Новини / Колишній диякон, який заступився за кощунніц, переходить в католицтво


Колишній диякон Сергій Баранов, який заступився за учасниць «панк-молебню» в Храмі Христа Спасителя і написав з цього приводу відкритий лист Святішому Патріарху Кирилу, попросив політичного притулку в Чехії і переходить в католицтво - повідомляє газета «Известия» .

У серпні минулого року диякон Баранов назвав вирок за блюзнірство, вчинене в лютому 2012 р в храмі Христа Спасителя, «неправосудним і винесеним при прямому підбурюванні священиків» і заявив, що не хоче «перебувати в одній Церкві з брехунами, користолюбцями і лицемірами». У своїй статті про Pussy Riot диякон Баранов назвав учасниць «панк-молебню» «російськими в'язнями і сповідники наших днів». У статті Баранов пише, що «21 лютого 2012 року за натхненням Божим вони увійшли в Кафедральний Торговий Центр - так я назвав храм Христа Спасителя - з метою помолитися. І ця молитва була богоугодною і такою сильною, що її почув весь світ ».

Диякон Сергій Баранов попросив зняти з нього сан, що і було виконано єпархіальним судом Тамбовської єпархії.

як повідомляв сайт Тамбовської митрополії , «На засіданні Єпархіального суду Тамбовської єпархії, яке відбулося 12 вересня 2012 року в відповідно до п. 4 ст. 40 Положення про церковний суд Руської Православної Церкви (Московського Патріархату), згідно з канонами Святої Православної Церкви було прийнято рішення викинути зі священного сану заштатного клірика Тамбовської єпархії диякона Сергія Вікторовича Баранова. Дане рішення Єпархіального суду підтримано керуючим Тамбовської єпархією єпископом Тамбовським і Мічурінським Феодосієм ... Як відомо, в серпні 2012 року диякон Сергій Баранов розмістив в Інтернеті відкритий лист Святішому Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу, в якому заявив про своє повне і безумовне розриві відносин з російською Православною Церквою і звернувся з проханням про зняття з нього священного сану. Для розгляду даної заяви диякон Сергій тричі запрошувався телеграмами на Єпархіальний суд Тамбовської єпархії, проте засідання суду проігнорував ».

У зв'язку з публікацією Відкритого листа позаштатним кліриком Тамбовської єпархії дияконом Сергієм Барановим інформаційно-видавничий відділ Тамбовської єпархії 20 серпня 2012 року зробив заяву : «Прохання диякона Сергія Баранова про позбавлення його священного сану є цілком і повністю його самостійним вибором. ... Не виключено, що для самого диякона Сергія Баранова добровільне прохання про зняття священного сану представляється єдиним виходом з сумної ситуації, яка склалася в ході його диаконского служіння, оскільки починаючи з 1997 і по 2003 рік він неодноразово піддавався заборон за непристойну і розгульне поведінку , зловживання алкоголем і неблагоговейное ставлення до святинь, а вирок суду у резонансній справі, мабуть, послужив для нього лише приводом ».

В своєму інтерв'ю «Известиям» 26 березня 2013 року за заголовком «Священик, який захищав Pussy Riot, переходить в католицтво» Сергій Баранов, зокрема, повідомляє:

«Тепер мені треба пройти катехумінат - процедуру вступу в Греко-католицьку церкву, зі збереженням візантійського обряду. Вони служать так само, як і православні, але вчення католицьке. Єпископ Владислав познайомив мене з настоятелем кафедрального собору Святого Климента Папи Римського о. Василем, він проведе катехумінат. Завершальним етапом буде конфірмація, тобто миропомазання. Я хочу в подальшому зачинитися в монастирі з метою молитовного слухняності ».

За словами колишнього диякона, він «попросив у влади Чехії міжнародного захисту в зв'язку з переслідуваннями за політичними та релігійними мотивами». Відповідаючи на питання видання, в чому ж полягають ці «політичні переслідування», колишній диякон заявив, що після його вчинку «православні фундаменталісти» отруюють йому життя.

«Приїхавши до Чехії і попросивши політичного притулку, я насамперед пішов до єпископа Владиславу, це греко-католицький єпископ. Боже, який же це виявився прекрасна людина! Це не те, що наші архієреї, - відразу і поговорив, і підтримав. Я сказав, що хочу перейти в Католицьку церкву », - повідомив він, запевнивши журналіста« Известий », що в його вчинку« ніякого вероотступничества немає, а є прийняття істини ».

З послужного списку б. диякона Баранова: Сергій Баранов був висвячений в диякони архієпископом Тамбовським і Мічурінським Євгеном 19 грудня 1994 г. Після цього він служив в храмах міста Тамбова.

2 листопада 1999 указом архієпископа Євгенія диякон Сергій Баранов був заборонений в служінні «за сміливе і неблагоговейное ставлення до священниковим одягам, що виразилося в покладанні на себе 28 жовтня ц.р. після вечірнього богослужіння в храмі "Всіх скорботних Радість" Вознесенського жіночого монастиря митри, препоясиваніі дияконським орарем як архієрейським омофором, з метою фотографування стоять біля Престолу і сидить на гірських місці ... за непристойну сану поведінку в суспільстві і виспівування вульгарних пісень ... поява в храмі перед вчиненням богослужіння в нетверезому стані ... ».

До жовтня 2003 р диякон перебував під забороною в служінні, потім від нього надійшло прохання про зняття заборони і «про почислення за штат Тамбовської єпархії». Прохання було задоволене.

У травні 2005 р в митр. Волгоградський і Камишинський Герман надіслав лист з проханням вислати на диякона Сергія характеристику, оскільки вищезгаданий диякон був прийнятий на послух в Волгоградський Свято-Духів монастир, а трохи пізніше, 15.09.2005 р, митрополит Герман запросив його особиста справа і відпускну грамоту.

Однак вже 23.09.2005 року митрополит Герман попросив не надсилати особиста справа диякона Сергія, «так як стан його здоров'я і моральності не дозволяють йому бути православним священнослужителем. Це відкрилося в його розгульний поведінці під час короткострокового перебування в Свято-Духовому монастирі », - йдеться в повідомленні Тамбовської єпархії.

«З 2005 року Тамбовська єпархія відомостями про місцезнаходження диякона Сергія Баранова не має. Єпархіальний суд Тамбовської єпархії розшукує заштатного клірика диякона Сергія Баранова для дачі пояснень », - наголошується в повідомленні єпархії.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация