Новини дня: Поїзд «Київ - Москва» став найприбутковішим на українській «залізницею»

Про те, яке значення Росія має для жителів України краще судити не за офіційними повідомленнями, службовцям часом цілям пропаганди, а за непрямими ознаками. Наприклад, трафіку пасажирів поїздів в колишню «метрополію». Як виявилося, саме поїзда в Росію приносять «Українським залізницям» найбільший прибуток.

Так, у 2017 році найприбутковішим став поїзд «Київ-Москва». Маючи середню «заселеність» в 77% він приніс 154 млн. Гривень доходу. «Одеса-Москва» з 98 млн. Гривень на другому місці. «Київ-Петербург» показав більш скромні результат - 20 млн. Гривень. такі дані містяться у відповіді «Укрзалізниці» на запит кореспондента українського порталу LB.ua.

Прибутковими виявилися і інші потяги в Росію. Серед них: «Хмельницький - Москва», «Львів - Москва», «Ковель - Москва», «Харків - Москва». Як бачимо, наша столиця приваблює жителів як Західної, так і Східної України.

А ось поїзда з Києва та Маріуполя до Львова виявилися збитковими. Також як і маршрут Київ - Рахів - адміністративний центр Закарпатської області. В цілому ж пасажирські перевезення далекого сполучення на Україні в минулому році принесли збиток в 3,5 млрд. Гривень. Не будь поруч з Україною Росії, ця цифра була б ще більше.

У 2018 році пасажири «незалежної», які прагнуть до Росії, будуть приносити тамтешнім залізницям ще більше прибутку. Адже Україна чекає подвійне підвищення цін на залізничні квитки. Вони впритул наблизяться до цін на автобусні перевезення. Саме цими двома найбільш доступними способами і їдуть в Росію численні трудові мігранти з України.

Читайте також

Дві України: Хто з Жуковим, а хто - з Бандерою Дві України: Хто з Жуковим, а хто - з Бандерою

Прихильники Майдану починають розуміти, що націоналізм не зможе об'єднати країну

за даними РАНХиГС, станом на серпень 2017 Україна лідирувала за кількістю мігрантів в Росії. Їх було понад 2,3 млн. Чоловік і більшість з них десь працювало. Займали друге і третє місця Узбекистан і Таджикистан істотно відставали: 1,9 млн. І 1,1 млн. Мігрантів.

Треба враховувати, що на відміну від среднеазіатов, українці в Росії часто трудяться на позиціях, які вимагають більш високої кваліфікації. Це призводить до вимивання освічених, кваліфікованих кадрів на самій Україні. Так, на заході країни вже стало складно знайти розумну будівельну бригаду або кваліфікований медичний персонал. Лікарів не вистачає навіть в Києві. Їдуть інженери, авіаконструктори, фахівці ВПК. «СП» докладно розповідала про цю проблему восени 2017 року.

За словами президента Української асоціації підприємств з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, влітку 2017 роки за кордоном перебувало близько 5 млн. Українців. Більшість тих, хто виїхав не в Росію, а на Захід, працювали в Польщі (1,3 млн. Офіційних запрошень). З них 93% займалися фізичною працею.

Серед тих, хто стабільно, з року в рік, їздить до Росії на заробітки з України багато вахтовиків, що працюють на нафтових промислах Сибіру. Про це «СП» розповів Тюменський журналіст і колишній боєць народного ополчення Донбасу Ростислав Журавльов.

- Тут, на нафтогазових родовищах, можна дуже добре заробити. Ні на Україні, ні в Польщі на ягодах стільки не заробиш, як у нас. Навіть незважаючи на те, що зараз зарплати знижуються, стають скромніше, в залежності від розряду і компанії-роботодавця люди можуть отримувати від 80 до 150 тисяч рублів на місяць.

Хоча це дуже важка праця, що йдуть зі сходу поїзда забиті вахтовиками. В основному із Західної України. Ті, хто хоче потрапити на Ямал з Москви їдуть через Кіров до Лабитнангі. Там на поромі до Салехарда і далі, туди, де «Ямал-СПГ» і т. П. А ті, хто їде в Югру і на материкову частину Ямалу, що не з'єднується з прибережної океанської зоною, сідають на потяги на Новий Уренгой. Вони якраз йдуть через нашу Тюмень.

«СП»: - Відомо, що вахтові поїзда користуються поганою славою. А вже зараз, коли на Україні фактично війна ...

- Так, там бувають всякі інциденти ... Одного разу я їхав з товаришами в такому поїзді. Нас запросили спостерігачами на вибори. А ми в «Горках» все (популярна у ополченців Донбасу уніформа - авт.) І мало не з нашивками. Нас було десять чоловік, в тому числі колишній начальник ППО ЛНР. Махрова така гоп-компанія. Так ці вахтовики боялися пити, поки ми спати не лягли. Битися їм не можна - відразу депортують. Грошей ніхто втрачати не хоче.

«СП»: - А як же Бандера?

- Коли справа стосується власної кишені, вони можуть і потерпіти, забути на час і про «гідности» і про «незалежність». І відразу починають говорити чистою російською мовою ...

«СП»: - Як так вийшло, що на північ Сибіру їде так багато ідейних «западенців»?

- Тут ще з радянських часів дуже потужна західноукраїнська діаспора. Наприклад, на Ямалі тільки офіційно вона налічує близько 10 відсотків від усього населення.

До речі, не секрет, що багато місцевих Ямальские чиновники їздять відпочивати до себе додому на Західну Україну. Формально вони всі російські громадяни. При цьому всі прекрасно знають українську мову. Чи не суржик, а справжню мову. Адже, історія з Уренгойського хлопчиком в Німеччині сталася не просто так. Його вчителька здобувала освіту на Україні, її родичі служили в т.зв. «АТО». Зараз, під час подій на Донбасі, це дуже хвора тут тема.

Таке становище склалося історично. На Західній Україні були якісь нафтогазові навчальні заклади та студентів відправляли сюди за комсомольськими путівками. Всього ж за радянський період до нас приїхало з України понад три мільйони осіб. Це не тільки нафтовики, але і будівельники, авіатори і т. Д. Потім хтось поїхав на батьківщину, але багато хто обзавівся сім'ями і залишилися.

Хоча, звичайно, були і ті, хто прийшов сюди ще з Єрмаком (сміється - авт.). Також були бандерівці, засуджені за те, що вони творили на Україні під час війни. Після звільнення багато хто з них теж осіли в наших краях. Тобто було кілька історичних хвиль. Всі ці зв'язки зберігаються і тому з Західної України, як і раніше їдуть сюди на заробітки.

А взагалі, відносини двох країн зараз виглядають зовсім дивно. Так, в Тюмені нещодавно провели міжрегіональний фестиваль народного українського творчості «Сорочинський ярмарок». Я робив звідти репортаж. Адже і у нас українці - третя за чисельністю діаспора. А в цей час в Києві презентували нову емблему служби розвідки, де сова протикає мечем Росію на карті світу. На жаль.

Про деякі аспекти міграції з України в Росію «СП» розповів політолог Олександр Асафів.

- Не дивлячись на всі зусилля української влади, люди звідти все одно продовжують їхати в Росію і на заробітки і в пошуках можливості переїхати сюди жити, залишитися у родичів або знайомих. Ця обставина для Києва неприємно і він буде з ним боротися.

«СП»: - Але з набуттям безвіза українці отримали можливість жити в Європі ...

- Звичайно, український Держстат відзвітував про факти перетину кордону і вийшло, що кордон з Польщею перетинали частіше. Але вони самі обмовилися, що в це число входять і човники з прикордонної зони, які їздять туди-сюди по кілька разів на день.

Читайте також

Порошенко втратив довіру: З речами на вихід

Американська розвідка відзвітувала про готовність змінити главу української держави

«СП»: - Які, на вашу думку, політичні аспекти міграції з України в Росію?

- Будь-яка трудова міграція, особливо коли вона йде неконтрольованим, стихійним, а часом і нелегальним шляхом, несе певні ризики для приймаючої держави. Наприклад, під прикриттям «заробітчан» в Росію намагаються проникнути радикальні українські націоналісти, які можуть планувати теракти.

Адже Київ крім «паперової» оборонної війни з Росією веде ще і цілком повноцінні військові дії проти нашої країни. Це видно по Криму. Є спроби збору інформації, перетину кордону зі зброєю, або підготовки терактів. Як би цей терористичний транзит не відслідковуються, певні ризики залишаються.

Тим більше, що лідери українських націоналістів кажуть, що треба влаштовувати теракти під час Чемпіонату світу з футболу.

«СП»: - А що можна сказати про економічну сторону питання?

- Міграція завдає шкоди російському ринку праці і веде в сіру зону кошти, які потім пересилаються за межі держави.

Крім того, міграція стимулює злочинність. Тут і фактична торгівля людьми - проституція, трафік наркотиків і т. П. Адже відомо, на що українські сайтах з працевлаштування вербують кур'єрів для закладки наркотиків в регіонах Росії. Це відкриті дані. І ось ці ризики, пов'язані з безпекою, навіть вище, ніж політичні ризики.

«СП»: - Що ж робити? Закрити кордон?

- Росія не повинна відмовляти українцям, які біжать зі своєї батьківщини в пошуках кращої долі. Все-таки, ми - один народ. І через синього паспорта не можна відмовляти людині в здійсненні його базових прав. Якщо люди не несуть загрози державі, потрібно увійти в їхнє становище, зрозуміти, звідки вони приїхали, що там насправді відбувається і працювати з цим в рамках держави.

«СП»: - А як же Бандера?
«СП»: - Як так вийшло, що на північ Сибіру їде так багато ідейних «западенців»?
«СП»: - А що можна сказати про економічну сторону питання?
«СП»: - Що ж робити?
Закрити кордон?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация