Новини: Для знищення СРСР США готували 466 ядерних бомб. Що зараз - Вільна Преса - Новини політики. Міжнародне становище і зовнішня політика. Америка сьогодні. Дональд Трамп.

На знищення кожного з цих міст - включаючи Москву, Ленінград, Ташкент, Київ, Харків, Одесу - відводилося по 6 атомних бомб.

Як вважав Пентагон, для того, щоб «стерти з карти Радянський Союз» було досить 204 бомби. Цілями ядерного нападу були визначені 66 великих міст.

Однією-єдиною атомною бомбою, скинутої на Хіросіму, протягом перших семи секунд після вибуху були вбиті 100 000 чоловік. Уявіть собі, що сталося б у разі, якщо були б підірвані 204 атомні бомби, скинуті на великі міста Радянського Союзу, як це було викладено в секретному американському план, розробленому ще під час Другої світової війни.

Документ, що викладає цей диявольський військовий план, був підготовлений у вересні 1945 року, через місяць після бомбардувань Хіросіми і Нагасакі (6 і 9 серпня 1945 року) і за два роки до початку «холодної війни» (1947 рік).

Цей секретний план датовано 15 вересня 1945 роки (через два тижні після капітуляції Японії 2 вересня 1945 року на борту американського військового корабля Міссурі). Однак, сформульований він був в більш ранній період, а саме в розпал Другої світової війни, в той час, коли Америка і Радянський Союз були військовими союзниками.

Читайте також

Чому Америка нізащо не переможе Росію у війні Чому Америка нізащо не переможе Росію у війні

Пол Робертс: Від наддержави до країни нездар

У 1939 році, за два роки до вступу Америки в Другу світову війну в грудні 1941 року, був запущений «Манхеттенський проект" *. У Кремлі про це все стало відомо вже в 1942 році.

Чи не використовував Пентагон серпневі 1945 року атаки на Хіросіму і Нагасакі для того, щоб оцінити ступінь здійсненності значно більшої атаки, що включає 204 атомні бомби, але вже на Радянський Союз?

«15 вересня 1945, менше, ніж за два тижні до формальної капітуляції Японії і закінчення Другої світової війни, Норстад послав копію документа, що містив оцінку (проведених бомбардувань - С.Д.) генералу Леслі Гровс, який все ще був керівником" Манхеттенського проекту ", і ще одному хлопцеві, який через короткий проміжок часу повинен був стати керівником виробництва тих бомб, які будуть потрібні ВПС США. Як ви можете здогадатися, рівень секретності цього документа був досить високий: "АБСОЛЮТНО СЕКРЕТНО, ОБМЕЖЕНОГО ПОШИРЕННЯ". Цей рівень відповідав періоду активного ведення бойових дій під час Другої світової війни ». - Писав Алекс Веллерстайн (американський історик, що спеціалізується на питаннях створення атомної зброї - С.Д.).

Про американський план 1945 року здійснити атомні бомбардування 66 радянських міст дізналися в Кремлі.

Початковий список 1945 року через 66 міст був оновлений під час «холодної війни» в 1956 році до приблизно 1200 міст СРСР і держав «радянського блоку» (Фото: National Security Archive)

Якби США вирішили не розвивати ядерні озброєння для того, щоб застосувати їх проти Радянського Союзу, то і гонки ядерних озброєнь не було б. Ні Радянський Союз, ні Китайська народна республіка не стали б розвивати свої ядерні можливості як засіб стримування противника.

Під час Другої світової війни Радянський Союз втратив 26 мільйонів чоловік.

Свою власну атомну бомбу СРСР створив в 1949 році в результаті того, що з 1942 року радянська розвідка здобувала інформацію по «Манхеттенського проекту».

Але повернемося до справи. Скільки бомб запросили ВВС США у атомного генерала, коли у нього розщеплюється було чи то на одну, то на дві ? Як мінімум, вони хотіли 123. В ідеалі їм хотілося б 466. І це - лише через місяць з невеликим після бомбардувань Хіросіми і Нагасакі.

І звичайно ж, в чисто бюрократичному стилі, вони надали симпатичну таблицю .

Було підраховано, що потреби Сполучених Штатів в запасі атомних бомб наступні

Початковий список 1945 року через 66 міст був оновлений під час «холодної війни» в 1956 році до приблизно 1200 міст СРСР і держав «радянського блоку».

Витяг зі списку в 1200 міст, призначених в якості цілей ядерного нападу в алфавітному порядку (Фото: National Security Archive)

Після «холодної війни», вже при Дональда Трампа і його підході в стилі «Вогонь і лють», плани ядерної війни проти Росії, Китаю, Північної Кореї та Ірану перебувають «на столі».

Відмінності «Карибської кризи" 1962 роки від сьогоднішніх реалій

  1. Сьогоднішній президент Дональд Трамп не має ні найменшого, навіть самого туманного, уявлення про наслідки ядерної війни.
  2. Сьогодні відносини між Білим домом і Кремлем знаходиться на рекордно низькому рівні. На противагу цьому в жовтні 1962 року лідери обох сторін, а саме Джон Кеннеді і Микита Хрущов гостро сприймали і точно уявляли собі небезпеку ядерного знищення. Вони працювали разом з тим, щоб запобігти немислиме.
  3. Ядерна доктрина під час «холодної війни» була зовсім іншою, ніж зараз. І Вашингтон, і Москва розуміли реальність взаємно гарантованого знищення. Сьогодні тактичні ядерні боєприпаси потужністю від 1/3 до 6 хіросімських бомб поміщаються Пентагоном в категорію «нешкідливих для цивільного населення тому, що вибух проводиться під землею».
  4. Ядерна збройова програма вартістю понад один трильйон доларів, запущена при Обамі , Продовжує діяти.
  5. Сьогоднішні термоядерні бомби перевершують за потужністю Хіросімському більш ніж в 100 разів. І в США, і в Росії на озброєнні стоять тисячі таких бомб.

Більш того, сьогодні на столах в Пентагоні знаходяться плани ядерної війни з Китаєм. Про це свідчить доповідь корпорації Ренд, підготовлений на замовлення Пентагону.

Переклад: Конфлікт може бути дозволений внутрішньополітичними, міжнародними та економічними факторами, з яких все будуть діяти на користь США в ході затяжного жорстокої війни.

  • Хоча війна завдасть шкоди економікам обох країн, збиток для Китаю буде набагато гірше.
  • Оскільки б про більша частина заходу Тихоокеанського регіону стане зоною військових дій, торгівля Китаю з країнами регіону та решти світу істотно скоротиться.
  • Особливо відчутною для Китаю стане втрата морських поставок паливно-енергетичних ресурсів.
  • Тривалий конфлікт породить в Китаї внутрішні політичні суперечності.
  • На військові операції в регіоні значний вплив надасть зросла військова активність Японії.

Від Трумена до Трампа - безумство зовнішньої політики США

Божевілля зовнішньої політики США має давню історію. І таку ж давню історію мають спроби надати подобу людського обличчя численним американським злочинів проти людяності.

9 серпня 1945 року, в день другої атомного бомбардування - по Нагасакі - президент Трумен у своєму радіозверненні до американського народу прийшов до висновку, що Бог стоїть на боці Америки в тому, що стосується застосування ядерної зброї і що Він веде нас до його [ядерної зброї ] використанню Його шляхами і для Його цілей.

Як заявив Трумен: «Бог з нами, він визначить, чи застосовувати і, якщо застосовувати, то коли, атомну бомбу. ... [Ми повинні] підготувати плани майбутнього контролю над бомбою. Я попрошу конгрес співпрацювати з метою контролю її виробництва і застосування, а також для того, щоб її міць перетворилася в пригнічуючий вплив в інтересах миру в усьому світі.

Ми повинні стати опікунами цієї нової сили - щоб запобігти зловживанню нею і звернути її на засіб служіння людству.

На нас зійшла жахлива відповідальність.

Ми дякуємо Богові, що воно [ядерну зброю] прийшло до нас, а не до наших ворогів, і ми молимося, щоб Він направляв нас в користуванні ним [ядерною зброєю] Його шляхами і для Його цілей ".

Читайте також

Знищити США Росії вистачить дюжини «Сарматів»

Смертоносні підрахунки роблять в самій Америці, і вони не вселяють оптимізму ні в однієї зі сторін

Автор - Мішель Хосудовскій, професор економіки Оттавського університету (Канада), засновник і директор Центру вивчення глобалізації (CentreforResearch on Globalization [CRG], м Монреаль, Канада). Працював радником урядів країн, що розвиваються і міжнародних організацій. Автор 11 книг, брав участь у складанні Encyclopaedia Britannica. У 2014 році був нагороджений Золотою медаллю «За заслуги» Республіки Сербія за висвітлення агресії НАТО проти Югославії.

Copyright © Prof Michel Chossudovsky, Global Research 2017

Публікується з дозволу автора .

Переклад Сергія Духанова .

* Кодова назва програми США по розробці ядерної зброї. У проекті брали участь вчені зі Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Німеччини та Канади.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация