протоієрей Григорій Дяченко


Good-nature Четвер, 28 Сентября 2017 р 19:21 ( посилання )

посилання: http://blagochestie.ru

Сторінок: 390
Ціна: 46 рублів.
До уваги читачів пропонуються п'ятий і шостий відділи з об'ємного праці відомого церковного письменника, магістра богослов'я, протоієрея Григорія Дьяченко «Загальнодоступні бесіди про богослужінні Православної Церкви», які видавництвом «Пролог» випущені окремою книгою під назвою «Склад богослужіння».
Прот. Григорій Дьяченко дає в цій книзі пояснення таїнств і обрядів Православної Церкви, призводить докладні вказівки і поради щодо участі в них, розповідає про прийнятих Церквою правилах благочестивого поведінки в храмі і в повсякденному житті. Книга, написана в простій, доступній формі, дасть читачеві поняття про істинну віру і забобони, роз'яснить численні питання теорії і практики православного життя.

далі Трііночка Середа, 24 Грудня 2014 р 14:08 ( посилання )
Це цитата повідомлення Топ менеджер оригінальне повідомлення

Вісім доказів існування душі і її безсмертя
АВТОР СТАТТІ: Протоієрей Григорій Дьяченко.
Показання здорового розуму також з переконливістю засвідчують нас в тому, що земним існуванням не закінчував буття людини, і що крім справжнього життя є життя загробне.
У природі матеріальної ніщо не знищується. Те, що називають руйнуванням, є тільки зміна форми, фігури. Вогонь, наприклад, спалює дерево, але насправді вогонь тільки руйнує дерево, тільки розкладає його на частки більш-менш тонкі, як-то: на попіл, пар, газ. Якби можна було з'єднати всі ці частинки і зважити їх разом, то ми отримали б вагу, що дорівнює вазі дерева. Отже, дерево не зникає. Тіло тварини теж розкладається, і частинки, які складали його, служать для складання інших тіл. Якби можна було з'єднати і зважити всі ці частинки, то ми побачили б, що вони рівні за вагою з колишнім тілом. Отже, і тіло тварини не знищено. Мистецтву людському неможливо перетворити на нікчема найменшу частку матерії. Це очевидно. І між численними дослідженнями, проведеними над природою, немає жодного, яке послужило б доказом, що частинки матерії можуть бути знищені.
Те, що мислить в нас, саме душа, є істота. Яке це істота? Якби ми подумали, що воно матеріально, то і в такому випадку воно не може бути знищено, як і будь-який інший предмет матеріальний. А так як воно духовно, то ще менш схильне знищення; мисляче і вище, і краще не мислить; отже, знищення його немислимо. Так як немає нічого в нас і навколо нас такого, що було б унічтожаемо, то як же вийде, що душа є єдина істота, схильне до знищення? Тіло моє зберігається, а душа, яка мислить, любить, діє, яка є образ Божий, чому вона не збережеться?
Розглядаючи уважно душу, ми помічаємо, крім того, що вона не може бути зруйнована подібно тілу, ні розкладена, як тіло, на складові частини; тому що душа є істота просте, не матеріальне, чи не складене з будь-яких частинок матерії. Тому душа не схильна до змін, до яких схильне тіло; і причини, які діють на тіло, щоб змінити або розкласти його, не можуть діяти на душу, тому що вона не матеріальна. Ми розглянемо ті докази, якими наука стверджує безсмертя душі і переконує нас, що душа, будучи істотою абсолютно відмінним від матерії, не може бути зруйнована тим, що руйнує істота матеріальне.
1-е доказ.

Читати далі... Good-nature Неділя, 15 Марта 2010 р 1:39 ( посилання )

джерело: http://www.pravoslavie.ru/put/1639.htm


Автор: Протоієрей Григорій Дьяченко



У нас є вірні засоби, через які ми можемо очистити себе і своє серце від усякої гріховної скверни.



1. Це благоговійне прикликання імені Господа Ісуса Христа.



Ім'я Моє біси іжденут (Мк. 7, 17), сказав сам Спаситель. Іменем Ісуса Христа виганяються з серця уявні біси, гріховні помисли, злі пожадання. Тому і Свята Церква змушує нас безперестанно взивати до Спасителя: Ісусе, очисти мій розум від помислів суєтних; Ісусе, збережи серце від похотей лукавих (Акаф. ​​Ісусу, ікос 11).



Багато спостереження показують, що часте призивання з вірою і благоговінням найсолодшого імені Ісуса Христа в так званій «Ісусову молитву» здатне не тільки вигнати з серця християнина все нечисті його руху, а й наповнити його високим блаженством, небесною радістю і миром.


далі
Яке це істота?
Так як немає нічого в нас і навколо нас такого, що було б унічтожаемо, то як же вийде, що душа є єдина істота, схильне до знищення?
Тіло моє зберігається, а душа, яка мислить, любить, діє, яка є образ Божий, чому вона не збережеться?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация