П'ять способів відповісти на складні питання

  1. Як правильно ділитися - п'ять принципів
  2. 1. Будьте вдячні.
  3. 2. Не бійтеся, якщо не знаєте всіх відповідей.
  4. 3. Відповіді повинні бути ясними і простими.
  5. 4. Вчіться один у одного.
  6. 5. Свідчить про Ісуса Христа.
  7. Будьте непохитними
  8. Часто задавані питання

Хто-небудь з ваших друзів ставив вам коли-небудь складне питання про Церкви?

Питання про Церкви можуть здатися страхітливими. Уявіть собі, що ви разом з друзями обідаєте в школі, і тут один з них повертається до вас і каже: "Я чув, що мормони - нехристияни. Це так?"

Ви пояснюється, що "мормон" - це лише прізвисько і що справжня назва Церкви - це Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

"Я вірю в Ісуса Христа і дотримуюся Його приклад", - додаєте ви. Потім хтось задає ще одне питання. На цей раз питання більше схожий на критику, і ви не впевнені, що у вас є правильна відповідь. Раптово ви відчуваєте якийсь тиск, як ніби вас допитують. Такі моменти можуть здатися трохи страшними, але вони можуть стати для вас чудовим досвідом і можливістю поділитися істинністю Євангелія з іншими.

Як правильно ділитися - п'ять принципів

Питання лежать в основі навчання, і щирі питання, пов'язані з Євангелієм, можуть привести вас і ваших друзів до набуття розуміння і свідоцтва. Відповідаючи на питання про Євангеліє, обміркуйте наступні принципи. Пам'ятайте, що вплив, яке можуть надати ваша реакція на питання і ваш спосіб життя, може бути настільки ж глибоким як і ваші слова.

1. Будьте вдячні.

Коли люди задають вам питання, постарайтеся зрозуміти, що вам дана можливість поділитися євангельськими істинами.

Перш ніж дати свою відповідь, ви можете сказати щось на кшталт: "Відмінний питання". Добре ставлення допоможе запросити в вашу розмову Дух, а також уникнути розбіжностей.

Старійшина М. Рассел Баллард, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, заявив: "Ми повинні також пам'ятати, що іноді кращий спосіб задовольнити інтерес людей - це показати їм, як ми живемо, як ми випромінюємо радість Євангелія, якої насолоджуємося в своєму житті, як ми ставимося до інших і з якою щирістю слідуємо навчань Христа "(" Віровчення, сім'я, факти і плоди ", Ensign або Ліягона, лист 2007, с. 27).

2. Не бійтеся, якщо не знаєте всіх відповідей.

Якщо ви не знаєте відповіді, немає нічого страшного в тому, щоб так і сказати.

Скажіть людині, що ви б хотіли зустрітися з ним або з нею після того, як вивчіть це питання. Незнання відповіді на питання про Євангелії не означає, що у вас немає свідоцтва. Тримайтеся того, у що вірите. Поділіться власним досвідом життя за Євангелієм.

Зверніть увагу на те, як Пророк Нефій відповів на питання, на який не знав відповіді. Його запитали: "Чи знаєш ти поблажливість Бога?"

На це він відповів: "І я сказав йому: Я знаю, що Він любить Своїх дітей; проте я не знаю сенсу всього сущого" ( 1 Нефій 11: 16-17 ).

Віра Нефія була похитнулася через те, що він не зміг відповісти на це питання. Замість цього він поділився тим, що вже відчув раніше. Розуміння того, що він "не зна [ет] сенсу всього сущого", фактично дозволило Нефій стати прекрасним студентом Євангелія в момент, коли його навчав Дух Господа.

Займаючись пошуком відповідей, звертайтеся до достовірними джерелами. Уникайте читання некоректної літератури, виданої тими, хто намагається зруйнувати Церкву.

3. Відповіді повинні бути ясними і простими.

Більшість людей не очікують і не хочуть розгорнутих, модерних відповідей. Говоріть по справі і обов'язково використовуйте просту мову - уникайте слів або фраз, які складно зрозуміти або які можуть мати інше значення, коли використовуються поза Церквою. Ваші відповіді повинні бути зосереджені на євангельському вченні, а не на припущеннях або чутках.

Ваші відповіді повинні бути зосереджені на євангельському вченні, а не на припущеннях або чутках

4. Вчіться один у одного.

Відповідаючи на питання, може бути також корисно дізнатися, що на дану тему думають ваші друзі. Діліться своїми переконаннями спокійно і по-доброму і слухайте своїх друзів з увагою і повагою. Коли ви намагаєтеся спершу зрозуміти інших людей, вони зазвичай відповідатимуть вам тим же.

5. Свідчить про Ісуса Христа.

Коли ви ділитеся тим, що, як ви знаєте, істинно, Дух передає ваше послання до сердець ваших друзів (див. 2 Нефій 33: 1 ). Поділіться своїм свідченням про Спасителя і про те, як Євангеліє благословило ваше життя. На цю тему старійшина Л. Том Перрі, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: "Ми повинні бути сміливими у своїх заявах про Ісуса Христа. Ми хочемо, щоб люди знали про нашу віру в те, що Він - осередок всієї історії людства" ( " Досконала любов проганяє страх ", Ensign або Ліягона, лист 2011, с. 42).

Будьте непохитними

Ви, як обраний син або обрана дочка Бога, виділяєтеся на тлі своїх однолітків. У вас є внутрішній світ, який сяє і змінює світ на краще. Я молюся про те, щоб ви відчули впевненість, яка приходить завдяки щоденному житті за Євангелієм. Вам не потрібно боятися, коли люди задають вам питання про Церкви:

"Бо дав нам Бог духа страху, але сили, і любови, і здорового розуму.

Тож, не соромся засвідчення Господа нашого "(2 Тимофію 1: 7-8).

Часто задавані питання

Прочитайте ці пропозиції, як ви могли б відповісти на деякі поширені запитання.

Це так?
Його запитали: "Чи знаєш ти поблажливість Бога?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация