Новини Одеси - В Одесі пройшов факельний "Марш честі" до дня народження Степана Бандери

В Одесі близько 200 осіб взяли участь в факельній «Марші честі» / dumskaya.net

Як передає кореспондент УНІАН, активісти партії «Свобода», рухів «Сокіл», «Правий сектор», «Національного Корпуси» та інших з факелами в руках пройшли від пам'ятника Шевченку в однойменному московському Центральному парку культури до пам'ятника Дюку на Приморському бульварі, де відбулося віче .

Читайте також У Києві націоналісти проводять смолоскипна хода до дня народження Степана Бандери

«Ми організували цей марш, щоб вшанувати пам'ять путівника української нації Степана Бандери. Ця людина як політичний, військовий і підпільний діяч, до самого кінця боровся за Україну », - сказав співорганізатор маршу Костянтин Василець.

Організатори акції і лідери одеських патріотичні організацій виступили з промовами, в яких згадали про героїв України і воїнів АТО .

Загиблих вшанували хвилиною мовчання, а саме віче закінчили виконанням гімну України.

На шляху проходження центральними вулицями міста активісти викрикували патріотичні гасла і запалювали шашки. Їх супроводжували співробітники поліції.

Довідка УНІАН. Такі заходи вже стали традиційними і проходять щорічно 1 січня, в день народження провідника Організації українських націоналістів.

Бандера був одним з лідерів Організації українських націоналістів (ОУН). Під контролем ОУН діяла Українська повстанська армія, в роки Другої світової війни воювала проти радянських і німецьких військ. Бандера, заарештований німецькою владою в 1941 році, після закінчення війни опинився в Західній Німеччині, де в 1959 році був убитий агентом КДБ.

У 2010 році указом президента Віктора Ющенка Бандері було присвоєно звання Героя України. Після зміни влади і приходу Віктора Януковича суди скасували це рішення на підставі того, що Бандера не був громадянином України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация