Огляд карти бойових дій, оперативне зведення по Сирії 19.09.2018

  1. Відео: Брифінг Міноборони РФ по втраті літака РЕБ Іл-20
  2. Відео: Вибух ізраїльської ракети в околицях м Латакія
  3. Відео: Кадри перехоплення ізраїльських ракет
  4. Відео: Результати операції сирійського спецназу, проведеної біля Пальміри
  5. Відео: Кадри настання ВС САР в пустелі Бадія аль-Шам
  6. Відео: Військова обстановка в Сирії 18.09.2018 (російський переклад)

Оперативна обстановка в Сирії за минулу добу помітно ускладнилася

Оперативна обстановка в Сирії за минулу добу помітно ускладнилася. Біля берегів Сирії був збитий російський літак РЕБ Іл-20. Загинули 15 членів екіпажу. Позаминулої ночі територія країни піддалася масованій ракетній атаці. Цілями ізраїльських ракет стали промислові об'єкти в Латакії, Хамі і Хомсі. Велика частина їх була відображена сирійськими засобами ППО, однак, також були задіяні і російські ЗРК, розміщені на авіабазі Хмеймім. На півночі Алеппо триває протистояння курдів і протурецьких бойовиків. Крім того активізувалися терористи «ан-Нусра». Росія і Туреччина домовилися про створення в Ідлібі демілітаризованої зони, однак, джихадісти заявляють, що не визнають цю угоду. На сході сувейді урядові війська запобігли прориву бойовиків «Ісламського держави» з оточення. У Хомсі сирійський спецназ провів дві операції, перехопивши два конвою ІГІЛ, якими з регіону Ат-Танф переправлялися мототехніка і психотропні препарати. В Дейр-ез-Зорі сирійська армія перейшла в контрнаступ, повернувши всі втрачені раніше території. На східному березі річки Євфрат колона «сирійських демократичних сил» (SDF) потрапила в засідку. Терористи вбили близько 20 бійців SDF. Більш детальну інформацію про події в Сирії події ви можете дізнатися з нашої щоденної зведення.

  • Провінція Латакія:

Увечері 17 вересня під час нанесення удару по міжнародному аеропорту Дамаска ізраїльські винищувачі прикрилися літаком-розвідником Іл-20 ВКС РФ, в результаті чого ракета з сирійського ЗРК С-200 його вразила, як більшу мета. Загинуло 15 російських військовослужбовців. ( Більш докладно в статті по темі ).

Відео: Брифінг Міноборони РФ по втраті літака РЕБ Іл-20

Позаминулої ночі Сирія піддалася новій атаці. Ізраїльські ракети були спрямовані на промислові об'єкти в Латакії, Хомсі і Хамі. Велика частина їх була збита. На останньому етапі в відображенні повітряного нападу на Латакию взяли участь системи ППО авіабази Хмеймім.

Відео: Вибух ізраїльської ракети в околицях м Латакія

За наявною інформацією загинуло 2 і поранено 8 осіб. ( Більш докладно в статті по темі ).

Відео: Кадри перехоплення ізраїльських ракет

  • Провінція Алеппо:

Північне Алеппо

Бійці загонів Народної захисту (YPG) провели ще 2 успішні операції на півночі Алеппо, в результаті яких ліквідовано 13 протурецьких бойовиків. Курдами скоєно напад на базу бригади «Султана Мохаммеда аль-Фатеха» в селі Раель району Азазе. Знищено 3 і поранено 3 ісламіста. Також атакований КПП на підступах до цього населеного пункту. В результаті перестрілки загинуло 2 і поранено 3 протурецьких бойовика.

Аналогічні акції були здійснені в кантоні Афрін. Тут жертвами курдів стали 14 членів операції «Оливкова гілка». ( Більш докладно в статті по темі ).

Тим часом в Афрін відбулися зіткнення між угрупуваннями «Хайят Тахрір аш-Шам» і «Файлака аль-Шам». Бойовики «ан-Нусра» атакували КПП Дар Балута і після нетривалого бою захопили його. Тільки після втручання турецьких військових після тривалих переговорів джихадісти повернули блокпост під контроль «Файлака аль-Шам».

  • Провінція Ідліб:

Після проведених в Сочі переговорів між Путіним і Ердоганом, Росія виставила повстанським угрупованням ультиматум. Всім радикальним формуванням запропоновано в термін до 15 жовтня покинути 15-км демілітаризовану зону, яка буде створена на лінії зіткнення між збройними силами САР і повстанцями.

Тим часом лідер «Хайят Тахрір аш-Шам» Абу аль-Якадхан аль-Масрі категорично відкинув ультиматум Москви Тим часом лідер «Хайят Тахрір аш-Шам» Абу аль-Якадхан аль-Масрі категорично відкинув ультиматум Москви. Він заявив, що джихадісти «продовжуватимуть боротьбу до тих пір, поки режим не буде повалений». Тих, хто здадуть зброю, аль-Масрі назвав «лицемірними жабами».

Заява Абу аль-Якадхан аль-Масрі

«Жаба» - це неологізм сирійської опозиції для тих, хто вступає в переговори з Дамаском і приєднується до уряду.

  • Провінція Сувейда:

У понеділок вранці бойовики «Ісламської держави» зробили широкомасштабний наступ, намагаючись прорвати кільце оточення в каньйоні Аль-Сафа. Головний удар наносився вздовж дороги біля висоти Таль Баракат.

Битва тривала протягом 4-х годин. Атаки терористів були відображені з великими для них втратами.

  • Провінція Хомс:

З метою припинення маршрутів постачання ІГІЛ командування ВС САР розробило операцію, відповідно до якої на комунікаціях «чорних» засіли сирійські спецназівці.

Засідки силовиків виявилися результативними Засідки силовиків виявилися результативними. У них потрапили дві групи терористів, які переправляли з регіону Ат-Танф в Дейр-ез-Зор і Ракка момтотехніку, наркотики і психотропні препарати. Крім того 7 бойовиків ІГ було взято в полон. ( Більш докладно в статті по темі ).

Відео: Результати операції сирійського спецназу, проведеної біля Пальміри

  • Провінція Дейр-ез-Зор:

Західний Дейр-ез-Зор

Командуванню ВС САР вдалося зупинити відступ своїх підрозділів і провести їх перегрупування. Після цього урядові війська перейшли в контрнаступ і відновили контроль над районами Рашвані, Бір-ель-Хаджу, Ваді-ель-Сальхуб і найр.

Основну роль в цій операції зіграли бійці Республіканської гвардії, які були головною ударною силою Основну роль в цій операції зіграли бійці Республіканської гвардії, які були головною ударною силою. Втім, просування ВС САР далося нелегко. Сирійська армія зазнала великих втрат. Убито 25 військовослужбовців.

Відео: Кадри настання ВС САР в пустелі Бадія аль-Шам

Східний Дейр-ез-Зор

«Сирійські демократичні сили» (SDF) продовжують нести втрати в протистоянні з «Ісламським державою». Близько 20 бійців SDF загинуло в п'ятницю, під час засідки, яку влаштували терористи на комунікаціях курдів.

«Чорні» скористалися пилової бурею і заманили ополченців на кероване мінне поле. Після вибуху фугасів бойовики ІГ відкрили кулеметний вогонь на знищення.

Відео: Військова обстановка в Сирії 18.09.2018 (російський переклад)

Огляд карти бойових дій і оперативне зведення по Сирії за вчорашній день дивіться тут .

Шановні читачі! Для того щоб не пропустити наступний огляд бойових дій, приєднуйтесь до нас в соціальних мережах: Фейсбук , Вконтакте , Твіттер , Гугл + .

Поділися новиною з друзями!

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация