Новини України - Журналістка показала українську Стіну на кордоні з РФ

У мережі опублікували нові фотографії українського оборонного споруди на кордоні з Росією в Харківській області.

Про це пишуть вести .

"До колись проблемному ділянці на" Журавлівці "зараз, що називається, не підступитися. За рік пункт пропуску змінився до невпізнання: тут облаштували окопи для техніки і кулеметників, стаціонарну вогневу позицію, бліндаж для укриття, а на вишці встановили керовану тепловізійну камеру. Буквально в кілометрі звідси - та сама "Стіна", або "Європейський вал". Не всі 315 кілометрів кордону з Росією в регіоні закриті: паркан розтягнувся поки на 72 км, рів - близько 180 км, рокадние дороги - більше 60 км ", - зазначається в публікації.

Не всі 315 кілометрів кордону з Росією в регіоні закриті: паркан розтягнувся поки на 72 км, рів - близько 180 км, рокадние дороги - більше 60 км , - зазначається в публікації

"Стіна" в Дергачівському районі проходить безпосередньо на кордоні і являє собою систему інженерних споруд. Спочатку паркан з колючим дротом, на ньому мультисенсорная система (тепловізор і камера), далі рокадну дорога для пересування уздовж кордону (не повинна розкисати). Третій елемент - грунтова смуга, під якою знаходиться сенсорний кабель.

За словами прикордонників, він спрацьовує при наближенні на 10 метрів, при цьому система здатна розпізнати, звір чи людина намагається перетнути кордон. Виробник заклав в пам'ять "розумного" кабелю до півтора десятків звуків. Замикають інженерні споруди земляний вал і рів - 4 м в ширину і не менше 2 м в глибину. Тут же побудували постійну точку ведення оборонного бою і в той же час надійне укриття для особового складу, спостережну вежу висотою 17,5 м, на якій встановлені IP-камери. Вони здатні фіксувати порушників і вдень, і вночі, зображення з них передається в пункт управління, який знаходиться на "Гоптівка", - пише журналістка видання.

Вони здатні фіксувати порушників і вдень, і вночі, зображення з них передається в пункт управління, який знаходиться на Гоптівка, - пише журналістка видання

"Оборонні споруди, або" стіна "Яценюка, яку ще на старті критикували багато, в тому числі і допомагають прикордонникам волонтери, фізично навряд чи зможе стримати наступ. Самі прикордонники зізнаються: спорудження - не для війни, а для захисту від диверсійних груп, від контрабанди зброї-наркотиків. Його функція - послабити гіпотетичного супротивника на час, коли зможуть мобілізуватися прикордонні ", - йдеться в статті.

Нагадаємо, в серпні минулого року були завершені всі проектно-підготовчі роботи для здійснення будівництва "Європейського вала" на кордоні України і Російської Федерації.

Як повідомляв "Апостроф", у росіян зробили інфографіку українського проекту, що передбачає будівництво укріпленого ділянки на кордоні з Росією .

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация