Новини Руспрес - Чорна аура журналіста Олександра Невзорова

Люди і коні, які опинилися поруч з колишнім телеведучим, земельних махінатором і головним рекламним магнатом пітерського метро, ​​ризикують життям і здоров'ям?

Забута персона клієнта психіатричного диспансеру, тележурналіста програми «600 секунд» , соратника Бориса Березовського , Чоловіка екс-віце-губернатора Калінінградської області Олександри Яковлевої і колишнього депутата Державної Думи Олександра Невзорова несподівано знову з'явилася на сторінках газет. Фірма «Невзоров Від Еколь» все ж отримає в Сестрорецьку солідну ділянку площею 50904 квадратних метра і побудує там кінну школу. Федеральна антимонопольна служба визнала виділення землі без конкурсу незаконним, але не змогла добитися успіху в арбітражному суді.
Конкуренти телеконовода в особі ТОВ «Нові інвестиційні технології» (петербурзька фірма з такою назвою належить авторитетним адвокатам Андрію Цветкову і Михайлу Онацького; "Руспрес": Михайло Онацький раніше судимий, фірма Цвєткова і Онацького "Президент-консалт" фігурувала в пресі , Як юридичний центр Володимира Кумарину ) Поки зазнали поразки, і деякі видання поспішили оголосити Олександра Глібовича переможцем.

Секта на копитах


Однак в петербурзькому управлінні ФАС нам повідомили, що суперечка ще не закінчений. Рішення суду першої інстанції не набрало законної сили, оскільки УФАС подана апеляція, яка буде розглянута 1 грудня. Що ж стосується самої ділянки, то він оформлявся лише в короткострокову оренду для проведення вишукувальних робіт, тому мова про будівництво поки не йде. Антимонопольники підкреслили, що навіть в цьому випадку земля повинна бути виставлена ​​на торги, без яких ФАС готова пройти всі інстанції аж до Вищого арбітражного суду.
Сподіваємося, що, виносячи рішення, судді будуть не тільки строго слідувати закону, але і не забудуть, як якийсь громадський діяч, відвідавши клуб «Фаворит» в Стрельні, на смерть загнав коня по кличці Фермент. Прізвище негідника точно не встановлена, але громадянина Невзорова, судячи з уже публікувалася інформації, підпускати до таких прекрасним створінням як коні, занадто жорстоко.
«У мене був кінь Підсумок - вороною, краси неймовірної. Я бив його навіть не палицею, чи не дошкою, а цілої секцій від забору, - цитувала газета «Версія-Совершенно Секретно» Олександра Глібовича. - Я зупинявся задом до заду коня, брав хвіст в руку, смикав з усіх сил і при цьому бив ногою ». Тоді ж писалося про скотинячому зверненні невзоровцев з чотириногими мешканцями кінно-прокатної бази при Сестрорецком парку, і після публікацій всю гоп-компанію звідти вибили. Правда, тепер Невзоров, навпаки, ратує за гуманне ставлення до конячок, а на сайті фанатів мучителя коня Підсумку поголовно оголошують садистами нормальних спортсменів-кіннотників. На якій підставі? А вони використовують вуздечки, які розривають бідним тваринам рот і вибивають зуби!
Хоча свої слова наш гуманіст рясно ілюструє «документальними» кадрами і фотографіями, у фахівців ці страшилки викликають тільки бридливу посмішку. «Це в кадрі, для публіки Невзоров - добряк, - роз'яснив в інтерв'ю« Московському Комсомольцю »колишній спікер Державної Думи і голова Федерації кінного спорту Росії Геннадій Селезньов. - Але у нас є фотокадри, де він жорстоко дресирує своїх коней за допомогою шпор, жорсткого металевого трензеля і довгого (забороненого в спорті) хлиста ».
«Будь-яка людина, що займається верховою їздою або живе в селі і має кінь в господарстві, розуміє, що Невзоров несе оту муру, - уточнила« Нашої Версії на Неві »конюх Центрального московського іподрому з 25-річним стажем і учасниця численних змагань з конкуру Аліна Петрова . - Вудила поміщаються в беззубому краї рота коня і, будучи правильно підібраними, не заподіюють ніяких незручностей і не завдають травм. Кочівники використовували вуздечку без вудил, що надягають на манер собачого намордника, але з нею коні важко дихати. Основний спосіб управління йде через рот - всі інші допоміжні і, як правило, дуже жорстокі. Їх описав в своїх романах знаменитий британський письменник і багаторазовий чемпіон Англії по скачках Дік Френсіс. Ці методи передбачають використання електрошокерів і ультразвукових свистків, вплив яких на чутливі кінські вуха надзвичайно болісно. Тому якщо ви бачите красиву фотографію вихованої «по системі Невзорова» конячки, з мотузяною петлею на шиї замість вуздечки, то або на ній ніхто не їздить, або це некероване створення, сідати на яке просто небезпечно, або кінь видресирувана бузувірськими методами. Якщо ж невзоровская система гуманна і безпечна, вона повинна широко рекламуватися, а не триматися в страшну таємницю ».
І правда: заглянувши на форум сайту невзоропоклонніков, читаємо: «Як говорить А. Невзоров,« ми не роздаємо гвинтівки солдатам ворога »... Існуюча система прийому на ЗФ Ное (Закритий форум« Невзоров Від Еколь »- Н.О.), на жаль, виявилася нездатною протистояти хитрості і пронозливості тих, хто хотів би користуватися величезними знаннями, сконцентрованими на ЗФ, але не бажає приносити користь Школі і ЛР (кінських Революції - Н.О.) Більш того - різного роду пронози вже навчилися писати дуже правильні відповіді на існуючі і реально нас ущние питання ... Тому з цієї дня прийом на ЗФ буде здійснюватися в зовсім іншому режимі. Абітурієнтам буде запропонований поштову адресу, на який вони зможуть послати своє «вступне» твір, супроводивши його своїми паспортними даними, виразними фотографіями, повною декларацією про своє коло спілкування і знайомства в «кінської середовищі». Обов'язковою є точна вказівка ​​стайні, в якій знаходиться на постої кінь абітурієнта, детальна автобіографія вступника. Крім усього іншого, вступне твір, яке розглядається виключно як «декларація про наміри», має містити основні світоглядні та практичні аспекти особистості вступника. Подальша процедура прийому (особисті або онлайнові іспити, тести, перевірки) будуть узгоджуватися безпосередньо з вступникам і надбанням публіки є не будуть ... «Вступне твір» може бути залишено без всякого відповіді, якщо низький інтелектуальний рівень писав не передбачає його участь в ЗФ Ное ».
Загадкові терміни, закрита інформація для особливо присвячених, культ знає Абсолютну Істину Вчителі. Це вже нагадує не клуб любителів коней, а закриту релігійну секту - таких собі «свідків Невзорова». Для деяких подібних організацій характерні різного роду бузувірські ритуали, жертвами яких стають як люди, так і тварини. Кілька років тому по Петербургу ходили чутки про «кінської мафії», бойовики якої обкладали поборами дівчаток, які заробляють на життя катанням перехожих на конях. Не хотіли ділитися, за свідченням журналістів, жорстоко били, а їх вихованців труїли. Зв'язок рекетирів з депутатом Невзорова доведена не була, конфлікти навколо форуму поки начебто обмежуються образами і погрозами на адресу спортсменів і взагалі незгодних з Учителем. Але в інших регіонах справа доходить до трагедій. У Суздалі фанатична прихильниця гуру відстебнула віжку у коня, запряженій в коляску господині місцевої стайні Юлії Фоміної. Некерована кобила понесла. Юлія, рятуючи пасажирів, вискочила на ходу і зуміла зупинити коляску, але, вдарившись об асфальт, зламала хребет.
Чи не чекає нас щось подібне і в Сестрорецьку?
Однак в петербурзькому управлінні ФАС нам повідомили, що суперечка ще не закінчений

Викривач хлистів і вуздечок Олександр Невзоров виховує кінь


Гіркі долі партнерів


Неприємності підстерігають і людей, які співпрацювали з Невзорова. Політики, які користувалися його послугами, терпіли нищівної поразки на виборах, як колишній губернатор Ленінградської області Вадим Густов, бігли стрімголов з Росії, подібно Борису Березовському або перетворювалися в запліснявілі політичні трупи, як забутий комуністичний генерал Альберт Макашов.
Ще гірше доводилося громадянам, тісно співробітничав зі скандальним телеведучим. Був по-звірячому побитий, а потім заарештований і засуджений до довічного ув'язнення депутат пітерського Законодавчих Зборів Юрій Шутов. Невідомі душогуби порізали ножами колишнього продюсера невзоровской телепередачі Олександра Борисоглібського, а два тижні тому у нього згорів будинок на 1-ій Нікітській вулиці. Заарештований і засуджений на 14 років помічник думця Невзорова «тамбовец» Барсуков, про який сам Олександр Глібович відгукувався, до речі, вельми благодушно: «Я вважаю, що Володимир Сергійович Кумарин - людина виняткової чесності, справедливості, мужності і доброти» .
Нинішньої весни злий рок наздогнав і найближчої невзоровского партнера - голови ради директорів видавничої групи «АСТ» Віталія Гришечкін. Крім рекламного і будівельного бізнесу, він особисто очолював ТОВ «Невзоров Від Еколь».
5 березня 2009 року на розі Малого проспекту Петроградської сторони і вулиці Шамшева на Гришечкін напали. Один із злочинців, зайшовши слідом за бізнесменом в торговий центр, вийшов разом з жертвою і вдарив підприємця по голові. Спільник сфотографував впав Гришечкін, а потім обидва не поспішаючи пішли з місця злочину. За наявними відомостями, били так професійно, що видавець дивом залишився живий, тривалий час лежав у комі і лише зовсім недавно зміг потроху почати працювати.
Двох підозрюваних затримали три місяці по тому, але з того часу відомості про справу вкрай суперечливі. Спершу повідомлялося, що заарештовані неодноразово судимі, крім іншого звинувачуються в пограбуванні ювеліра, а Гришечкін побили на прохання анонімного замовника, нібито постраждалого від рукоприкладства охоронців голови ради директорів «АСТ». Потім пішли чутки, що замовника ніхто не чіпав, а він просто не захотів віддавати Гришечкін позичену у того велику суму грошей. Нарешті, стали натякати, що злочин пов'язаний з комерційною діяльністю потерпілого. Тієї самої, де його найближчим сподвижником виявився колишній любитель смикання кінських хвостів Олександр Невзоров.

рекламна монополька


Єдиний засновник ТОВ «Невзоров Від Еколь» Лідія Невзорова

(Остання дружина автора «600 секунд») до цих пір значиться на сімейному сайті, як фотограф найбільшого філії «АСТ» - петербурзького видавництва «Астрель». Власник видавництва замаскований кіпрським офшором «Ей.Ей.Бі.Пі. Едвансед. Ечівемент бук », зате є найширші зв'язку з відставний телезіркою. Наприклад, нинішнім генеральним директором «Від Еколь» числиться екс-глава «Астрель» Дмитро Учаев.
Крім земельних ділянок, невзоровская компанія видає дорогий глянцевий журнал «Nevzorov Haute Ecole», рясної рекламою якого вже багато місяців прикрашені вагони і вестибюлі петербурзького метро. При спробі підрахувати вартість таких масштабних PR-інвестицій виникають питання про окупність. «Метрополітен може розмістити рекламу того чи іншого товару просто тому, що у нього є до цього душевна або психологічна схильність! - впевнений пан Невзоров. - Це дійсно так! Коли вони мають справу з некомерційним виданням, яке, як всі вважають, з самого початку приречена на провал, де зрозуміло, що матеріальна зацікавленість видавців не просто нульова, а що вони готові до витрат. Така ситуація можлива. Повірте мені, і в рекламних службах метрополітену теж є вражаючі люди! »
Олександр Глібович, м'яко кажучи, лукавить. Для початку слід зауважити, що погоджує підземні постери аж ніяк не метрополітен, а Міський центр реконструкції і реклами (ГЦРР). Що пан Невзоров відмінно знає, тому що сам же є найбільшим гравцем на закритому для сторонніх ринку реклами в міському метро.
Ще в 2007 році екс-телезірка став президентом «Відкритої Асоціації рекламних агентств і комерційних комунікацій петербурзького метрополітену», що об'єднує компанії «Анфас», «Коммет» і «Метроном». Саме цим трьом фірмам і дозволений доступ до надвигідно підземної рекламі, причому 51% у «метрономом» раніше належав потерпілому від бандитів бізнесменові Гришечкін. Тепер власність оформлена через зареєстрований на Віргінських островах офшор «Лонгбелл інтернешнл лімітед», виручка петербурзької компанії в минулому році перевищила 221 мільйон рублів.
Керовані Гришечкін ТОВ «Невзоров Від Еколь» і ТОВ «Метроном» розташовуються в одних і тих же приміщеннях на вулиці Одоєвського, за тією ж адресою зареєстрована створена на чолі з Олександром Невзорова рекламна асоціація. Для повноти картини додамо, що її віце-президентом залишається той же Віталій Гришечкін, включений в цій якості в комісію по оцінці рекламної продукції соціально значущої спрямованості при міському Комітету з друку. Залишається тільки гадати, чи має телевізійно-кінський герой неформальну частку від хлібного рекламного ринку? А якщо має, то в чому це виражається?
До речі, ще два роки тому Гришечкін у відповідь на запитання журналіста про те, чому в підземці мало на кожному розі висять фото «Nevzorov» і одутлуватий лик однойменного громадянина, з жаром заперечував висунутої Олександром Глібовичем «благодійної» версії: «Безкоштовної реклами в метро не буває. І реклама журналу Nevzorov - це звичайне комерційне розміщення ».

Дачна зграя підземки


Хотілося б дізнатися, що думає з приводу цієї плутанини глава петербурзького метрополітену Володимир Гарюгін (на фото). Але після знайомства зі списком членів дачного кооперативу «Нове Кірполье», в минулому році оприбутковані 203 001 квадратний метр елітних земель в Колтушской волості Всеволожского району, питати у господаря підземних вагонів і ескалаторів всієї Пітера вже ні про що не хочеться. Тому що головою правління кооперативу став ні хто інший, як Віталій Гришечкін, членами - його найближчий соратник (крім іншого, екс-гендиректор «Невзоров Від Еколь») Віктор Дубровський і ... Володимир Олександрович Гарюгін!
У числі інших вкрай нечисленних, але дуже ліквідних дачників ДНП «Нове Кірполье» виявляється замначальника ГУП «Петербурзький метрополітен» Володимир Лисенков та заступник начальника метрополітену з економіки та фінансів Ірина Воробйова. Ще один учасник заміського кооперативу - бізнесмен Федір Каменський, який був директором фірми «Афкап». Останньою комерційної структури, що потрапила, поряд з членами невзоровской асоціації, в вузьку групу монополістів метрополітенівській реклами.
Не думаємо, що настільки тепла компанія згуртованих спільними шашликами і колективними бюджетами петербуржців не зможе по-сімейному вирішити фінансові проблеми. Правда, пасажирам від цього не легше. Чорна аура головного рекламщика нездоланно витягує з їх кишень кровні рублі і червінці. Дозволяючи вчорашньої зірці не відмовляти собі в тихих радощах зрілого освоювачів земельних фондів, а також грітися в променях шанування громади вірних шанувальників і відданих шанувальниць. Причому якщо в епоху роботи патріотичним тележурналістом фанатки складалися з найстрашніших на вигляд незадоволених дам бальзаківського віку, то зараз контингент куди молодше.
Микола Охотин
Ксенія Кирилова

Люди і коні, які опинилися поруч з колишнім телеведучим, земельних махінатором і головним рекламним магнатом пітерського метро, ​​ризикують життям і здоров'ям?
На якій підставі?
Чи не чекає нас щось подібне і в Сестрорецьку?
Залишається тільки гадати, чи має телевізійно-кінський герой неформальну частку від хлібного рекламного ринку?
А якщо має, то в чому це виражається?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация