Новини Руспрес - Зарплату - віддати дітям, приватний літак - оформити на Кайманові острови. Декларації-2009

Губернатор Красноярського краю користується елітною нерухомістю у Франції, а члени Центрвиборчкому пересуваються по Москві на численних іномарках

Першими декларації вивішували керівники регіонів, які живуть на одну зарплату (з 38 компаній, що відзвітували найбагатшим був губернатор Самарської області Володимир Артяков з 9,8 млн руб.). Їх більш заможні колеги - керівники Красноярського краю і Калінінградської області Кузнєцов і Боос визнали зручними для декларування довгі вихідні. Тільки після свят погодилася давати коментарі представник Боос Світлана Оболенцева, сказавши, що зараз знаходиться у від'їзді.

Тільки після свят погодилася давати коментарі представник Боос Світлана Оболенцева, сказавши, що зараз знаходиться у від'їзді

Переглянути та завантажити декларацію про доходи та майно губернатора Калінінградської області Георгія Бооса за 2009 рік

Доходи Боос в 2009 р в порівнянні з 2008 р впали приблизно на третину: з 122 млн до 86,4 млн руб. На його сайті повідомляється лише, що 85,5 млн з коштів, отриманих у 2009 році, - це доходи від банківських вкладів і дивідендів від акцій, переданих в довірче управління. Власність Боос майже не змінилася - два будинки в Калінінграді Московської області (691,6 і 569,5 кв. М), а також земельні ділянки (2420 і 60 034 кв. М), дві «Волги», три мотоцикла, катер Galleon 530FLY , яхта Zodiak Classic, гідроцикл Yamaha і снігохід. Зарплату - 852 000 руб. - він віддав, як і роком раніше, в дитячі будинки.

За даними ЕГРЮЛ, Боос є співзасновником 23 юросіб, що входять в групу компаній «Светосервіс» (займається установкою міського освітлення). Він, зокрема, основний акціонер ТОВ «Светосервіс», виручка якого (за даними СПАРК) в 2008 р склала 1,12 млрд руб.

Формально порушення закону немає, якщо губернатор передав бізнес в довірче управління, говорить експерт по держслужбі Павло Кудюкін, однак на практиці зазвичай виникає конфлікт інтересів, оскільки губернатор все одно продовжує надавати преференції своєї компанії. Боротися, за словами Кудюкіна, можна, лише жорстко контролюючи кожного губернатора конкретно.

Боротися, за словами Кудюкіна, можна, лише жорстко контролюючи кожного губернатора конкретно

Вріз Руспрес: Незадекларований особистий літак губернатора Боос , "Нова газета", 16.02.2010 "Про боосовском літаку кажуть в Калінінграді багато [...] Літак, за даними калінінградської опозиційної газети« Двірник », зареєстрований на Кайманових островах,« щоб уникнути даремних податкових виплат »[...] Георгій Боос користується літаком Hawker 390 (VP-CFW) (див. фото). Літак був зареєстрований на компанію Avcorp Holdings Inc Trustee. У прес-службі уряду Калінінградської області повідомили, що літак знаходиться у фрахт. Губернатор Георгій Боос його орендує, тому він не відображений в декларації про доходи і про податки мови не йде. Радник Боос Світлана Оболенцева запевнила «Нову», що у власності губернатора цього літака немає, фрахт він оплачує особисто і область не витрачає коштів на обслуговування ".

Багатшими Боос з глав регіонів Кузнецов (на фото), який обійняв посаду губернатора 17 лютого: 118,75 млн руб Багатшими Боос з глав регіонів Кузнецов (на фото), який обійняв посаду губернатора 17 лютого: 118,75 млн руб. Йому належать будинок площею 563 кв. м, квартири в Росії (154, 164 і 175 кв. м) і Франції (109 кв. м). В його особистому автопарку Ferrari 599 GTB, Mercedes A200, Mercedes R500, BMW M5 і ЗАЗ 965. У нього і дружини - катера Sealine-T47 і Sea-doo Bombardier Speedster. Інга Кузнєцова з 13,8 млн річного доходу - в числі найбагатших дружин глав регіонів.

Інга Кузнєцова з 13,8 млн річного доходу - в числі найбагатших дружин глав регіонів

Переглянути та завантажити декларацію про доходи та майно губернатора Красноярського краю Льва Кузнєцова за 2009 рік

Близько 90 млн руб. Кузнєцов отримав від продажу цінних паперів, ще 11 млн склала його зарплата в вугільному холдингу ТОВ «Колмар» (був гендиректором до відходу на держслужбу), близько 20 млн руб. - дивіденди від решти у власності цінних паперів, каже прес-секретар губернатора Михайло Развожаев. За його словами, будинок за кордоном куплений в минулому році. Кузнєцов набував машини і нерухомість в основному в ті періоди життя, коли працював в бізнесі, пояснює інший співробітник його адміністрації.

За даними ЕГРЮЛ, Кузнєцову належить 51% акцій ТОВ «Трансмост» - містобудівельної компанії, що входить в дорожньо-будівельну групу компаній «Ілан». На сайті «Трансмосту» вказані два його поточних проекту: будівництво моста через Ангару і залізничної лінії між станціями Карабула і Богучани.

Вріз Руспрес: " ред ", 04.05.2010" У магаданського губернатора доходи скромніше. Микола Дудов за 2009 рік заробив трохи більше 3,397 млн руб. Йому належить квартира в Магадані площею 119,9 кв. м, гараж площею 24 кв. м і автомобіль Toyota RAV-4 1996 року випуску. Подружжя у пана Дудова немає, а діти вже повнолітні, тому їх дані не були опубліковані. Губернатор Курганської області Олег Богомолов за 2009 рік заробив 1,725 млн руб., А його дружина - 67 тис. Руб. Порівняно з 2008 роком доходи сім'ї губернатора знизилися: у глави регіону він становив 1,866 млн руб., а у його дружини - 233,415 тис. руб. Без змін залишилася ситуація з їх рухомим майном. Пан Богомолов є власником моторного човна, а пані Богомолова - автомобіля Toyota RAV4 (2007 року). У спільному володінні у 2009 році у подружжя виявилися гараж, автопричіп, два садових ділянки площею 807 і +1568 кв. м, а також два будови (158,29 і 93,25 кв. м). Крім того, Тамара Богомолова продовжує володіти житловим будинком площею 411,7 кв. м, додавши до своєї власності дачу площею 14,9 кв. м, а також п'ять земельних ділянок (102, 360, 32, 1586 і 106 кв. м).

Переглянути та завантажити декларацію про доходи та майно губернатора Свердловської області Олександра Мішаріна за 2009 рік

Свердловський губернатор Олександр Мішарін, який до листопада 2009 року працював директором департаменту промисловості та інфраструктури апарату уряду РФ, за минулий рік заробив 4,528 млн руб., Його дружина - 1,95 млн руб. Пан Мішарін є співвласником квартири площею 190 кв. м. У власності його дружини дві квартири площею 87 і 293 кв. м, земельна ділянка, житловий будинок (567 кв. м) і одне машино-місце в гаражі ".

****

Чуровци запізнилися з доходами

Відтак до 30 квітня вищі посадові особи повинні були опублікувати свої декларації про доходи, а також про доходи своїх найближчих родичів. Останніми зробили це члени Центрвиборчкому. Однак у встановлені президентом терміни вклалися далеко не всі губернатори.


Відповідно до указу президента РФ вищі посадові особи повинні були оприлюднити відомості про свої майно і доходи, а також про майно і доходи найближчих родичів до 30 квітня. Нагадаємо, що в коло чиновників, які зобов'язані розкривати свої доходи, входять президент, співробітники адміністрації президента і його повпреди в федеральних округах, голова та члени уряду, члени Федеральних зборів, члени Центрвиборчкому, керівництво Рахункової палати, губернатори.
На вчорашній день проте це зробили не все. Так, перед громадянами відзвітували лише трохи більше половини губернаторів. Голова президії колегії адвокатів Ігор Трунов пояснив "Комерсант", що закон не передбачає ніяких санкцій за приховування інформації про доходи, а "це породжує необов'язковість виконання закону і безкарність чиновників". На думку пана Трунова, "основною проблемою є умисна пробельность таких законодавчих актів, як і російського законодавства в цілому, а вона лобіюється чиновниками, які потім цим користуються".

Переглянути та завантажити декларацію про доходи та майно Володимира Чурова і інших членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) РФ за 2009 рік


Встигли відзвітувати в строк члени Центрвиборчкому Встигли відзвітувати в строк члени Центрвиборчкому. Глава ЦВК Володимир Чуров (на фото), судячи з його декларації, не має ні власної квартири (проживає в квартирі площею 106,5 кв. М за договором соціального найму), ні банківських вкладів. Його особистий автопарк складається з автомобіля "Волга", а річний дохід - 2,736 млн руб. Дружина пана Чурова, судячи з декларації, і зовсім, крім доходу в розмірі 230 тис. Руб., Не має нічого [Руспрес: згідно з декларацією про доходи Володимира Чурова за 2008 рік, в ЦВК Росії він заробив 2 678 038рублей, в Санкт-Петербурзькому гуманітарному університеті профспілок Олександра Запесоцкий прочитав лекції на 130 000 рублей, отримавши у вигляді відсотків за банківськими вкладами 29 000 рублів (депозит закритий в квітні 2008 року). Всього - 2 838 263 рублів. При цьому у Чурова там ні тоді землі або житлоплощі, а проживав глава Центрвиборчкому в 106-метровій квартирі, знятої за соцнайму. У числі належних акцій названі цінні папери АТВТ «Центр фірм торг», 2 акції і ВАТ «Завод СПУ»].

У ряду членів ЦВК дохід більше належному голові. Так, заступник пана Чурова Леонід Івлєв заробив 3,068 млн руб. Крім того, він має в спільній власності квартиру площею 98 кв. м, а в особистому - земельну ділянку 2010 кв. м (у його дружини ще дві ділянки площею 1500 і 1873 кв. м). Пан Івлєв володіє автомобілем Audi А6, а його дружина - Mitsubishi. Крім Леоніда Івлєва більше Володимира Чурова заробили рядові члени виборчкому Геннадій Райков (2,745 млн руб.) І Євген Колюшін (2,91 млн руб.).

джерело: "Комерсант" , 04.05.2010

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация