Новини про Саакашвілі онлайн: де сьогодні політик, пряма трансляція, відео, Ютуб, Фейсбук, Краковець, Шегині, 11 вересня, Оглядач

За фактом прориву державного кордону екс-главою Одеської ОДА та екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі можуть відкрити ще ряд кримінальних проваджень крім ст. 332 КК "Незаконне переправлення людей через державний кордон" . Слідство з'ясовує, хто з українських політиків був причетний до інциденту. Тим часом сам Саакашвілі дав прес-конференцію, на якій розповів про свій прорив .

Президент Петро Порошенко заявив, що прорив Міхеілом Саакашвілі кордону України повинен бути розглянутий не в політичному, а в правовому полі .

Як повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян сайту 112.ua , Слідчі військової прокуратури "встановлять, що, власне кажучи, сталося, зберуть докази і кваліфікують цю подію за статтями ККУ".

"Це - незаконне перетинання державного кордону групою осіб; це - організація незаконного перетину державного кордону, нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцям при виконанні службових обов'язків. Можливо, з'являться ще інші статті", - зазначив він.

У той же час нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що зараз поліція і прокуратура ідентифікують осіб, які разом з Саакашвілі порушили кордон України.

"Завдання провокаторів була така - щоб побачити кров, щоб хтось їх побив, щоб влада використовувала щодо них кийки або зброю. Потім вони могли б далі піднімати хвилю народного протесту. Цього не сталося. А до відповідальності будемо залучати", - підкреслив він .

Геращенко оприлюднив список нардепів , Незаконно перетнули кордон разом з Саакашвілі:

1. Юлія Тимошенко (лідер партії і парламентської фракції "Батьківщина"),

2. Сергій Власенко (нардеп від "Батьківщини"),

3. Юрій Дерев'янко (позафракційний нардеп),

4 Павло Костенко (нардеп від "Самопомочі"),

5. Дмитро Добродомов (позафракційний нардеп).

Радник глави МВС підкреслив, що депутатська недоторканність не поширюється на чисто кримінальний злочин - незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

"Також незаконно перетнув кордон колишній двічі глава СБУ Валентин Наливайченко. Інші особи, незаконно перетнули кордон України, встановлюються слідством і будуть притягнуті до відповідальності відповідно до закону", - додав Геращенко.

Тим часом на Заході вважають, що ситуація з Саакашвілі псує імідж України на міжнародній арені.

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер заявив в інтерв'ю " голосу Америки ", Що проблема з екс-президентом Грузії створена на порожньому місці.

"Я ніколи не був прихильником того, що пан Саакашвілі грав певну роль в Україні. Тому що мені було незрозуміло, наскільки його цікавила Україна, а наскільки їм керувало бажання повернутися в Грузію", - зазначив дипломат, а нині експерт Brookings Institution у Вашингтоні.

"Але, з іншого боку, я не впевнений, що ситуація навколо нього була врегульована самим розумним способом. Це одна з ситуацій, коли проблема створена на порожньому місці. Я думаю, що позбавлення Саакашвілі громадянства, ймовірно, створило іміджеву проблему, якої Україна не мала ", - заявив Пайфер.

Тим часом, сам екс-президент Грузії дав прес-конференцію в ефірі телеканалу Newsone.

Тим часом в мережі з'явилися нові відео прориву Саакашвілі і його прихильниками державного кордону.

У мережі також показали, як Саакашвілі зустрічали у Львові.

Крім того, з'явилися нові фото політика на українській території.

Крім того, з'явилися нові фото політика на українській території

facebook.com/den.kazansky

kazansky

facebook.com/den.kazansky

kazansky

facebook.com/den.kazansky

kazansky

facebook.com/den.kazansky

kazansky

facebook.com/den.kazansky

kazansky

facebook.com/den.kazansky

kazansky

facebook.com/den.kazansky

Як повідомляв "Обозреватель", 10 вересня в зіткненнях на польсько-українському кордоні на пункті пропуску "Шегині" постраждали прикордонники і поліцейські. Незважаючи на кілька кордонів правоохоронців і повідомлення про мінування, позбавленому українського громадянства Міхеілу Саакашвілі таки вдалося потрапити в Україну. Пункт пропуску прорвала багатотисячний натовп . Без будь-якого паспортного контролю протестувальники буквально "на руках" занесли Саакашвілі в Україну.

Екс-президент Грузії відразу після прориву прибув до Львова, де його зустрічав мер Андрій Садовий. Потім Саакашвілі вийшов до журналістів і заявив, що не порушив жодних юридичних моментів .

"Я не пройшов, мене взяли на руки і перевели через кордон. Це зробив народ України ..." - сказав він.

Ти ще не читаєш наш Telegram ? А дарма! підписуйся

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация