Новини Одеси - Сімох фігурантів справи про заворушення 2 травня в Одесі доставлять до суду примусово

У зв'язку з неявкою фігурантів на судові засідання розгляд справи сім разів відкладалося. У зв'язку з неявкою фігурантів на судові засідання розгляд справи сім разів відкладалося

Наступне судове засідання заплановане на 12 листопада \ Фото УНІАН

Читайте також Суд залишив в СІЗО фігуранта "справи 2 травня" - росіянина Мефьодова

Як повідомили УНІАН у прокуратурі Одеської області, 5 жовтня в Апеляційному суді Миколаївської області відбулося засідання з розгляду апеляційної скарги на вирок Іллічівського міського суду, винесений 18 вересня 2017 року, яким були виправдані 19 фігурантів справи.

Їм ставили ч. 2 ст. 294 ( "масові заворушення"), а деяким - додатково ч. 2 ст. 263 ( "незаконне поводження зі зброєю") Кримінального кодексу.

За результатами розгляду питання про примусову доставку до суду сімох фігурантів, які були завчасно повідомлені про дату та час розгляду справи, але жодного разу не приходили на судові засідання, суд дозволив примусовий привід.

У зв'язку з неявкою осіб на судові засідання розгляд справи сім разів відкладалося.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, судом винесено постанову про застосування приводу до Олександра Альошина, Валентину Власенко, Євгену Зайцеву, Сергію Рудику, Максиму Сакаукову, Олександру Суханову і Олександру Шапці.

Наступне судове засідання заплановане на 12 листопада.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня 2017 року Іллічівський міський суд визнав невинними 19 обвинувачених у справі про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі. В той же день в Чорноморську двом виправданим судом фігурантам справи - українцю Сергію Долженкова, відомому як Капітан Какао, і росіянину Євгену Мефьодова повідомили про підозру в сепаратизмі, їх затримали.

У січні 2018 року в прокуратурі Одеської області заявили про завершення розслідування відносно цих фігурантів і напрямку до Київського районного суду Одеси обвинувального акта. Долженков і Мефедов зараз знаходяться в СІЗО.

20 квітня 2018 року на брифінгу в Одесі генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що в даний час завершено розслідування інших епізодів у «справі 2 травня», які стосуються інших підозрюваних, затриманих пізніше.

За його словами, нові епізоди також можуть направити до суду Миколаєва для об'єднання з основною справою, за яким у 2017 році Іллічівським судом було винесено виправдувальний вирок.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб , Постраждали близько 300. Почалися зіткнення в центрі міста, де були застрелені кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувався наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация