Новини дня: Підвищення пенсійного віку. За та проти

Не тільки чиновники і депутати виступили на підтримку підвищення пенсійного віку, а й багато шановних в суспільстві діячі. Познер, Боярський, Губернієв і ін. Основна їх аргументація - у всіх розвинених країнах пенсійний вік вищий, ніж в РФ, та й у самій РФ зростає тривалість життя.

Зрівнятися з розвиненими країнами - це не мрія відсталою в економічному плані країни?

Але проблема тут в тому, що наздоганяти розвинені країни пропонується тільки в тому, що не вимагає від уряду ніяких зусиль, а для населення несе тільки негативні наслідки. Це - підвищення пенсійного віку і підвищення податків.

А то, на що потрібні зусилля, і було обіцяно не один раз, відкладається в черговий раз. Це - «модернізація економіки», «економічний прорив», «зниження податків», «відповімо на західні санкції наданням б про льшей свободи підприємництва». Це цитати з виступів Медведєва і Путіна за останні 10 років.

За політичній логіці, очевидно, що починати «економічний прорив» до розвинених країн треба з пряників для населення, тобто з збільшення можливості заробляти гідні гроші. Б про більша свобода підприємництва, навіть без зниження податків, як раз і сприяла б такого збільшення. Тільки після скільки-небудь помітного зростання ринку праці, населення сприйняло б збільшення пенсійного віку без особливого негативу. Надалі, навіть якщо для уряду стала б необхідність більше наповнити бюджет, добре заробляє населення набагато легше погодилося б і на збільшення податків.

Читайте також

Холера ясна, українська Холера ясна, українська

Брак очищувальних реагентів в міських водопроводах «незалежної» загрожує епідемією

Але уряд не слід цією логікою. Це говорить про те, що воно і не збирається забезпечувати ніякої «економічний прорив». А збирається воно і далі тупо збільшувати всі можливі збори - податки, штрафи, мита та ін .; тупо посилювати всі можливі заборони.

Населення терпить, президент мовчить. Все йде до того, що в країні не буде ніякого обіцяного «економічного прориву», а буде подальше відставання від розвинених країн.

Відсутність поваги до уряду всередині країни, веде до відсутності такого поваги і за кордоном. Союзники, ті, які не розбіглися, триматися з останніх сил. «Партнери» при кожному зручному випадку намагаються вщипнути якомога болючіше.

Наприклад, візьмемо справу Скрипаль . Те, що буквально на наступний день після злочину, без всякого розслідування, Великобританія (Вб) звинуватила Росію в цьому отруєнні, говорить про підкресленому зневазі і приниженні уряду РФ. У відповідь ми чуємо невиразне бурмотіння. А поважає себе уряд, який впевнено в повазі своєї країни, мало б чітко заявити: «Ці звинувачення ми перенаправляємо на саму Вб. Перше правило слідства: шукайте, кому це вигідно. Це злочин вигідно перш за все самій Вб. Всі політичні дивіденди від цього злочину отримала тільки Вб. У відсутності будь-якої доказової бази обвинувачення, першим підозрюваним поки що виступає вигодонабувач. А це Вб ».

Але якби уряд РФ було шанованим, то ні в кого б і не виникло бажання навішувати на нього такі звинувачення. У «справі Скрипаль» Вб не потрібно ніякого розслідування, це просто показова публічна прочуханка. Беззаперечно шановний бренд «уряд Вб» відшмагав світового аутсайдера (в плані поваги) - «уряд РФ». І таких порок було і буде ще багато по будь-якому зручному приводу.

Шляхом неймовірних зовнішньополітичних зусиль, країні ще вдається на міжнародній арені триматися на плаву. Але надовго цього навряд чи вистачить. Якби уряд РФ проводило всередині країни економічну політику в тренді розвинених країн, тобто спрямовану на розвиток ринку праці, то воно б мало повагою як всередині країни, так і за її межами. Союзники б липли самі, противники б не наважувалися слова сказати. Зовнішньополітичні проблеми вирішувалися б набагато легше. Але зашкарубла економічна політика, яку уряд проводить зараз, тільки сковує трудову діяльність населення все більше і більше. Вона каменем тягне країну на дно світової економіки і світової політики.

Читайте також

Щоб не стати свинями

Що робить чиновні «мерседесовская шпана», можна дізнатися по їх палацам і шикарних автомобілів

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков в одному ток-шоу на питання, чого він боїться найбільше, відповів: «змін, в цьому моя слабкість». Боязнь змін - це природна властивість людини. Відомо, що 95% людей мають таку властивість. Але також відомо, що прогрес рухають вперед інші 5% людей. Сам президент, так само, як і його прес-секретар, завжди виступає за «стабільність». Його стабільний уряд з незмінюваній економічною політикою показує свою нездатність до розвитку країни. Так що, ніяких змін на краще не очікується.

Всі прогресивні сили країни в один голос кричать, що без змін не обійтися. Ми вимагаємо змін на краще! Якщо не можете самі, поступіться іншим.

Підвищення пенсійного віку може і заткне пролом в бюджеті, але воно ще більше віддалить керівництво країни від її населення. Уряд країни ризикує опинитися ізгоєм не тільки за кордоном, але і у себе в країні.

Президент уже висловився, що хоче вислухати думку всіх. Так давайте голосно скажемо, що ми чекаємо спочатку зусиль від уряду щодо зняття чиновницького гніту з нашої трудової діяльності. Що важливо, реформа по зняттю чиновницького гніту не вимагає ніякого навантаження на бюджет країни, а тільки внутрішньої великої роботи державного апарату в межах свого грошового забезпечення. Тільки після такої роботи апарату над собою і після відчутних позитивних результатів на ринку праці можна буде розглядати підвищення пенсійного віку.

Зрівнятися з розвиненими країнами - це не мрія відсталою в економічному плані країни?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация