Новини Росії: на хлібокомбінаті Москви влаштували голодування

Співробітники великого хлібозаводу "Черкізово" в Москві майже тиждень тому оголосили голодування, тому що їм не платять зарплату з серпня.

Як повідомляє " Російська служба ВВС ", З 14 грудня близько 50 осіб нічого не їдять, бо залишилися без грошей перед новорічними святами.

Так, керівництво підприємства заборгувало співробітникам більше 10 млн рублів, а про компенсацію ніхто нічого не говорить. За словами співробітників, затримки платежів були постійно - на два-три місяці. Цього разу багато хто не отримували зарплату з серпня. За п'ять днів кількість протестуючих збільшилася до 80 - серед них і начальник виробництва Галія Якушина.

"Склалася така обстановка, що завод не в змозі виплачувати заробітну плату, так як гроші від продажу продукції надходили нема на рахунки заводу, а на рахунку торгового дому" Настюша ", для якого ми є дочірнім. На сьогоднішній день дебіторська заборгованість торгового дому до нас - близько 500 млн рублів ", - розповіла вона.

хлібзавод

Ехо Москви

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу, а гендиректора Яна Соловйова, який 14 грудня зупинив виробництво, оголосив в розшук.

"За версією слідства, з серпня 2018 року по даний час генеральним директором ВАТ" Черкізово "в порушення вимог Конституції Російської Федерації, трудового законодавства і умов, укладених з працівниками юридичної особи трудових договорів, при наявності фінансової можливості повністю не виплачувалася заробітна плата", - повідомляє СК.

Співробітники заводу "Черкізово"

нові вісті

Підприємство має гроші не менш ніж 100 співробітниками організації. Слідчі провели обшуки у керівництва і пообіцяли вжити всіх можливих заходів для відшкодування заподіяної потерпілим шкоди. За словами голодуючих, ніхто ніяких обіцянок їм не давав, хоча на завод за час голодування приїжджали і прокуратура, і депутати Держдуми, і представники СКР.

"Це мало чим заспокоює. Ні представників ні з префектури, ні з мерії - ніхто нами не цікавиться взагалі, в якому ми тут стані", - сказала начальник виробництва.

як повідомляв OBOZREVATEL , Раніше президент РФ Володимир Путін розлютив росіян заявою про зарплату. Він сказав, що йому потрібно заробляти зарплату, яку в кінці місяця видають в касі.

Ти ще не підписаний на наш Telegram ? Швидко тисни!

Читайте все "Новини Росії" на OBOZREVATEL.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация