Новини сайту «Фома»

"Багратіон": особливості найбільшого ураження німецької армії

23 червня 1944 року почався одна з найбільших військових операцій за всю історію людства - "Багратіон" - в ході радянські війська звільнили Білорусію, Східну Польщу і частину Прибалтики і розгромили найпотужнішу частина вермахту - групу армій "Центр". Про те, як це відбувалося, в інтерв'ю з істориком Олексієм ІСАЄВИМ.

23.6.2019

2019

Дракони, ключі, дороги і шифри: 4 новинки від дитячого видавництва «Настя і Микити»

Ви сумуєте без драконів? Правильно! І ваші діти теж. Як утіха пропонуємо чарівну книгу «Свобода королівському дракону!» Письменниці Юлії Іванової. Наступного разу в якості казки на ніч можна прочитати її ж книжку «Втрачений ключ». А днем ​​на канікулах можна дізнатися все найцікавіше про дорогах світу в книзі «Дороги. Від стежки до шосе »і спорудити грати-трафарет для дипломатичного листування за допомогою книги« Історія шифрів ». Все це - новинки від книжкового видавництва «Настя і Микита».

21.6.2019

Добрий день, Господи!

Нова книга відомого грецького проповідника, архімандрита Андрія Конаноса, - книга про радість. Тієї, якої в нашому житті чомусь все менше, незважаючи на купу розваг, комфорту, котиків і печенек. Ця книга повертає радісний погляд на світ. Вона вчить любові до всіх людей - вчить ненатужно і легко

21.6.2019

Чи можливий новий сплеск атеїзму в Росії?

Останнім часом відкрито говорять про зміну тренда і громадському запиті на критику Церкви. Поп-діви випускають скандальні ролики, а в соціальних мережах модним стає заявляти свої антирелігійні настрої. Як це розуміти?

21.6.2019

Любов, яка сильніше

У поетичне співдружність 1970-х, що назвало себе «Московським часом», Полєтаєва увійшла рівноправним аргонавтом. Тепер вони - відомі поети, історія літератури: Олександр Сопровскій, Сергій Гандлєвський, Олексій Цвєтков, вже названий Книжові ... Десять років тому, у вступі до «Фомовський» добірці Тетяни Полєтаєва, я писав про міцну прихильність цих поетів часів, названим «золотим» і «срібним» віками нашої поезії.

21.6.2019

Чому віра за своєю природою є абсурдною?

Чи варто боятися своїх сумнівів у вірі? Чи є конфлікт між вірою і знанням, серцем і розумом? І чим відрізняється віра від забобони? Як на ці питання відповідали релігійні екзистенціалісти? Розповідає Петро Рябов, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Московського педагогічного державного університету (МПГУ).

20.6.2019

У сина симптоми шизофренії, хоче кинути навчання. Що робити? Як сказати батькові?

Запитання читача: Батюшка, прошу допомоги: заміжня, є син і дочка. Синові 18 років, пару років тому зняв хрестик, вважає себе атеїстом. Останнім часом скаржиться мені на психологічні проблеми, не може їздити в транспорті, ходити в коледж, спілкуватися в соціумі, нав'язливі думки, що хворий і помре в недалекому майбутньому. Зверталися до психотерапевта, лікар говорив зі [...]

20.6.2019

[Foma-news count = '14 'titlesize = '11' contentsize = '10 'imgsize =' 137 'line =' 1.4 ']

(514)

Чи можливий новий сплеск атеїзму в Росії?
Як це розуміти?
Чому віра за своєю природою є абсурдною?
Чи варто боятися своїх сумнівів у вірі?
Чи є конфлікт між вірою і знанням, серцем і розумом?
І чим відрізняється віра від забобони?
Як на ці питання відповідали релігійні екзистенціалісти?
Що робити?
Як сказати батькові?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация