Повчальна історія про бамбуковий жердину і бамбукову флейту

Одного разу я прочитав таку історію. Бамбуковий жердину, який використовували в якості поперечини для сушки одягу, дуже ображався на те, що люди залишають його під вітром і дощем, а флейту, яка теж зроблена з бамбука, цінують і плекають. Жердину вважав несправедливим те, що у двох предметів, зроблених з одного матеріалу, різні долі і цінності. Йому було невтямки, що його зрізали тільки раз, в той час як флейта зазнала багато страждань, перш ніж стала самою собою ...

І це вірно. Незважаючи на однакове походження, у бамбукового жердини і бамбукової флейти різні долі і ціни.

Коли люди використовують бамбуковий жердину в якості предмета побуту, його доля, статус і значення для них визначені. Можна навіть припустити, що через кілька років його викинуть на смітник або спалять.

Навпаки, господар носить бамбукову флейту на сцену, її плекають і зберігають як коштовність. Після того, як бамбук, що ростуть на трав'янистих схилах пагорбів, відрізають, їх багаторазово розрізають, очищають, свердлять, ретельно обробляють і фарбують. Лише після цих процедур виходять витончені інструменти, що видають красиві мелодії.

Флейта теж зроблена з бамбука, але хіба ті випробування, що вона пройшла, не є хрещенням вогнем, попереднім відродженню? Цінність бамбукової флейти завойована нестатками і стражданнями, в той час як доля бамбукового жердини обумовлений тим, що він був зрізаний всього лише раз.
Люди часто звертають увагу на вишукані і дорогі самоцвіти, але мало хто з них замислюється про те, в яких суворих умовах їм довелося побувати, щоб стати дорогоцінним камінням: гаряча магма, закриті простори, високий тиск ...

Для отримання нержавіючої сталі потрібно плавка і кування. Залізну руду багаторазово поміщають в вогонь, після чого вона ніби відроджується у вигляді високоякісної сталі.

І з вірою в Бога йде так само. Так, проходячи через різні перипетії і випробування, людина, врешті-решт, знаходить свідоцтво буття Божого.

Це написано в Біблії: «І цю третю частину введу в вогонь, і розплавлю їх, як очищається срібло, і очищу їх, як очищають золото ... (Захарія 13: 9).

«... Бо Він, як огонь і як луг очищающий. І Він сяде топити та чистити срібло, і очистить синів Левія, і їх, як золото і срібло, і будуть для Господа жертву приносити в правді ». (Малахія 3: 2-3).

«Але він знає шлях мій; хай би випробував Він мене, - вийду, як золото ». (Іов 23:10).

Пригадуючи промисел Божий щодо святих в усі віки і їх досвід, описаний в Біблії, ми не можемо не відчувати благоговійний трепет перед Господом. Мойсей сорок років провів у пустелі. Дні він проводив серед кволих чагарників і пісків, а ночі - під зірками серед овець. Він харчувався фруктами і пив джерельну воду. За сорок років характер Мойсея змінився: гордість і запальність змінилися лагідністю; суворі умови життя загартували його волю і віру; його віра в Бога і послух сформувалися під впливом життєвих тягот. В кінцевому підсумку Бог довірив йому велику місію - вивести народ Ізраїлю з Єгипту.

Іов втратив всіх своїх дітей, величезне багатство і численний худобу. Він не скаржився і не нарікав, продовжуючи щиро вірити в Бога, цілком підкоряючись йому. Коли тіло Йова покрилося виразками, він продовжував віддавати хвалу Господу Богу; так квітка продовжує випускати чудовий аромат у всяких ситуаціях. В кінцевому підсумку Бог благословив Йова. Він отримав вдвічі більше, ніж мав, і прожив довге і щасливе життя.
Петро сотні разів піддавався, побиттю, гонінням і покаранням. Він переніс багато негараздів у своєму житті. За це Бог полюбив його і зробив зразком для наслідування.

Пригадуються слова Господні: «Чим інтенсивніше Божа переплавлення, тим більше серця людей здатні любити Бога. Страждання в їх серцях корисно для їх життя, вони знаходять здатність бути більш умиротвореним перед Богом, їх відносини з Богом стають ближчими, і вони знаходять велику здатність бачити найбільшу любов Бога і найбільше порятунок , Які виходять від Нього. Петро пережив переплавку сотні разів, і Іов переніс кілька випробувань. Якщо ви бажаєте стати вдосконаленими Богом, ви також повинні пройти переплавку сотні разів. Тільки якщо вам потрібно пройти через цей процес, тільки якщо у вас є необхідність розраховувати на даний етап, ви можете догодити Божій волі і бути вдосконаленими Богом. Переплавлення - найкращий засіб, за допомогою якого Бог робить людей досконалими; тільки переплавлення і болісні випробування можуть викликати щиру любов до Бога в серцях людей. Без важких випробувань людям бракує щирої любові до Бога ...... »

«Переплавка не означає видалення людей від Бога, як не означає знищення їх в пеклі. Вона означає зміну характеру людини в процесі переплавки, зміна його мотивацій, його колишніх поглядів, зміна його любові до Бога і зміна всього його життя. Переплавлення - реальне випробування людини і форма реального навчання, і тільки в процесі переплавки любов людини може запропонувати властиву їй функцію ».

«Коли Бог діє, щоб переплавити людини, той страждає, його любов до Бога зростає, йому відкривається більше Божого могутності. Чим менше переплавлення людини, тим менше його любов до Бога, тим менше йому відкривається Божого могутності. Чим більше його переплавлення і страждання, чим більше його муки, тим глибшою буде його щира любов до Бога, тим більше справжньої буде його віра в Бога, тим глибше буде його знання про Бога. У процесі своїх переживань ти побачиш, що ті, хто зазнав сильну переплавку і страждання, істотне виправлення і дисциплінування, мають глибоку любов до Бога, мають більш змістовне і глибоке знання про Бога ».

Слова ці змушують мене замислитися. Чи слід нам прийняти або відкинути ті випробування, які Бог послав нам, як своїм учням? Бамбуковий жердину нічого не варто, оскільки його зрізали тільки раз, в той час як бамбукова флейта володіє великою цінністю, так як пройшла через суворі випробування в процесі свого виготовлення. Це та ціна, яку доводиться платити за досконалість. Хіба це не заслуговує наших роздумів?

Перекладач: Alexander

Вам також може сподобатися:

Як ми, християни, повинні справлятися з випробуваннями?

Тільки переживаючи важкі випробування, ви можете пізнати красу Бога

Флейта теж зроблена з бамбука, але хіба ті випробування, що вона пройшла, не є хрещенням вогнем, попереднім відродженню?
Чи слід нам прийняти або відкинути ті випробування, які Бог послав нам, як своїм учням?
Хіба це не заслуговує наших роздумів?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация