Новини Дніпра - активісти С14 влаштували акцію в Дніпрі в готелі Академія, в якому були розміщені портрети комуністичних вождів - «ФАКТИ»

Активісти організації «С14» в середу, 14 листопада, влаштували в Дніпрі акцію проти пропаганди комуністичного режиму. Громадські працівники хотіли привернути увагу до готелю «Академія», розташованому на Яворницького, 20 в обласному центрі.

Справа в тому, що хол готелю прикрашають портрети комуністичних вождів Леніна і Сталіна, а також зображення Червоної площі і заборонених символів.

Нагадаємо, в квітні 2015 року Верховна Рада України прийняла законопроект про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, а також заборонила їх пропаганду і символіку. Під заборону потрапили пам'ятники, зображення, гасла і цитати радянських керівників, назви міст, вулиць і підприємств.

Акція «С14» почалася о 16:00.

як повідомляє «Інформатор» , Молоді люди звернулися до адміністрації з проханням прибрати заборонені зображення, після чого самі викликали поліцію. Правоохоронці, у свою чергу, підтвердили, що члени організації не розпалювали конфлікт і не застосовували силові методи.

Адміністрацію готелю налякало те, що деякі молоді люди були в масках і балаклавах, тому викликали охорону. Також на місце прибули бійці спецпідрозділу «ТОР».

За словами співробітників готелю, вони не порушують закон, так як закони не можуть стосуватися мистецтва. Ситуацію контролює поліція. Активісти написали на власника готелю заяву. Справою займатиметься слідство.

Раніше «ФАКТИ» повідомляли, про замах на координатора націоналістичної організації «С14» Сергія Мазура в Борисполі , Коли в вікно його квартири на другому поверсі невідомі кинули вибуховий пристрій, в результаті чого 61-річний господар житла був госпіталізований. Самого Мазура на момент вибуху не було вдома. Після інциденту він заявив, що за кілька днів до вибуху його шукали невідомі. Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство.

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у скоєнні вибуху в квартирі Сергія Мазура в Борисполі. Серед затриманих - організатор замаху. Кілька затриманих раніше були судимі.

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация