Новини Києва - в мережі показали фото нового поїзда Київ - аеропорт Бориспіль - «ФАКТИ»

«Укрзалізниця» завершила будівництво естакади через автодорогу Київ - Харків для експреса, який збираються до кінця року запустити в аеропорт «Бориспіль» . Зараз облаштовують залізничну станцію «Бориспіль-аеропорт» (поблизу терміналу D).

У мережі з'явилося фото рейкового автобуса, який доставлятиме пасажирів з Києва в аеропорт «Бориспіль». Інтригу більше не тримають: красиві автобуси фірми Pesa Bydgoszcz SA (на маршруті їх буде чотири і один резервний) почнуть курсувати від Центрального залізничного вокзалу до головних повітряних воріт країни. Ремонтували рейкові автобуси, оновлювали інтер'єр і фарбували вагони в локомотивному депо «Гречани». У кожному вагоні 90 сидячих місць. За рік в таких автобусах планують перевозити не менше 2,67 мільйона пасажирів.

На швидкісній лінії від Борисполя до аеропорту потрібно було добудувати 3,2 км шляхів і 340-метрову одноколійних ж / д естакаду над трасою Київ - Харків, а також дві зупинкові платформи. Лінія проляже від вокзалу Київ-Пасажирський через станцію «Видубичі» до терміналу D, до станції «Бориспіль-аеропорт», де і розташовуються дві платформи довжиною по 114 метрів. А відправлятися автобус буде з 14-го шляху Центрального ж / д вокзалу і, за розрахунками проектувальників, весь маршрут подолає за 35 хвилин (орієнтовна вартість проїзду - 80-120 гривень).

Для довідки

Залізничні експреси, що курсують між містами і аеропортами, - світова практика. Так, наприклад, Відень пов'язана з аеропортом залізничними комунікаціями, і до міста може підкинути поїзд-експрес (City Airport Train CAT) за 12 євро в одну сторону або за 21 євро туди і назад. Швидкісний САТ йде до центру Відня 16 хвилин.

В Італії потяг з міста Фьюмічіно в аеропорт Леонардо да Вінчі їде більше півгодини (ціна квитка - 14 євро) з 15-30-хвилинним інтервалом.

Столиця Литви Вільнюс з'єднана з аеропортом регулярними залізничними рейсами. Поїзд ходить 16 разів на добу, і поїздка займає всього сім хвилин. Квиток за 0,70 євро можна купити заздалегідь на сайті оператора, в касах залізничного-вокзалу або прямо в поїзді.

Раніше «ФАКТИ» повідомляли, що в Києві та передмісті подорожчають маршрутки. Перевізники посилаються на те, що в Україні відчутно зросли ціни на пальне.

А «Укрзалізниця» пояснила проблеми пасажирів міської електрички в Києві, які стали приводом для протесту мешканців житлового масиву Троєщина вранці 22 жовтня , Нестачею локомотивних бригад.

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация