Новини Донбас: вижив під час вибуху в Горлівці хлопчик звинуватив ДНР - смерть дітей - відео

вижив після вибуху в окупованій Горлівці хлопчик, троє товаришів якого загинули, розповів, що вони зачепили розтяжку "ДНРовцев".

10-річний Дмитро Кожух дав місцевим ЗМІ коментар, відео якого розміщено у відкритому доступі. За словами потерпілого, його друзі вчилися в школі №30 (щоб подивитися ролик, поскрольте вниз).

"Ми побачили стежку, витолочену людьми, швидше за все" ДНРовскімі збройними силами ", ми пішли по цій стежці. Там раз, два, три, чотири ... дуже багато стежок було. Ми не захотіли вибирати, ми пішли прямо, як і раніше йшли" , - розповів хлопчик. Він додав, що компанія вже ходила тією дорогою напередодні.

Він додав, що компанія вже ходила тією дорогою напередодні

Дмитро Кожух

"Це був вибух на розтягнутій міні, на розтяжці. Або це були дві міни, або дві гранати. А коли вони вибухають, буде не два" бабах ", а один потужний. Ось і сталося таке", - додав школяр.

Відзначається, що в хлопчика потрапив осколок - він влетів в руку і пройшов наскрізь.

У посольстві США в Україні відреагували на трагедію на Донбасі і відзначили, що "спровокована Росією конфлікт перетворив Україну в одну з найбільш замінованих країн світу".

"Ми у відчаї від повідомлень про те, що в контрольованій Росією Горлівці троє підлітків загинули, підірвавшись на міні, а четвертий отримав поранення. Росія повинна наполягати на тому, щоб її ставленики на сході України зменшили мінні загрози. Місцеві діти заслуговують мирне і безпечне дитинство ", - сказано в офіційному Twitter-акаунті диппредставництва.

За час війни на Донбасі, за інформацією Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, в результаті підривів постраждали більше 140 дітей.

В цілому міни та не розірвалися боєприпаси загрожують життю 220 тис. Дітей в зоні військових дій на сході України.

як писав OBOZREVATEL , терористи цинічно відреагували на загибель дітей в Горлівці. "Це нещастя могло статися де завгодно і з ким завгодно", - запевняють бойовики.

Ти ще не підписаний на наш Telegram ? Швидко тисни!

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация