Прогноз курсу долара на жовтень-2017 / 04.10.2017

Віктор ярлики, начальник казначейства   Конкорд Банку   Прогнозний середньорічний курс долара США до гривні, який використовувався Міністерством фінансів в розрахунках проекту Державного бюджету України, становить 29,3 грн Віктор ярлики, начальник казначейства Конкорд Банку

Прогнозний середньорічний курс долара США до гривні, який використовувався Міністерством фінансів в розрахунках проекту Державного бюджету України, становить 29,3 грн. за долар, а на кінець року - 30,1 грн. за долар. Цілком ймовірно, що реальні значення цих курсів будуть близькі до прогнозних.

З кінця серпня 2017 роки ми спостерігаємо певне зростання вартості іноземної валюти до гривні, який, ймовірно, триватиме до лютого 2018 року, перемежовуючись рідкісними періодами невеликих «відкатів». Швидкість зростання курсу валюти буде регулювати НБУ, проводячи в разі необхідності аукціони з продажу доларів США. Потім почнеться сезонне весняно-літнє зміцнення гривні, а восени знову почнеться зростання курсу. Різниця між мінімальними і максимальними значеннями таких коливань може скласти 3,0-3,5 грн. за долар, але за підсумком року цілком реально побачити названі розрахункові значення.

З великою часткою ймовірності можна припустити, що ми побачимо повторення сценарію 2017 року.

Важливо відзначити, що такий розвиток подій можливий лише за умови збереження достатньо стабільного зовнішнього економічного середовища. Якщо ж з якої-небудь причини в світовій економіці виникне ситуація, подібна кризі кінця 2008р.-початку 2009р., То курс долара США набагато перевищить названі вище значення.

Дуже важливим фактором продовжують залишатися відносини України з МВФ. На даний момент риторика співробітників Фонду залишає багато запитань щодо термінів отримання наступного траншу.

Також в четвертому кварталі 2017 року на курс можуть зробити істотний вплив скорочення Федеральною резервною системою США її балансу, а також випуск Мінфіном США казначейських облігацій на суму 501 млрд дол США. Кожне з цих подій може викликати глобальний попит на долар і зростання його курсу до всіх світових валют, і до гривні зокрема.

Сьогодні навряд чи можна назвати точні значення курсів в жовтні цього року, але можна припустити, що долар США на початку місяця буде коштувати близько 26,60-26,80 грн., В кінці - близько 27,50-27,70 грн.

Олег Ропяк, заступник директора департаменту казначейства і міжнародного бізнесу Банку   Південний Олег Ропяк, заступник директора департаменту казначейства і міжнародного бізнесу Банку Південний

Курс 30,1 грн за долар може бути реальним у наступному році, але досягнення таких високих значень можливо в разі погіршення цінової кон'юнктури на вітчизняний експорт на глобальних ринках. Крім того, 30,1 грн за долар - це курс на грудень 2018 року, а середній по році курс долара 29,3, що передбачає 10% -у девальвацію в порівнянні з поточним значенням курсу. Прогнозне відхилення в 10% не є чимось екстраординарним. Курс, сезонно, зростає восени і взимку, а падати починає з квітня і до кінця літа. Стежимо за зовнішніми ринками, вони визначать курсоутворення usd / uah.

Що стосується прогнозу на жовтень 2017 року, то з урахуванням енергійного зростання курсу за останній місяці, можна припустити широкий коридор в діапазоні 26,50-27,20.

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация