Новини Донбасу: Як «Путін» розсилав «Слава Україні» на тренінгу в Костянтинівці

Чехи привезли до Костянтинівки тренінг

Цією фразою, сказаної одним із засновників Національного центру кібербезпеки в Чехії Томашем Флідром, можна охарактеризувати тренінг з кібербезпеки, який пройшов в Костянтинівці.
Чеська «Команда для України» (Team for Ukraine) провела в Костянтинівці тренінг з кібербезпеки. Організацію такого навчання для жителів Донецької і Луганської областей підтримав Вишеградський фонд.


- З початком гібридної російсько-української війни нам стало зрозуміло, що інформаційна війна в кіберпросторі є дуже важливою частиною, - коментує українознавець з Team for Ukraine Ленка Вих. - Тому експерти з Чехії, Словаччини, Польщі почали цікавитися, чим можуть допомогти жителям України. Один з напрямків роботи - організація і проведення тренінгів для звичайних громадян. Вони розраховані на користувачів мережі інтернет. Кібернетики в Чехії розробили спеціальну анкету, яку заповнювали жителі Донецької області протягом 3 місяців. Всі заняття будувалися так, щоб заповнити найбільші прогалини в знаннях з кібербезпеки.

У Костянтинівці майстер-клас від чеських айтішників пройшов в Пункті європейської інформації Костянтинівській центральної бібліотеки. На зустріч з іноземними професіоналами прийшли міські активісти.
Один із засновників Національного центру кібербезпеки в Чехії Томаш Флідр розповів усім, як вести секретну переписку в месенджерах, як поставити багаторівневий захист на ноутбук і телефон, якими паролями краще користуватися, що робити при втраті телефону.


- Важливо також не читати листи з невідомих адрес. На доказ того, що легко підробити електронну адресу, я створив email з ніком Володимир Путін і розіслав всім користувачам фразу «Слава Україні». Так буде привернути Вашу увагу і змусити відкрити лист з вірусною програмою, - підкреслив спікер.

За годину фахівці дали масу корисних порад і рекомендацій.
Подібні тренінги пройдуть в ряді міст Донецької та Луганської областей.

Читайте також про відкриття інклюзивної групи в Костянтинівці .

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация