Огляд карти бойових дій, оперативне зведення по Сирії 23.04.2018

  1. БУДЬТЕ В КУРСІ

Оперативна обстановка в Сирії, незважаючи на осложнившуюся політичну ситуацію, значно покращилася

У Східному Каламун придушене опір бунтівних угруповань. Бойовики разом зі своїми сім'ями евакуйовані в Ідліб і на північ Алеппо. У Східній Гуті розпочала роботу комісія Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

На півдні Дамаска, після здачі більшої частини бандформувань «Ісламської держави» (організація, заборонена в Росії - прим.ред.), Триває військова операція по зачистці району від терористів. Її проведення ускладнюється щільною міською забудовою і наявністю мирних жителів, яких терористи використовують в якості «живого щита».

На кордоні Хами і Хомса в «кишені» Аль-Растан знову порушено перемир'я. Переговори про примирення зірвані. В ході відновилися бойових дій обидві сторони зазнали великих втрат у живій силі і техніці.

В Ідлібі триває громадянська війна. В Дейр-ез-Зорі бойовики ІГ (організація, заборонена в Росії - прим.ред.), Які просочилися з Сирійської пустелі, влаштували засідку на комунікаціях ВС САР, розгромивши колону урядових військ.

Провінція Дамаск

Східна Гута

У суботу експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) змогли нарешті потрапити в район міста Дума, де ймовірно були застосовані отруйні речовини. Фахівці зібрали зразки ґрунту і провели огляд території. «ОЗХЗ оцінить ситуацію і розгляне майбутні кроки, включаючи ще один можливий візит в Думу», - заявили в організації.

південний Дамаск

Незважаючи на те, що значна частина бойовиків «Ісламського держави» (організація, заборонена в Росії - прим.ред.) Здалася урядовим військам, погодившись на умови евакуації в східну Сирію, на півдні Дамаска продовжують боротися великі групи «непримиренних» джихадистів, що володіють значними запасами зброї і протитанкових засобів.

Так як «чорні» в якості «живого щита» використовують мирних жителів, для ліквідації вогнищ опору була задіяна російська авіація. Літаки ВКС РФ точковими ударами знищили два арсеналу і кілька опорних пунктів противника.

БУДЬТЕ В КУРСІ

Терористи не збираються здаватися і навіть влаштовують вилазки. Так, сирійськими військовими вчора було припинено спробу інфільтрації в тил ВС САР. «Чорні» мали намір проникнути на позиції урядових сил через підземний тунель в районі Хаджар аль-Асвад, але були своєчасно виявлені. Велика частина бандгрупи була ліквідована силовиками.

Минулої ночі сирійська армія завдала потужного удару по розвіданих місцях скупчення терористів. В обстрілі були задіяні ракетні установки «Голан 1000».

Протягом вчорашнього дня урядові війська продовжували проведення операції в районі табору Ярмук і Хаджар аль-Асвад. Армійцям вдалося відбити частину території даного анклаву. Звільнено околиці і сама мечеть Аль-Муджахед, а також велика частина району Заін.

східний Каламун

Бандформування заколотників здали все важке озброєння і на виділеному урядом транспорті, разом з сім'ями, покинули Східний Каламун. У суботу чергова партія на 35 автобусах, в складі якої було 1156 осіб, включаючи 463 бойовиків, були відправлені на північ країни в місто Джарабулус. Друга колона з 1500 чоловік з міст Рухайба, Джеруд і Ель-Насирія була евакуйована вчора.

Примітно, що в числі переданого сирійської армії озброєння були американські ПТРК TOW, китайські HJ-8, 37 танків і БМП, включаючи Т-72, Т-62, Т-55, ЗСУ-23-4 «Шилка» і БРЕМ-2, велика частина яких навіть не була задіяна в боях і перебувала на складі.

Провінції Хомс, Хама

У минулі вихідні закінчилася дія 3-х денного перемир'я в «кишені» Аль-Растан, однак, протиборчим сторонам так і не вдалося за цей час домовитися. Бунтівники обстріляли села Гавр-ес-Асі ​​і Кубайбат.

Бунтівники обстріляли села Гавр-ес-Асі ​​і Кубайбат

Карта окупованих джихадистами територій на півночі Хомса

У свою чергу 21 квітня ВС САР і Національні сили оборони (NDF) атакували позиції джихадистів на півночі Хомса, але заколотники встигли перегрупуватися і дати серйозну відсіч. В ході відбиття атаки бойовики угруповання «Джунд Бадір» (організація, заборонена в Росії - прим.ред.) Біля н.п. Салім з ПТРК підбили два танки Т-62М і ліквідували кілька сирійських військовослужбовців.

Тим часом силовики також завдали втрати ісламістам. В ході нападу заколотників на селище Кафрнан було вбито 9 бойовиків угруповання «Файлака аль-Шам» (організація, заборонена в Росії - прим.ред.). Ще 6 джихадистів ліквідовано в околицях н.п. Салім.

Провінція Ідліб

На півночі Сирії міжусобні зіткнення спалахнули з новою силою. Причиною цього стало вбивство бойовиками «Хайят Тахрір аш-Шам» (організація, заборонена в Росії - прим.ред.) Мухаммада Абу аль-Бійшра, який був сином глави угруповання «Сукур аль-Шам» (організація, заборонена в Росії - прим. ред.) Аби Айси аль-Шейха. Інцидент стався в ході зіткнень в місті Марійан. Суперники «ан-Нусра» (організація, заборонена в Росії - прим.ред.) Поклялися помститися за смерть свого соратника, в результаті чого розгорілися нові бої.

Провінція Дейр-ез-Зор

Після нетривалої перерви терористи знову активізувалися на сході країни. 21 квітня бойовики ІГ (організація, заборонена в Росії - прим.ред.) Заманили в засідку підрозділ Сирійської Арабської армії (САА) на захід від міста Аль-Маядін. В ході зіткнення знищена машина з боєприпасами і бульдозер. Також з ПТРК підбитий танк, обороняв цю ділянку траси. Цю інформацію повідомляє підконтрольне ІГІЛ (організація, заборонена в Росії - прим.ред.) Агентство «Аль-Амак». Імовірно напад скоїла бандгруппа, яка прорвалася з пустельних районів східного Хомса, відзначає портал "Фрі Ньюс".

Будьте завжди в курсі головних подій дня.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация