Новини Одеси - У Росії говорять про плани висадити десант в Одеській області для організації "коридору" в Придністров'ї - депутат

З ПМР надходять хворі сигнали, зазначила Фриз / фото УНІАН

У Росії з'явилися окремі матеріали про плани проведення наступальної операції на південній ділянці Одеської області, висадки російського десанту з метою організації "коридору" в ПМР.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат, член комітету Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фриз.

Читайте також Україна готова посприяти поверненню Придністров'я до складу Молдови - Порошенко

Вона підкреслила, що такий розвиток ситуації на південно-західному напрямку вимагає від України рішучих дій політико-дипломатичних.

Крім того, за її словами, останнім часом з боку самопроголошеної невизнаної Придністровської молдавської республіки продовжують надходити хворі сигнали, які, зокрема, вказують на фактичні дії щодо виходу з мирної угоди і іншого бачення змісту міжнародно-правових актів щодо придністровського врегулювання.

Також так званий голова уряду ПМР Олександр Мартинов заявив про наміри Тирасполя легітимізувати інститут судових виконавців РФ на території невизнаного Придністров'я.

"У зв'язку з цим надсилаю секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинову звернення з пропозиціями щодо мінімізації загроз російської підривної роботи проти України з боку території ПМР, а також поверненням Тирасполя до виконання зобов'язань в рамках мирної угоди", - йдеться в її повідомленні.

Як повідомляла раніше Фриз, політичні кола Росії застосовують придністровський сценарій на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация