Новини Харкова - На Харківщині бойовик "ЛНР" намагався підірвати міст

Контррозвідники затримали виконавця злочину, йому повідомлено про підозру. Контррозвідники затримали виконавця злочину, йому повідомлено про підозру

Заклавши вибухівку, зловмисник виїхав в напрямку тимчасово окупованій території і на відстані 30 км активував пристрій / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Нестюки повідомив на брифінгу.

Читайте також В СБУ допускають, що Росія посилить провокації в Україні перед новим роком

"Нами встановлено, що цей злочин готувався представниками так званого" міністерства державної безпеки Луганської народної республіки ", яке повністю контролюється спецслужбами Російської Федерації", - заявив він

За словами Нестюки, 17 грудня припинено протиправну діяльність громадянина України 1989 року народження, який "заклав вибуховий пристрій під залізничним полотном в одному з районів Харківської області та зробив спробу його активації".

"Заклавши вибухівку, зловмисник виїхав в напрямку тимчасово окупованій території і на відстані 30 км активував пристрій шляхом телефонного дзвінка. Однак контррозвідкою було заздалегідь здійснений обмін вибухового пристрою на імітаційне засіб, завдяки чому вдалося запобігти диверсійний акт", - пояснив він.

Потім виконавця диверсії був затриманий.

Читайте також МЗС України жорстко відповів на заяви Лаврова про "провокації" поблизу Криму

"Встановлено, що житель Луганської області раніше брав участь в бойових діях проти Збройних сил України, був завербований представниками так званого" МГБ ЛНР "і за їх завданням збирав і передавав інформацію про пересування, дислокації та інші відомості, що стосуються Збройних сил України на території Луганської області ", - заявив Нестюки.

За підрив мосту йому обіцяли винагороду. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 113 (диверсія) і ч. 1 ст. 258-3 ( створення терористичної організації ) КК. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Нами також встановлено організатора цього злочину. Це Дубровкін Єгор Геннадійович, 1976 року народження, уродженець Саратовської області Російської Федерації", - додав він.

Організатор злочину є співробітником "відділу контррозвідки центрального апарату псевдоспецслужб".

"На жаль, це колишній співробітник Служби безпеки України в Луганській області, який в 2014 році змінив військовій присязі і вступив до лав псевдоспецслужб", - підкреслив Нестюки.

Він додав, що Дубровкін знаходиться в розшуку за скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації або групи) і ч. 1 ст. 408 (дезертирство) КК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация