Новини дня: У Росії оголошують полювання на відьом - Вільна Преса - Новини сьогодні, 19 травня 2017 Фото

Депутат-єдинорос Віталій Мілонов вніс до Держдуми проект закону про кримінальну відповідальність за заняття магією і цілительством.

Депутат пропонує вважати «окультні послуги» медичною діяльністю і карати за «незаконне заняття народною медициною особою, що не одержали дозвіл, встановлений законом, а також здійснення окультно-магічною діяльності, якщо ці діяння призвели до необережно заподіяння шкоди здоров'ю людини або заподіяння майнової шкоди у великому розмірі штрафом в розмірі до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до трьох років, або примусовими роботами або позбавленням волі на той самий строк ». Якщо ж результатом діяльності чаклунів, екстрасенсів або народних цілителів стане смерть людини, то законопроект передбачає за це кару - до 5 років позбавлення волі.

Сам факт появи такого законопроекту в Держдумі говорить про те, що такі явища як «магія і чаклунство» в РФ стали поширені не менше, ніж в комп'ютерних іграх-фентазі, і не помічати цього вже неможливо. А найбільше сприяє збільшенню потоку клієнтів у народних цілителів оптимізація медицини, затіяна владою.

Читайте також

Вбивство за законом: як захистити свій будинок і не сісти в тюрму Вбивство за законом: як захистити свій будинок і не сісти в тюрму

Чи може американська Доктрина фортеці діяти в Росії

Незадоволений клієнт убив «відьму» 15 ударами ножа

Законопроект Милонова в ЗМІ вже встигли охрестити «законом полювання на відьом». Сам депутат пояснює актуальність такого проекту закону тим, що велика кількість шахрайських схем пов'язано як раз з окультно-магічними послугами. Люди позбавляються квартир, грошей, здоров'я. А довести нічого неможливо. Закон «Про захист прав споживачів» ніяк не захищає жертв «недоброякісних» магічних послуг. І поліція не завжди може допомогти.

При цьому до осіб, оказиваюшім «магічні послуги», Мілонов зараховує ворожок, астрологів, магів, екстрасенсів, спіритів і ясновидців, а також чаклунів, знахарів, народних цілителів, навіть якщо вони називають себе «консультантами» або «експертами».

До магічним послуг Віталій Мілонов відносить також «діагностику і впливу на людину, її здоров'я, духовний світ, майно».

Кримінальні зведення по всій країні свідчать, що громадяни і самі частенько відкривають полювання на відьом. Ось минулого тижня в Волгограді бізнесмен, який убив 60-річну «чаклунку» п'ятнадцятьма ударами ножа, добровільно здався поліції. І пояснив свої мотиви. Виявилося, що чоловік 20 років поспіль возив «відьмі» гроші за магічні послуги, замовляв обряди на допомогу в бізнесі. Але його успішний колись бізнес все одно прогорів. Тоді підприємець вирішив припинити викидати гроші на вітер і оголосив жінці, що сеансів кінець. Але не тут-то було. «Чаклунка» пригрозила клієнту, що від чорної магії просто так ніхто не йде. І коли у бізнесмена справи пішли зовсім погано: померла мати, стали вмирати домашні тварини, «розтанули» останні гроші, довелося продати квартиру, чоловік зрозумів: в усьому винна чорна магія!

Пятідесятідевятілетній бізнесмен з вищою економічною освітою, який займав в різні роки посади топ-менеджера в філіях волгоградських банків, діловито зібрав речі, які йому знадобляться в колонії, вибрав гострий ніж і поїхав до чаклунки. Після 15 ударів ножем 60-річна жінка ще добу боролася за життя в реанімації. Але врятувати її лікарям не вдалося.

Вбивця «відьми» сам просить для себе довічне ув'язнення: повертатися йому тепер нікуди і ні до кого.

Не так давно 74-річний житель Псковської області спалив заживо свою сусідку, вважаючи, що вона практикує чорну магію і наводить на нього порчу. А в Забайкальському місті Балей 41-річна жінка та її знайомий в стані алкогольного сп'яніння розправилися з 46-річною місцевою жителькою, яку запідозрили в чаклунстві.

7 мільйонів за «підзарядку» амулета удачі

На Камчатці моряк, надивившись передачі «Битва екстрасенсів» на ТНТ, в 2016 році віддав «цілителів» квартиру, всі заощадження і автомобіль. 56-річний чоловік відчув себе погано. Але замість того, щоб звернутися до лікарів, вирішив, що треба знімати порчу. Механік з риболовецького колгоспу імені Леніна зателефонував за вказаним на телеекрані номеру.

Спочатку моряк заплатив 25 000 рублів за «діагностику», потім 1 мільйон рублів за шість сеансів «лікування» по телефону. У цю суму також входила вартість амулета удачі, який він отримав поштою і повинен був завжди носити з собою.

Чоловік трохи заспокоївся, відчув себе краще і пішов в рейс. Але потім йому знову «стало погано». Він уже знав, до кого звернутися. Екстрасенси люб'язно повідомили механіку риболовецького колгоспу, що треба підзарядити амулет удачі. Він, як мобільник, виявляється, постійно потребує підзарядки. Ось тільки підзарядка грошей коштує.

Моряк віддав «цілителів» за підзарядку амулета і сеанси оздоровлення в загальній сумі 7 мільйонів рублів.

«За цей період потерпілий втратив всі свої заощадження, продав квартиру, автомобіль і зараз живе на кораблі. Друзі, розуміючи, що їх товариш в біді, відібрали у нього паспорт, щоб колега не зміг взяти кредити. Вірити, що його обманюють, він відмовляється. У поліцію звернувся тільки тому, що вважає "лікування" занадто тривалим, а його вартість завищеною. Завдану моральну шкоду з цієї причини заявник оцінює в два мільйони рублів », - повідомляється в прес-релізі МВС по краю.

Співробітники поліції встановили, що шахраї телефонували з телефонних номерів, зареєстрованих в Брянській і Рязанської області, а також республіках Комі і Дагестан.

Читайте також

Україна чекає релігійна бійня Україна чекає релігійна бійня

У країні пропонують законодавчо заборонити канонічну православну церкву - «це розсадник єресі»

Астролог: «Бізнес просто піде в тінь»

Тим часом, за даними Левада-центру понад 50% росіян довіряють народній медицині, а класична медицина не викликає довіри у третини жителів країни. І можна уявити чому.

Відомий у Волгограді астролог Ірина Сеніна вважає, що запропонований депутатом Милоновим законопроект вкрай шкідливий для державної скарбниці.

- Я податки плачу як ІП, - каже астролог. - Плачу відрахування до Пенсійного фонду. Он в радянські часи цілителів, ворожок, екстрасенсів теж забороняли, і що? Народ все одно до бабок ходив, і до знахарів по селах їздив. Якщо мій вид бізнесу офіційно заборонять, до мене як і раніше будуть ходити клієнти, які ходять десятиліттями, і приведуть по «сарафанне радіо» своїх друзів і знайомих. Але бюджет держави втратить великі гроші, люди просто підуть в підпілля. Я вважаю, в будь-якій професії є шахраї, здатні принести шкоду здоров'ю. Візьміть хоч косметологію або пластичну хірургію. Потрібно просто створити окремий інститут, який буде перевіряти: є у заявників екстрасенсорні здібності чи ні і видавати ліцензії. Перевірити наявність екстрасенсорних здібностей дуже просто, я вважаю: при роботі у екстрасенса активізується права півкуля і мозок працює на рівні альфаритм. Підключіть прилади до мозку і побачите!

Он в радянські часи цілителів, ворожок, екстрасенсів теж забороняли, і що?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация