"Пристрасті" Мела Гібсона змінюють життя

Мел Гібсон   (Mel Gibson) сказав, що саме потреба в переоцінці життєвих цінностей надихнула його на зйомки фільму Пристрасті Христові ( The Passion of the Christ) Мел Гібсон (Mel Gibson) сказав, що саме потреба в переоцінці життєвих цінностей надихнула його на зйомки фільму "Пристрасті Христові" ( "The Passion of the Christ").

"Все, і навіть занадто багато того, що надають гроші і слава, у мене вже є - і це неправильно", - так він пояснив своє рішення 3800 запрошеним в християнський університет Azusa Pacific.

Ця заява Гібсона церковні служби роздули до національного масштабу. А тому воно було розцінено, як своєрідне об'єднання зусиль священиків і лідерів молодіжних груп, які можуть використовувати вражаюче видовище Христових страждань для збільшення рядів віруючих.

"Пристрасті Христові "Зазнали критики з боку деяких єврейських лідерів, які побоювалися, що зображення тортур, яким був підданий Христос, сколихне хвилю антисемітизму.

"Я не антисеміт, - каже Гібсон, який є режисером, співавтором і фінансовим спонсором $ 25-мільйонного фільму. - Я показав цей фільм багатьом євреям, і вони визнали його неантісемітскім".

- Я показав цей фільм багатьом євреям, і вони визнали його неантісемітскім

Проте, Гібсон дав згоду вирізати з картини сцену за участю іудейських жерців, в якій первосвященик Каяфа, звертаючись до юдейського народу, оголошує про розп'яття Христа і проголошує: "Кров Його на нас і на дітях наших".

Проте, Гібсон дав згоду вирізати з картини сцену за участю іудейських жерців, в якій первосвященик Каяфа, звертаючись до юдейського народу, оголошує про розп'яття Христа і проголошує: Кров Його на нас і на дітях наших

А актор Джеймс Кевізел (James Caviezel), який зіграв Христа в "Страсті", в своєму першому інтерв'ю, зазначив, що зйомки у фільмі Гібсона змінили життя дуже багатьох людей, багато хто прийшов до віри. Кевізел згадав слова Гібсона, який вважав "дуже важливим, щоденну службу меси". "Я відчував, що якщо я хочу зіграти це, мені потрібно причастя. Гібсон забезпечив це для мене", - додав актор.

У той же самий час, Кевізел зазначив, що Гібсон намагався бути "дуже шанобливим до таких людей, як Майя Моргенштерн, єврейка, батько якої пережив Голокост". Моргенштерн зіграла у фільмі Діву Марію.

Актор спростував всі звинувачення критиків в тому, що фільм заохочує антисемітизм, підкресливши, що в фільмі з величезною повагою представлені образи Марії, апостолів та інших єврейських персонажів. "Нікого не можна причісувати під одну гребінку, - заявив актор. - Цей фільм не шукає винних. Ми всі винні в смерті Христа. Мої гріхи і ваші гріхи підносять Його на той Хрест".

Прем'єра "Страстей Христових" планується на 25 лютого.

Сюжет «Страсті Христові» - яскраве відображення останніх 12 годин земного життя Ісуса Христа. Близько 30 року нашої ери в римській провінції Палестина якийсь єврей-тесля по імені Ісус з Назарета почав проповідувати і проголошувати, що наближається «Царство Боже». Століттями єврейський народ чекав приходу обіцяного рятівника, якого називав Месією - Того, хто поверне йому давнє гідність і звільнить священну батьківщину євреїв від зла і відчаю. Багато хто вирішив, що Ісус і є Месія. Зібравши навколо себе дванадцять найближчих учнів, Він став залучати величезні натовпи простих людей з Галілеї й Юдеї, які прославляли Його як Месію і Царя. Але чимало було у Ісуса і ворогів в Єрусалимі. Синедріон, правлячий рада, що складалася з головних єврейських священиків і фарисеїв, задумав погубити Ісуса.

За допомогою Іуди Іскаріота, одного з наближених Ісуса, Синедріону вдалося схопити Його і видати римським світській владі, помилково звинувативши в зраді Риму. Хоча Ісус завжди стверджував, що Царство Його не від світу цього, що воно - небесне і духовне, римський прокуратор Понтій Пілат, побоюючись заколоту, наказав вивести Ісуса за межі міста і розіп'яти, як звичайного злочинця.

AP Photo

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация