Огляд карти бойових дій, оперативне зведення по Сирії 02.08.2018

  1. Відео: Сирійські військові обстрілюють позиції «ан-Нусра» на півночі Латакії
  2. Відео: Кадри зняті в тилу джихадистів
  3. Відео: Троє затриманих «ан-Нусра» визнаються в роботі на сирійську розвідку
  4. Відео: «Джейш аль-Изза» навчає бойовиків за американськими методиками
  5. Відео: Силовики взяли в полон групу терористів
  6. Відео: Кадри з місця останнього бою з бандами «Джейш Халід ібн аль-Валід» на південно-заході Дераа
  7. Відео: Військова обстановка в Сирії 01.08.2018 (російський переклад)

Обстановка в Сирії за минулу добу залишилася практично без змін

Обстановка в Сирії за минулу добу залишилася практично без змін. На півночі Латакії урядові війська завдали масованого ракетно-артилерійський удар по позиціях джихадистів в районі міста Сарраф і Курдських горах. На півночі Алеппо протурецьких бойовики утискають місцеве населення, обкладаючи його поборами. На заході провінції банди «Хайят Тахрір аш-Шам» обстріляли передмістя адміністративного центру. У Кунейтрі завершилася евакуація повстанців. Сирійські підрозділи зайняли місто Джубати аль-Хашаба. У сувейді бойовики «Ісламської держави» вчинили напад на авіабазу Халхала. У Дераа триває зачистка території від переховуються терористів. У Ракку знову зафіксовані конфлікти між курдської поліцією «Асайіш» і місцевими жителями. В процесі бійки є постраждалі з обох сторін. Більш детальну інформацію про події в Сирії події ви можете дізнатися з нашої щоденної зведення.

  • Провінція Латакія:

Вчора артилерійські підрозділи Республіканської гвардії завдали масованого удару по позиціях «Хайят Тахрір аш-Шам» в околицях міста Сарраф. Після цього спецназ прорвав оборону противника, і заклавши заряди вибухівки, знищив понад 20 укріплень.

Відео: Сирійські військові обстрілюють позиції «ан-Нусра» на півночі Латакії

У нічний час силовики продовжили обстріл, зосередившись на опорних пунктах заколотників в районі Курдських гір. На думку військових експертів, даний інцидент є розвідкою боєм перед підходом підрозділів «Tiger Forces» і 4-ї механізованої дивізії.

  • Провінція Алеппо:

Північне Алеппо

Захопили кантон Афрін протурецьких бойовики продовжують грабувати мирне населення. Зокрема ватажки бандформувань обклали поборами фермерів, які вирощують оливки. Крім того ісламісти затримують повертаються на батьківщину біженців і вимагають за них викуп.

Не рідкісні випадки конфліктів між членами угруповань, часом переходять в перестрілки. Такі інциденти сталися в містах Джандарес і Афрін. ( Більш докладно в статті по темі ).

західне Алеппо

Вчора бойовики «Хайят Тахрір аш-Шам», порушивши режим припинення вогню, обстріляли урядові квартали Алеппо. Снаряди розірвалися в районах Аль-Хамданія і житловому комплексі 1070.

У відповідь на цю провокацію ВС САР випустили кілька ракет класу «земля-земля» по районам Рашіддіан 4 і Рашіддіан 5, зайнятим джихадистами, що викликало загострення перестрілки.

  • Провінція Ідліб:

Не секрет, що за лінією фронту в тилу джихадистів працюють численні урядові агенти. Один з них зняв ролик про своє перебування в цитаделі заколотників на півночі Ідліб - гаремі. ( Більш докладно в статті по темі ).

Відео: Кадри зняті в тилу джихадистів

Втім, служба безпеки «Хайят Тахрір аш-Шам», намагаючись дезавуювати заяви сирійських агентів, повідомила, що розкрила розвідувальну мережу Дамаска Втім, служба безпеки «Хайят Тахрір аш-Шам», намагаючись дезавуювати заяви сирійських агентів, повідомила, що розкрила розвідувальну мережу Дамаска. Як доказ були представлені троє чоловіків, які в кадрі зізналися в роботі на урядові спецслужби. Нібито вони передавали інформацію про опорних пунктах, базах, штабах і розташуванні формувань бунтівників на півночі Ідліб. Достовірність цих звинувачень викликає сумнів.

Відео: Троє затриманих «ан-Нусра» визнаються в роботі на сирійську розвідку

  • Провінція Хама:

У зв'язку із завершенням контртерористичної операції в Кунейтрі і Дераа ватажки заколотників в інших регіонах стурбовані, що незабаром настане їхня черга. Тому проамериканська угруповання «Джейш аль-Изза» терміновим чином «проганяє» весь особовий склад через дев'ятитижневий курси підготовки бійців спецназу, аналогічні таким, які проводяться в США для морської піхоти.

На даний момент проведено вже 16-й випуск елітних бійців, які будуть спрямовані на лінію зіткнення з урядовими військами. ( Більш докладно в статті по темі ).

Відео: «Джейш аль-Изза» навчає бойовиків за американськими методиками

  • Провінція Кунейтра:

Після здачі важкого озброєння бойовики покинули свою головну фортецю в Кунейтрі, попрямувавши в Ідліб. Вчора, відповідно до мирної угоди, сирійські військові зайняли міста Джубати аль-Хашаба, Таранджа і УФАН.

  • Провінція Сувейда:

У вівторок ввечері банди «Ісламської держави» несподівано атакували позиції ВС САР у авіабази Халхала. Бій тривав протягом кількох годин, проте, противнику так і не вдалося прорвати оборону силовиків.

Підконтрольне ІГІЛ агентство «Аль-Амак», за підсумками цього бою, заявило, що бойовики ІГ нібито знищили 2 бойових літака і 6 безпілотників ВПС САР (SyAAF). У доповненні йдеться, що під час нападу вбито понад 45 солдатів і офіцерів Сирійської Арабської армії.

Командування ЗС САР спростувало цю інформацію. Представник авіабази Халхал повідомив, що під час відображення штурму загинуло 5 військовослужбовців, пошкоджень техніки немає.

  • Провінція Дераа:

Після звільнення території провінції від банд підконтрольної ІГІЛ угруповання «Джейш Халід ібн аль-Валід» сирійські військові зайнялися зачисткою населених пунктів і розмінуванням. В ході проведення цієї операції в місті Шаджара схоплені кілька бойовиків ІГ.

Відео: Силовики взяли в полон групу терористів

Крім того надійшла інформація, що приєдналися до ВС САР «помірні» повстанці захопили ватажка «Джейш Халід ібн аль-Валід» Маркано Зайна аль-Абідіна (Aby al Mithanna) і кілька його наближених. ( Більш докладно в статті по темі ). Імовірно племінні терористи будуть обмінені на взятих в заручники жінок.

Відео: Кадри з місця останнього бою з бандами «Джейш Халід ібн аль-Валід» на південно-заході Дераа

Відео: Репортаж про фінальній битві з терористами в Дераа

  • Провінція Ракка:

У місті Ракка знову спалахнув конфлікт між місцевими жителями і членами курдської служби безпеки «Асаіш».

За словами очевидців, почалася словесна перепалка між цивільними особами і поліцейськими в громадському парку Аль-Рашид переросла в бійку. Прибуло до правоохоронців підкріплення відкрило вогонь в повітря. В ході бійки два місцевих жителя і один поліцейський були травмовані.

Відео: Військова обстановка в Сирії 01.08.2018 (російський переклад)

Огляд карти бойових дій і оперативне зведення по Сирії за вчорашній день дивіться тут .

Шановні читачі! Для того щоб не пропустити наступний огляд бойових дій, приєднуйтесь до нас в соціальних мережах: Фейсбук , Вконтакте , Твіттер , Гугл + .

Підтримати учасника:

Поділися новиною з друзями!

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация