Новини Одеси - Трагедія в дитячому таборі «Вікторія»: на попелищі знайдено останки загиблих дітей

Останки знайшли фахівці міжнародного інституту експертиз з Естонії, яких залучили батьки загиблих дітей. Останки знайшли фахівці міжнародного інституту експертиз з Естонії, яких залучили батьки загиблих дітей

Пожежа в дитячому таборі "Вікторія" стався пізно увечері 15 вересня 2017 года / фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив батько однієї із загиблих дівчаток Олексій Мазур.

За його словами, виявила останки група незалежних міжнародних експертів, які напередодні приступили до роботи в «Вікторії».

«Експерти знайшли частину щелепи і кістки. Фахівці передали знахідку в Одеське обласне бюро судово-медичних експертиз, де повинні з'ясувати, кому конкретно належать останки », - сказав Мазур.

Читайте також Заступник директора дитячого табору "Вікторія", підозрювана в присвоєнні державних коштів, повернула гроші в бюджет

Фахівців міжнародного інституту експертиз з Естонії залучили батьки загиблих дітей. Вони не вірять даними офіційного слідства і не задоволені ситуацією, що склалася.

Проходить в кримінальному провадженні в якості потерпілого Мазур раніше звернувся до Приморського районного суду Одеси з проханням дозволити проведення незалежної експертизи. Суд клопотання задовольнив.

Коментуючи такий поворот подій, Мазур заявив, що батьки пішли на цей крок вимушено, оскільки раніше проведена експертиза нічого не встановила.

«Ні причину пожежі, ні порушень - нічого. За фактом ми не знаємо, в чому причина загибелі наших дітей. Надія тільки на експертизу. Наша держава в особі слідчих органів не виправдало довіри », - сказав Мазур.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі пізно ввечері 15 вересня 2017 року на території дитячого комплексу «Вікторія» сталася пожежа , Який призвів до загибелі трьох дівчаток.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

У зв'язку з НП були затримані директор комплексу Петрос Саркісян і старший вихователь Наталія Цокур (Янчик), яка за функціональними обов'язками повинна була відповідати за пожежну безпеку.

24 квітня 2018 року суд засудив Цокур до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Фігурантом справи також є підозрювана в халатності колишній віце-мер Одеси Зінаїда Цвірінько , Розслідування відносно які 27 квітня завершено. Матеріали передані до суду.

Крім того, в справі фігурують колишній керівник Київського відділу ГУ ГСЧС в Одеській області та інспектор, які підозрюються в службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

2 липня 2018 року адвокат 37 потерпілих сімей в суді подав клопотання про стягнення з Одеської міськради в якості моральної шкоди 3,9 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация