Новини Руспрес - Фінансист Сергій Крилов і Тугарин-змій

У банку "Північний кредит" зник голова правління

25 грудня черговий банк з працюючих в Криму припинив фінансові операції і відключений від системи банківських електронних термінових платежів (БЕСП). Перед цим банк " північний креди т ", 23,22% акцій якого перебуває у власності Вологодської області, потрапив під санкції США . Однак головною причиною краху в самому банку вважають дії нових акціонерів, які купили в 2017 році значимий пакет акцій, і призначеного ними менеджменту. Як повідомляється на сайті «Північного кредиту» т.в.о. голови правління Сергій Крилов взагалі безслідно зник.
«Північний кредит» займає 247-е місце в ренкінгу «Інтерфакс-ЦЕА» за активами. Головний офіс «Північного кредиту» знаходиться в Вологді. У банку є три філії - в Ярославлі, Москві та Сімферополі, а також додаткові і операційні офіси в Череповці, Соколі, Великому Устюзі, Санкт-Петербурзі, Комі і Криму. Станом на листопад 2017 року банк розпоряджався 4,7 млрд рублів вкладників. Кредитна організація є членом системи страхування вкладів, а тому клієнти зможуть отримати відшкодування за вкладами, але не більше 1,4 млн рублів.
«Пенсії, заробітна плата, раніше перекладені на рахунки громадян в« Північний кредит », в повному обсязі на дані рахунки зараховано. Комунальні платежі, сплачені фізичними особами, також в повному обсязі надійшли на рахунки ресурсоснабжающих підприємств », - заявила начальник обласного департаменту фінансів Валентина Артамонова.
Минулого тижня клієнти «Північного кредиту» скаржилися, що не могли зняти гроші в банкоматах, нагадує ТАСС . У п'ятницю, 22 грудня, представник банку повідомив про технічний збій в процесинговому центрі «Північного кредиту», а також про обмеження на зняття грошей в банкоматах до 15 тис рублів на добу. 23 грудня ліміт був знижений до 5 тис рублів на добу.
37-відсоткову частку в банку Вологодська область придбала в червні 2010 року за 492 млн рублів, після чого всі зарплатні рахунки бюджетників області почали переводитися в «Північний кредит» (раніше вони знаходилися в Севергазбанк ). Незважаючи на те, що суб'єкт федерації був мажоритарним акціонером, він не мав вирішальний вплив на політику банку і розподіл бонусів, які визначали власники: Ігор Горшков (12,17%), Аркадій Єфремов (8,08%), Наталія Конопелько (20, 25%), Андрій Сівков (10,23%), Володимир Чикин (11,39%). Майже всі вони - люди, наближені до обласної влади. Наталя Конопелько, що володіла п'ятою частиною акцій - вологодський ріелтор, власник кількох компаній, які торгують нерухомістю. Володимир Чикин - заступник генерального директора ТОВ «Вологдарегіонгаз» (структурний підрозділ «Газпрому»). Аркадій Єфремов - гендиректор ТОВ «Діловий центр», яка надає готельні послуги. У Вологді «Діловому Центру» належить зокрема готель «Атріум». Ігор Горшков - горілчаний король місцевого значення, він засновник вологодського ТОВ «Завод сортових горілок». Андрій Сівков - депутат (2011-2016 рр) від «Єдиної Росії» в Законодавчих зборах області, з грудня 2011 року заступник голови законодавчих зборів.
До ради директорів банку увійшли Андрій Сівков, Олена Копилова (начальник відділу культури, туризму і молодіжної політики адміністрації Білозерського муніципального району, а також керівник ТОВ «Інвестиційні технології», зареєстрованого за адресою готелю «Атріум» Аркадія Єфремова), Олександр Головін, Людмила Петрова - колишній директор Севгазбанка, через який проходили обласні бюджетні платежі до покупки «Північного кредиту». На попередньому місці роботи Людмилу Петрову звинувачували у видачі завідомо безповоротного кредиту в 80 млн рублів людині, який працював продавцем в універмазі. Син Людмили Петрової Максим - депутат Вологодської міської думи, яким фактично передав свій міський округ Андрій Сівков. Правління банку очолив Сергій Тугарин - колишній вологодський віце-губернатор, начальник департаменту фінансів. Сам Тугарин був в минулому році судимий за звинуваченням у зловживанні посадовими повноваженнями. За даними розслідування, в 2009-2011 роках в результаті незаконних дій Сергія Тугарина були надані державні гарантії 6 вологодським підприємствам, що завдало збитків бюджету області в суму понад мільярд рублів. Сам Тугарин виправдовувався тим, що рішення узгоджувалися з обіймав на той час посаду губернатора В'ячеславом Позгалева . Правління банку очолювала Людмила Петрова, членами були Тетяна Полякова, Ірина Жиліна, Сергій Панев, Антон Сохрін.
25 грудня черговий банк з   працюючих в Криму   припинив фінансові операції і відключений від системи банківських електронних термінових платежів (БЕСП)

переглянути в більшому розмірі


Станом на 2 жовтня поточного року з колишніх власників банку залишилися тільки Володимир Чикин і Людмила Петрова. За даними Центробанку, кредитною організацією володіли Катерина Бурдакова і її брат Володимир Борисов (через ТОВ «Константа»), Ніна Пегунская і Євгена Германова (через АТ «СКДМ»), Ігор Дьяконов, Сергій Тараненко, Станіслав Астров, Людмила Пельтіхіна, Олександр Сидоров, Павло Борис. Людмила Пельтіхіна - єдиний власник будівельної фірми «Інвестиційні технології», інші власники - також власники невеликих підприємств Вологди.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация