, відремонтували огорожу парку імені Паризької комуни.
За словами начальника відділу житлового господарства комітету з управління Правобережним округом Ігоря Кузнєцова, частина будівель потребує дуже довгої і витратної реконструкції. Такі об'єкти вирішено було просто завісити рекламними банерами. Наприклад, сітка зі схематичним зображенням вікон і дверей з'явилася на будівлі Іркутського обласного театру юного глядача і на дерев'яному двох-поверховому будинку - пам'ятці культури та архітектури поряд з будівлею «Іркутскгіпродорніі». Ігор Кузнєцов запевнив, що на всі заходи, крім ремонту дорожнього полотна, муніципалітет кошти не виділяв.
Деякі власники приватних будинків відмовилися привести в порядок фасади або, в крайньому випадку, затягнути їх сіткою. Навпаки таких будівель прийнято рішення поставити «живі щити». Як пояснив Кузнєцов, волонтери біля недоглянутих будинків будуть тримати розтяжки і транспаранти, тим самим прикриваючи негарний вигляд, оповідає «Сибірський енергетик»
Одеса
Територію, що примикає до недавно відреставрованої Мавританській арці, своєрідно упорядкував Одеська міськрада, писав недавно новинний портал міста .
Одна зі стін з внутрішньої сторони арки розписана художниками в стилі «одеського дворика». Насправді на цій ділянці Відради стоять залишки колишньої дачі Жданової, яка починалася знаменитої аркою. Дачу, як і саму арку, проектував відомий в Одесі архітектор Валеріан Шмідт.

А будиночок по сусідству з аркою, стіна якого частково виходить на головну алею Відради, побудований за проектом архітектора Вікентія Прохаськи і належав барону Рено. Він числиться з реєстрі пам'яток архітектури.
Зрозуміло, всі ці будови багато років знаходяться в занедбаному стані, не кажучи вже про капітальний ремонт. І ось зараз їм «пощастило». Прийшли художники і зафарбували їх стіни під «потьомкінські села», щоб гості міста, що йдуть на пляж, чи не були шоковані виглядом стареньких будинків колишніх дач Французького бульвару.
***
Нагадаємо, що ще влітку 2011 року Громадська палата РФ закликала росіян повідомляти про «потьомкінські села».
«Давно відомо, що до візиту високого начальства спішно будуються дороги, фарбуються фасади, в магазини завозять продукти, а в лікарні - нове обладнання. Люди, на жаль, звикають до того, що зміни в їхньому житті пов'язані тільки з такими "візитами". Так само, як, на жаль, звикають знімати з самих себе відповідальність за те, що відбувається у власному місті чи селі », - сказав тоді «Псковської стрічці новин» член ОП РФ.

Потьомкінські села - за легендою, камуфляжні села, які нібито були збудовані за вказівкою графа Потьомкіна уздовж маршруту Катерини II під час її поїздки в 1787 році в південні області Росії - Причорномор'я і Тавриду, які були відвойовані у Османської Імперії. У недавно глухий місцевості імператриця побачила безліч будівель, війська, процвітаюче населення. Постав її погляду і Чорноморський флот в Севастополі. Ці досягнення здивували не тільки государині, а й представників іноземних дворів, які подорожували разом з нею, а також приєдналася до них інкогніто австрійського імператора Йосифа II, нагадує історію Infoglaz .
Авторство легенди приписують саксонському дипломату Гельбіг. Вперше легенда була опублікована анонімно, згодом - в книзі-памфлеті Гельбіг «Потьомкін Таврійський» (російський переклад - «Пансалвін - князь тьми»).
Незважаючи на те, що «потьомкінські села» - такий же міф, як «Генерал Мороз», вираз «потьомкінські села» міцно увійшло у вжиток в значенні показухи, окозамилювання.

Чому не зобразили в вікнах щасливі обличчя суздальців?
Скільки ж бюджетних коштів на цю показуху було витрачено ?
Хто і на яких підставах заважив будинок банером?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация