Що християнам робити зі Старим Заповітом? Наскільки актуальне Закон сьогодні

  1. Валерій Татаркін , Автор книги «Повертаючись до витоків християнського віровчення»:
  2. служіння « One For Israel »:
  3. Михайло Дубровський , Пастор, керівник відділу богослов'я РОСХВЕ:
  4. Арнольд Фрухтенбаум , Автор, спікер на конференціях і почесний засновник «Ariel Ministries»:

Ісус прийшов, щоб виконати Закон. Чи означає це, що нам більше не потрібно про це дбати? Чи актуальний Закон для християн сьогодні? І що нам робити зі Старим Заповітом? Читайте думки.

Валерій Татаркін , Автор книги «Повертаючись до витоків християнського віровчення»:

Аналізуючи всі тексти Біблії в сукупності, я вважаю, що закон Божий вічний, як не раз заявляв Сам Бог в Своєму слові - Біблії. При цьому, людина не рятується законом, а врятований виключно по благодаті Божої завдяки жертовній смерті Ісуса Христа на Голгофі. А завдання у закону - як у дорожніх знаків - показати, де небезпека (гріх), як краще правильно і безпечно рухатися по життю. Тобто з АКОН покликаний допомогти людям зрозуміти як жити правильно, щоб робити менше помилок, які принесуть шкоди самій людині і його близьким. Бог дав закон на благо людині, як про це не раз говорить Біблія. Під актуальним законом Божим розуміються моральні, поведінкові заповіді закону Мойсея, викладені в П'ятикнижжі (перших 5 книгах Біблії), які не справдилися, тобто не припинилася їхня мета, поставлена ​​для них Богом в той момент, коли Він їх давав. Наприклад, заповіді: Не ображай, не бреши, не мсти, що не блуди, що не змінюй, не заздри, що не чаклує і не звертайся до ворожбитів, не будь пліткарем, поважай старших, хто милосердствує нужденним, допомагай навіть ворогам, які потрапили в біду, не будь лесбіянкою і гомосексуалістом, люби Бога, люби ближніх ... Всі ці заповіді з закону Мойсея. Ісус у Нагірній проповіді в Матв 5: 17-20 пояснив, що всі заповіді закону, навіть їх букви і знаки, будуть актуальні, аж до дня виповнення.

служіння « One For Israel »:

У Посланні до Євреїв 8:13 сказано: «Говорячи« новий », тим назвав перший старим а порохнявіє і старіє, те близьке до знищення ». Багато християн вважають, що, оскільки Ієшуа прийшов і в собі виконав весь Закон, то більше немає необхідності в громіздкому і проблематичному Старому Завіті. Я маю на увазі всю цю нісенітницю про те, щоб не їсти молюсків, не змішувати волокна в одязі і закидати камінням людей. Все це залишилося в минулому, чи не так? В очах сучасного суспільства багато з того, що написано в Старому Завіті, здається таким жорстоким і недоречним, що виникає питання: «Що нам з цим робити?» Чи не краще, щоб ця застаріла частина Біблії просто зникла?

Не поспішайте відмовлятися від Єврейських Писань!

Незважаючи на те, що цю думку поділяють багато сучасних віруючих, ігнорувати Старий Завіт - а краще сказати, Єврейські Писання, - було б жахливою помилкою, так як вони і не застаріли, і не стали зайвими. І ось чому.

«Усе Писання натхненне Богом і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина, до всякого доброго діла готова» (2 Тим. 3: 16-17)

3: 16-17)

Коли Павло писав ці слова, він говорив про Єврейських Писаннях, а не про Новому Завіті, який в той час ще не був зібраний воєдино. ВСЕ Писання «богонатхненне». Ви дійсно хочете відкинути його в сторону?

По-друге, Ісус сказав: «... і Писання не може порушене» в Іоанна 10:35 і попередив нас: «Не думайте, що Я прийшов порушити закон або пророків: не порушити прийшов Я, але виконати» в Матвія 5:17. Якщо Ісус вважає, що Єврейські Писання важливі, то, ймовірно, знаєте, так і є.

По-третє, ви читали Новий Завіт? Він не менш суперечливий, ніж Старий!

Ось що сказав Обама в своєму вступному слові на конференції «Заклик до оновлення» в червні 2006 року:

«Якими уривками з Писання ми повинні керуватися, переслідуючи наші національні інтереси? Чи повинні ми виконувати розпорядження книги Левит, які припускають, що рабство це нормально, а вживання в їжу молюсків - мерзота? Або ми могли б прислухатися до книги Повторення Закону, яка говорить, що потрібно закидати камінням дитини, якщо він ухиляється від віри? Або може нам просто дотримуватися Нагірній проповіді, уривка настільки радикального, що у мене немає впевненості, що наше власне Міністерство оборони зможе відповідати його вимогам! Тому, перш ніж ми втратимо голову, давайте читати Біблію. Американці давно не читали свої Біблії! »

Я згоден з Обамою. Люди не читають Біблію. Якби вони це робили, то в Новому Завіті вони знайшли б безліч прикладів прояви гніву, незрозумілих уривків і незручних ситуацій, пов'язаних з відсутністю в тексті політкоректності. Але не в меншій мірі, ніж в Новому, в Старому Завіті вони знайшли б приклади приголомшливою благодаті, милосердя і радикальної любові. Однак, на відміну від Обами, я вважаю, що і Старий, і Новий Заповіти однаково актуальні сьогодні. Є уривки, важкі для розуміння, але коли ми намагаємося вникнути в ті проблеми, які турбують нас, ми часто виявляємо неймовірні глибини Божого характеру і істини.

Михайло Дубровський , Пастор, керівник відділу богослов'я РОСХВЕ:

Щодо актуальності Закону Мойсея для християн сьогодні я б порадив уважно вивчити послання Павла, особливо Римлян, Галатів і єврея.

Павло детально роз'яснює наступне:

1) Головна мета Закону - відкрити людині очі на його гріховний стан (Закон не може врятувати, але допомагає нам усвідомити свою потребу в Спасителі)

2) Крім того, Закон працював як огорожа, як детоводитель, до тих пір, поки не прийшов Господь. Завдяки Закону євреї збереглися як народ Завіту, зберегли одкровення про Єдиного Бога і Святе Письмо, тим самим приготувавши шлях Господу.

3) Нарешті, Закон містить безліч прообразів шляху порятунку і тих благословень, які ми маємо у Христі. Завдяки вивченню Старого Завіту ми набагато глибше можемо пізнати, яке велике те, що Бог зробив у Христі, і яка безмірна Його багатство для віруючих.

Для нас зараз Закон не має «прямої дії» (Павло пише, що це були «образи майбутнього», але ми можемо з закону багато чому навчитися для посвяченого життя у Христі і служіння Богу. Але було б нерозумно намагатися застосувати закони про їжі, одязі і ін. для віруючих Нового Завіту.

Що стосується «Закону Христа», то правильніше було б говорити не про закон, а про вчення (Еф.2: 15), яке говорить про особисті стосунки з Богом і жертовному служінні ближньому. При цьому слід зазначити, що це не означає «право на гріх», оскільки той, хто любить Бога і людей буде жити невідповідно до своїх зовнішньої заповіді, а по серцю. Це добре проілюстровано Господом в Нагірній проповіді, де Він відкриває духовний сенс Закону. В якомусь сенсі ми можемо сказати, що це і є «Закон Христа».

Арнольд Фрухтенбаум , Автор, спікер на конференціях і почесний засновник «Ariel Ministries»:

Чітке вчення Нового Завіту полягає в тому, що Закон Мойсея визнається не є чинною, в результаті смерті Месії. Іншими словами, Закон з усіма його заповідями, більш не владний над людиною. Перш за все, в Посланні до Римлян 10: 4 сказано:

«... Тому що кінець закону - Христос, на праведність кожному віруючому».

І далі, в Посланні до євреїв 7:19, йдеться про те, що не може бути освячення або вдосконалення за допомогою Закону: «... Бо закон нічого не вдосконалив Запроваджена ж краща надія, що нею ми наближаємося до Бога ».

Цілком очевидно, що Закон був виконаний в Месії, і що сам по собі він не може ні виправдовувати, ні освячувати. Він втратив силу, особливо для віруючих. Останні вірші, проте, доводять, що Закон взагалі перестав функціонувати.

По-друге, ніколи не передбачалося, що Закон буде постійним засобом управління, а, як написано в Посланні до галатів 3:19, тільки тимчасовим. «Для чого ж закон? Він був даний з причини переступів, аж поки прийде Насіння, якому обітниця, і він учинений був Анголами рукою посередника ».

У цьому контексті апостол Павло вказує на те, що Закон Мойсея є доповненням до Заповіту Авраама. Він був доданий з метою виявити гріх, щоб всі зрозуміли, що жоден з людей не відповідає Божим стандартам праведності. Це було тимчасове доповнення, яке діяло до часу приходу Семені, тобто Месії. Тепер, коли Він вже був поданий світу, місія Закону вичерпана. Його дія припинилося на хресті.

По-третє, Ієшуа Месія встановив нове священство - по чину Мелхиседека, а не по чину Аарона. Закон Мойсея послужив підставою для Левитського священства. Тому для нового священства був потрібний і новий закон, згідно з яким нове священство могло б служити. У Посланні до євреїв 7: 11-12, 18 ясно сказано.

Закон Мойсея був анульований на користь Нового Закону, який послужив підставою для священства за чином Мелхиседека.

Четверте доказ скасування Закону Мойсея присвячено тій його частині, яку люди найбільше хочуть зберегти, Десяти заповідей. Прочитайте дуже важливий уривок з 2 Послання до коринтян (3: 2-11).

Підводячи підсумки, слід сказати, що, Закон є єдиним, що включає в себе 613 заповідей, які всі до єдиної втратили свою силу. Немає жодної заповіді, яка продовжувала б діяти після хресної смерті Месії. Закон може бути використаний як свого роду «навчальний посібник», щоб показати стандарт Божої праведності і ступінь людської гріховності, а також необхідність замісної жертви. Закон вказує шлях наближення до Месії (Христа) (Гал. 3: 23-25). Тим не менш, у даний час він не має ніякої влади над людьми.

Чи означає це, що нам більше не потрібно про це дбати?
Чи актуальний Закон для християн сьогодні?
І що нам робити зі Старим Заповітом?
Все це залишилося в минулому, чи не так?
В очах сучасного суспільства багато з того, що написано в Старому Завіті, здається таким жорстоким і недоречним, що виникає питання: «Що нам з цим робити?
» Чи не краще, щоб ця застаріла частина Біблії просто зникла?
Ви дійсно хочете відкинути його в сторону?
Чи повинні ми виконувати розпорядження книги Левит, які припускають, що рабство це нормально, а вживання в їжу молюсків - мерзота?
Або ми могли б прислухатися до книги Повторення Закону, яка говорить, що потрібно закидати камінням дитини, якщо він ухиляється від віри?
«Для чого ж закон?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация