Що означають слова СубханАллаг, Машалла, іншаллах, АстагфіруЛлах, Аллах Акбар і їх переклад на російську

  1. Машалла: значення і переклад фрази «ма ша Аллах»
  2. Аллах Акбар: що означає фраза Аллаху Акбар
  3. Іншаллах: переклад і значення слів Ін ща Аллах
  4. АстагфіруЛлах: переклад і значення
  5. БаракаЛлаху фікум: як перекладається і значення слів
  6. Аллах яхдік: що означає і як перекладається
  7. Аузубіллях: як перекладається і що означає
  8. Дивіться відео: користь вимови слів СубханАллаг, Альхамдуліллях і Аллаху Акбар

Всі, хто регулярно спілкуються з мусульманами, напевно чули від них такі фрази, як «ІншаАллаг», «Астагфіруллах», «Машалла», «Аллаху Акбар», «СубханАллаг» і деякі інші. Так зазвичай набирають в інтернеті, але більш правильним їх написанням буде таким: Ін ща Аллах, АстагфіруЛлах, Ма ща Аллах.

Але чого варті ці фрази і в яких випадках їх застосовують? Необхідно, щоб ці вирази несли конкретні цілі, а не використовувалися лише для зв'язки слів і пропозицій. Наявність у мові фраз Машалла або іншаллах можуть врятувати від пристріту, від підступів шайтана проклятого і побиваемого камінням.

В Ісламі слова відіграють особливу роль. Сказане слово може стати причиною як для заохочення з боку Всевишнього, так і для суворого осуду, покарання. Для мусульманина контроль над мовою - це частина праведного життя. Мова забирає багато часу, сил, крім того, він може стати причиною втрати Саваба (нагороди) від Аллаха, а може і увергнути людини в пекло.

Давайте розглянемо докладніше кожну фразу.

Машалла: значення і переклад фрази «ма ша Аллах»

Машалла (правильніше буде писати ма ща Аллах) в перекладі на російську мову означає «Так побажав Аллах!». За допомогою цієї фрази віруючий висловлює позитивне здивування чогось і небажання, щоб цей предмет або явище піддалися пристріту.

Переклад слів іншаллах, Аллах Акбар, Машалла і що вони означають?

Аллах Акбар: що означає фраза Аллаху Акбар

Аллаху Акбар - найважливіша фраза в Ісламі. Перекладається як «Аллах превеликим» або «Бог Великий» або «Аллах понад усе». Ці слова використовуються в самих різних випадках, починаючи від вираження радості і закінчуючи проханням Всевишнього про допомогу.

Іншаллах: переклад і значення слів Ін ща Аллах

Фраза іншаллах (ін ща Аллах) в дослівному перекладі «як побажав Аллах», але мусульмани часто вимовляють її в значенні «як забажає Аллах». Вираз означає, що Аллах все спочатку визначив. Слова використовуються для позначення бажання зробити якусь дію. Крім того, іншаллах - це свого роду обіцянку, яку віруючий дає Всевишньому. Якщо людина вимовив цю фразу, це означає, що він докладе максимум сил для втілення в життя свого наміру.

АстагфіруЛлах: переклад і значення

АстагфіруЛлах перекладається як «ніспрашіваю вибачення у Аллаха». Фразу застосовують в складних і драматичних ситуаціях. Наприклад, побачивши аварію, мусульманин скаже: «АстагфіруЛлах». Також фраза має другу трактування, аналогічну вираженню «Боже упаси!». Вимовляє звертається до Всевишнього з проханням про захист від напасті. Вираз можна застосовувати в якості зікри.

При сильному здивуванні мусульманин говорить фразу СубханАллаг, яка б означала в перекладі «Преславу Аллах» або «Прічіст Аллах».

Можна вимовити ім'я Всевишнього, мусульманин додає «субханаху уа Тааля». Переклад цієї фрази наступний: «Аллах Преславу і піднесений».

БаракаЛлаху фікум: як перекладається і значення слів

Досить складне вираз «БаракаЛлаху фікум» найчастіше застосовують люди, добре володіють арабською мовою. Цю фразу можна використовувати для зв'язки слів з опорою на хадис про необхідність говорити людям добрі слова. Переклад вираження: «Нехай Аллах дасть тобі Баракат». Важливий момент: артикуляція слова «фікум» залежить від того, скільки людей знаходиться перед людиною, вимовляє фразу.

Так, «БаракаЛлаху фікум» означає «Нехай Аллах дасть вам (всім, множина) баракат». Якщо перед мовцем один чоловік, вимовляється слово «Фіка», якщо одна жінка - «фики».

Дані форми є найпоширенішими, але використовується і двоїсте число.

Аллах яхдік: що означає і як перекладається

Фраза «Аллах яхдік» може бути переведена з арабського на російську як: «Нехай Аллах веде тебе прямим шляхом». Цей вислів використовують, щоб вказати людині на те, що він помиляється. Промовляючи цю фразу, людина не погоджується з чимось забороненим або небезпечним для віри. Важливо, щоб при артикуляції фрази мусульманин дотримувався арабської граматики.

Аузубіллях: як перекладається і що означає

Якщо людина боїться чогось і не бажає, щоб це настало, він вимовляє: « АузубіЛлях »(Вдаюся до захисту Аллаха).

Ці фрази - найбільш ходові в мусульманському світі, але існують десятки і сотні інших, які найчастіше так чи інакше базуються на основних виразах.

Дивіться відео: користь вимови слів СубханАллаг, Альхамдуліллях і Аллаху Акбар


Цим словам своїх сподвижників навчив сам Пророк Мухаммад (мир йому і благословення Всевишнього), коли вони запитали його, як їм знайти досконалість в релігії.

Хадіс в обох «сахих» від Абу Хурайри в якому повідомляється: «Одного разу бідні мухаджири прийшли до Посланця Аллаха (Так благословить його Аллах і вітає!) І сказали: '' (Люди), які володіють великими багатствами, досягли (самого) високого становища і (забезпечили собі) вічне блаженство! '' Пророк (хай благословить його Аллах і вітає) запитав: '' Про що (ви говорите)? '' Вони сказали: '' Вони моляться, як молимося ми, і постять, як постимо ми, (проте) вони подають милостиню, а ми - ні, і вони звільняють рабів, а ми не можемо робити цього! '' У відповідь їм Ост ннік Аллаха (Так благословить його Аллах і вітає!) сказав: '' То чи не навчити вас тому, що дозволить вам наздогнати випередили вас і завдяки чому ніхто з йдуть за вами не (зможе) перевершити вас, якщо не буде робити того ж , що і ви? Вимовляєте слова «Преславу Аллах» / Субхана-Ллах / ', «Хвала Аллаху» / Аль-хамдулі-Ллах / і Аллах великий / Аллаху акбар / по тридцять три рази після кожної молитви!' '. А (після цього) бідняки з числа мухаджирів (знову) прийшли до Посланця Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) і сказали: '' Наші багаті брати почули про те, що ми робимо, і (стали) робити те ж саме! '' і Посланник Аллаха (хай благословить його Аллах і вітає) сказав: '' Це - милість Аллаха, яку надає Він кому забажає '' »(Фатх аль-баром 2/378).

Будьте ласкаві, будь ласка не забудьте поділитися на своїй сторінці з хорошим наміром ін ща Аллах.

Але чого варті ці фрази і в яких випадках їх застосовують?
Переклад слів іншаллах, Аллах Акбар, Машалла і що вони означають?
Пророк (хай благословить його Аллах і вітає) запитав: '' Про що (ви говорите)?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация