Рецензія на серіал «Останній корабель. Сезон 1 »

Прямолінійний і позбавлений найменшої винахідливості серіал про перевагу американських військових над усім іншим світом навіть в умовах глобальної пандемії немов сплив після 30-річної заморозки. Так давно ніхто не знімає.

Штучно виведений вірус викошує майже все людство, держави впали, уряду втратили силу, закони порушені, жменьки вижив людства ведуть непримиренні бої за виживання і володіння залишками ресурсів. Чи не зачепленим катастрофою виявився екіпаж есмінця «Натан Джеймс», команда якого спалах епідемії «пропустила», несучи секретну вахту в Антарктиці. Вийшовши з режиму радіомовчання після чотиримісячної консервації, екіпаж виявляє, що у людства не залишилося ніяких надій на порятунок, і тільки бравий американський флот і знаходиться на борту лікар можуть знайти вакцину від вірусу і організувати постапокаліптичне суспільство.

Керівництво каналу TNT замовило продовження серіалу після показу чотирьох перших епізодів стартового сезону. Другий сезон планується укомплектувати вже не десятьма, а тринадцятьма серіями

Ще своїм стартовим епізодом «Останній корабель», новий апокаліптичний телетріллер каналу TNT, продемонстрував упор швидше на технічну і ефектну сторону серіалу, ніж на серйозну наукову, драматичну чи емоційну складову. Часто буває, що пілот разюче відрізняється від решти шоу, але не у випадку з «Кораблем», «Натан Джеймс» і його команда виявилися занадто неповороткими і консервативними, щоб виділитися на тлі подібних творів кіно і ТБ, і недостатньо яскравими, щоб вийти в перші ряди в щільному строю конкурентів.

Озираючись назад після фіналу сезону, залишається тільки дивуватися, наскільки прямолінійно нехитрій вийшла історія вижили військових і вчених на останньому кораблі старого світу. Більше того, автори серіалу навіть не змогли придумати хоч скільки-то різноманітні випробування для команди, а рішення ключової проблеми серіалу - пошук вакцини / ліки - і зовсім залишили на волю випадку (добре, що випадково попалася на дорозі дівчина з імунітетом). Звичайно, автори в деякій мірі змушені бути заручниками формату, але немає нічого сумніше передбачуваності серіалу. Скінчилося пальне? Попливли до заправки. Захотіли пити? Попливли шукати питну воду. Знадобилися макаки для дослідів? Попливли ловити мавпочок. Попутно кілька разів вступили в бій з збожеволілими російськими на ракетному крейсері «Кіров» та врятували бранців схибленого латиноамериканського диктатора. Ну і ще пару-трійку благородних подвигів зробили. З мінімальними втратами. Все гладко, як океан в мертвий штиль.

А між тим все вже давно навчилися показувати постапокаліптичний світ куди більш опукло і винахідливо - хочеш, « дорогу »Подивися або« дитя людське », А можеш насолодитися« ходячими мерцями »Або« Війною світів Z ». Десятки фільмів пропонують оригінальні проблеми та оригінальні ж рішення проблем. Але у «Останнього корабля», здається, завдання зовсім інша - патріотично-пропагандистська. Люблять американці час від часу знімати і дивитися фільми, що прославляють браву американську воєнщину. Іноді це виражається в безпорадному « законі доблесті », А трапляється, що з цього виходить і« Морський бій ». «Останній корабель» ближче до першого, прісний, однобокий, пафосний і не терпить ні найменшого відступу від шаблону «поганий / хороший». Прямолінійний, як репетиція параду на плацу.

В якійсь мірі можна було б «порадіти», що після довгої перерви противниками американських військових в кіно і на ТБ знову стали злісні російські, але то збіговисько дегенератів і ренегатів, яке в серіалі видається за залишки російського флоту, серйозно сприймати як щось не виходить, такі журавлинні russkiyes, здавалося, почили разом із закінченням холодної війни. А ось ти диви, все повертається.

Перші епізоди серіалу прийнято було хоча б трохи похвалити за масштабність бойових сцен і використання в зйомках справжнього есмінця, хоч і стоїть на вічному приколі. Що ж, цей козир дуже скоро працювати перестав, щось інше творці надати не спромоглися, а в другому сезоні (так-так, американські глядачі рейтингами проголосували за продовження банкету) ми, боюся, втратимо і цього - команда зійшла на берег, де капітану Чендлеру належить будувати нові Сполучені Штати. Можна собі уявити, що за держава виросте з такого нудного паростка, яким виявився «Останній корабель».

Прямолінійний і позбавлений найменшої винахідливості серіал про перевагу американських військових над усім іншим світом навіть в умовах глобальної пандемії немов сплив після 30-річної заморозки Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер

Скінчилося пальне?
Захотіли пити?
Знадобилися макаки для дослідів?