Новини Харкова - У Харкові викрили підпільний горілчаний цех, вилучивши понад 3 тисячі літрів спирту

За попередніми даними, сурогатна горілка реалізовувалася в так званих «наливайки». За попередніми даними, сурогатна горілка реалізовувалася в так званих «наливайки»

У цеху з виробництва сурогату проведені обшуки / фото khar.gp.gov.ua

Як повідомили УНІАН в прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на в.о. керівника місцевої прокуратури Андрія Кравченко, виробництво сурогату в цеху, який розташовувався в складському приміщенні, організував 48-річний харків'янин.

Читайте також Справа "смертельного алкоголю": в Харкові судитимуть трьох виробників сурогату

«Встановлено, що чоловік купував спирт сумнівної якості, розбавляв його водою і розливав у пляшки і тетрапак. За попередніми даними, в подальшому сурогатну горілку реалізовували в так званих «наливайки», - зазначив Кравченко.

Досудове розслідування проводиться за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів (ч. 2 ст. 204 КК України).

Сьогодні, 20 березня, з санкції суду в цеху з виробництва сурогату проведені обшуки, в ході яких вилучено обладнання для виготовлення спиртової суміші, близько 3,4 тис. Літрів спирту, 1,3 тис. Літрів спиртової суміші та ін. Відібрано зразки, які направлені на експертизу.

Вирішується питання про арешт виявленого майна та оголошенні підозри особам, причетним до незаконного виготовлення підакцизних товарів. Прокуратура процесуально керує в кримінальному провадженні.

Довідка УНІАН. Восени 2016 року в Харківській області в результаті отруєння сурогатним алкоголем загинули кілька десятків людей. Судово-медична експертиза підтвердила отруєння метилом у 48 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация