Рецензія на фільм «Пекельний бункер 3: Повстання спецназу»

У рубриці "Страшне кіно" ми розміщуємо рецензії на фільми жахів, які з тих чи інших причин не потрапили в широкий кінопрокат

Друга світова війна. Загін червоноармійців шукає секретний бункер, в якому нацисти проводять якісь незрозумілі експерименти, але потрапляє в засідку. Небагатьох, хто вижив відправляють в цей самий бункер, де натякають, що скоро на них будуть ставити досліди. Але командир загону Долохов ( Брайан Ларкін ) Не збирається здаватися.

перший « пекельний бункер »Не міг похвалитися ні особливої ​​ефектністю, ні оригінальністю - він з'явився в 2007 році, при тому, що тему привидів Другої світової, які шастають по підземним лабораторіям, начебто повністю закрили британські хоррори« бункер »(2001) і« На сторожі смерті »(2002). Проте з часом з'ясувалося, що «Пекельний бункер» йде на домашньому відео бадьоріше своїх колег, так що на початку десятих з нього вирішили зробити франшизу - режисер оригіналу Стів Баркер зняв ще слабший « Пекельний бункер 2: Чорне сонце ». Проте автори були так упевнені в успіху, що ще до виходу сиквела на відео дали «зелене світло» третій картині, «Повстання спецназу».

«Повстання» знімав вже не Стів Баркер, а продюсер двох перших фільмів Кіран Паркер , І це не пряме продовження двох перших фільмів, а приквел - можна згадати масу хоррор-циклів, які саме в третій частині зверталися до витоків, від «перевертня» до «Повелителя ляльок». І хоча все вказувало на те, що «Пекельний бункер 3» буде зовсім несмотрібельним, вийшло рівно навпаки - це найкраща частина в циклі.

Відразу потрібно обмовитися, що, незважаючи на твердження вище, це все одно «погане кіно» - явно недорогий хоррор-треш, авторів якого мало що хвилює, включаючи правдоподібність. Так, у фільмі і червоноармійці, і фашисти кажуть виключно по-англійськи, тільки з акцентом (навіть між собою). А вже у що розряджені радянські бійці, навіть згадувати не хочеться! Проте в «Повстання спецназу» є головне, що здатне витягнути з болота посередності будь треш, - своя «фішка», завдяки якій перегляд перетворюється в захоплюючу проведення часу.

В даному випадку вся справа в головному герої - червоноармійця Долохова, який здоровий, як бик, смертоносний, як серп і молот, і не раз натякає, що він «російський, і це багато що пояснює». Своїх він не кидає, навіть коли ті на його очах перетворюються на зомбі, до ворогів безжалісний (лаборантка-нацистської отримує своє без найменших вагань) і, здається, майже освоїв мистецтво спопеляє загарбників одним поглядом. «Хворіти» за такого героя - одне задоволення, при цьому в Долохова немає абсолютно ніяких «підводних каменів». Ні іронії, ні завуальованих знущань - нічого. Просто натуральний російський Термінатор, який прикрасив би собою будь-який вітчизняний бойовик.

Оточення Долохова, на жаль, до його харизми не дотягує - грим дешевий, дія періодично провисає, загальна сюжетна лінія чіпляє мало. Але в даному випадку одна невелика деталь спокутує все. Тим більше що вона навіть не одна - так, позивні червоноармійців «Молот Тора», а в бункері вони зустрічають полоненого американця із зовнішністю Кріса Еванса і на прізвище Роджерс. Якого оперативно згодовують монстрам зі словами «Ти нам більше не потрібен». Так їх, перше месників.

У рубриці Страшне кіно ми розміщуємо рецензії на фільми жахів, які з тих чи інших причин не потрапили в широкий кінопрокат   Друга світова війна Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер