Що значить любити Бога?

Люблячі Його збережуть шляху Його Люблячі Його збережуть шляху Його.

(Сир. 2, 15).


Любов є виконання закону Любов є виконання закону.

(Рим. 13, 10).


Хто має заповіді Мої має та їх зберігає, той любить Мене Хто має заповіді Мої має та їх зберігає, той любить Мене.

(Ін. 14, 21).


Це є любов до Бога, щоб ми дотримувалися наказів Його Це є любов до Бога, щоб ми дотримувалися наказів Його. Бо кожен, хто родився від Бога, перемагає світ.

(1 Ін. 5, 3-4).


Хто говорить: я люблю Бога, а брата свого ненавидить, той неправдомовець Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить Хто говорить: я люблю Бога, а брата свого ненавидить, той неправдомовець Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить?

(1 Ін. 4, 20).


Якщо Бог любов є, то має любов має в собі Бога Якщо Бог любов є, то має любов має в собі Бога. Коли ж її немає, то немає нам абсолютно ніякої користі і зовсім неможливо говорити, що ми любимо Бога.


Чи є якесь особливе ставлення людини до Бога Благодійника Чи є якесь особливе ставлення людини до Бога Благодійника? Чи потрібна яке відповідність благодіяння Його? Або зовсім ніякого немає і не потрібно? Не думаю, щоб хто зважився сказати це останнє. І якби знайшовся такий, то засумнівався б, серце у нього в грудях, а не твердий чи і холодний камінь, або якась губка, жадібно п'є чужу вологу, без спраги, без смаку і без насичення; і розум у нього в голові, або щось гірше скотинячого інстинкту, бо позна віл здобував його, і осів ясла пана свого (Іс. 1: 3) - беcсловесние пізнають людини по благодіяння і надають їм відповідність.
Немає вищої мудрості, як відректися від мудрості для Ісуса; немає більшої слави, як розділити безчестя з Ісусом; немає надлишкового стану, як злидні Ісуса; немає інших дверей до досконалості і блаженства, як дитинство Ісуса, немає кращого прикраси для душі, в якій Він повинен жити, як бачити себе чужим всіх прикрас, подібно ясел Його.


Любити Бога всім серцем - означає не мати ні до чого пристрасті і віддати все серце Господу Богу, творячи в усьому волю Його, а не свою;  всією душею, тобто  весь розум мати завжди в Бога, все серце стверджувати в Ньому і всю волю свою зраджувати Його волі у всіх обставинах життя, радісних і сумних;  всією силою, т Любити Бога всім серцем - означає не мати ні до чого пристрасті і віддати все серце Господу Богу, творячи в усьому волю Його, а не свою; всією душею, тобто весь розум мати завжди в Бога, все серце стверджувати в Ньому і всю волю свою зраджувати Його волі у всіх обставинах життя, радісних і сумних; всією силою, т. е. любити так, щоб ніяка противна сила не могла нас відторгнути від любові Божої, ніякі обставини життя: ні скорбота, ні тіснота, ні гоніння, ні висота і глибина, ні меч (пор. Рим. 8, 35 -36, 39); всією думкою, тобто завжди думати про Бога, про Його доброти, довготерпіння. святості, премудрості, всемогутності, про Його справах і всіляко віддалятися суєтних думок і спогадів лукавих. Любити Бога - значить любити всією душею правду і ненавидіти беззаконня, як сказано: полюбив правду і зненавидів єси беззаконня (Пс. 44, 8) ... Любити Бога - значить виконувати заповіді Його. Хто любить Мене, той слово Моє берегтиме. Чи не любиш мене, словес Моїх не дотримається (Ін. 14, 23-24).


Що ж, люблячи Тебе, люблю я Що ж, люблячи Тебе, люблю я? Чи не тілесну красу, що не тимчасову принадність, що не сяйво ось цього світла, настільки милого для очей, не солодкі мелодії всяких пісень, які не пахощі квітів, мазей і кадило, що не манну і мед, не члени, приємні земним обіймам - чи не це люблю я, люблячи Бога мого. І, проте, я люблю певне світло і якийсь голос, якийсь аромат і якусь їжу і якісь обійми, - коли люблю Бога мого; це світло, голос, аромат, їжа, обійми внутрішнього мого людини - там, де душі моєї сяє світло, який не обмежений простором, де звучить голос, який час не змусить замовкнути, де розлитий аромат, що не розвіє вітром, де їжа не втрачає смаку при ситості, де обійми НЕ розмикаються від пересичення. Ось що люблю я, люблячи Бога мого.


Справжні друзі Божі і люблячі Його належним порядком приступили до Нього Іванові і служать Йому не заради отримання краси царства, як би заради прибутку при торгівлі, і не через страх перед мукою, передлежаче для грішників в пеклі, але люблять ЙОГО САМОГО ПО СОБІ Справжні друзі Божі і люблячі Його належним порядком приступили до Нього Іванові і служать Йому не заради отримання краси царства, як би заради прибутку при торгівлі, і не через страх перед мукою, передлежаче для грішників в пеклі, але люблять ЙОГО САМОГО ПО СОБІ.


Любов до Бога становить найвищу блаженство людини Любов до Бога становить найвищу блаженство людини.


Які ознаки любові до Бога Які ознаки любові до Бога? Сам Господь навчив нас цього, сказавши: Аще любите Мене, заповіді мої дотримуйтеся.


Початок любові до Бога презирство речей видимих ​​і людських;  середина очищення серця і розуму, від якого уявне розумних очей відкриття і пізнання потаємного в нас Небесного Царства, а кінець нестримне прагнення преестественно дарів Божих, і природне бажання спілкування з Богом і упокоєння в Ньому Початок любові до Бога презирство речей видимих ​​і людських; середина очищення серця і розуму, від якого уявне розумних очей відкриття і пізнання потаємного в нас Небесного Царства, а кінець нестримне прагнення преестественно дарів Божих, і природне бажання спілкування з Богом і упокоєння в Ньому.


Хто боїться гріха, той любить Бога;  хто має розчулення, той більше любить;  хто має в душі світло і радість, той ще більше любить;  а у кого благодать і в душі і в тілі, той має досконалу любов Хто боїться гріха, той любить Бога; хто має розчулення, той більше любить; хто має в душі світло і радість, той ще більше любить; а у кого благодать і в душі і в тілі, той має досконалу любов.


Любов Божа полягає не в тому тільки, що в якийсь час відчуваємо почуття розчулення і сльози: це можна відносити більше до даруванням Божим або нагороду від Нього, а про любов сказано: любиш Мене заповіді Моя дотримується (Пор Любов Божа полягає не в тому тільки, що в якийсь час відчуваємо почуття розчулення і сльози: це можна відносити більше до даруванням Божим або нагороду від Нього, а про любов сказано: любиш Мене заповіді Моя дотримується (Пор .: Ін. 14, 15) .
Любов Божа полягає у виконанні заповідей Божих, а не в тому, як ти думаєш, в захопленні розуму, це зовсім не твоєї заходи.


Люби Бога так, як Він наказав любити Його, а не так, як думають любити Його самообману мрійники Люби Бога так, як Він наказав любити Його, а не так, як думають любити Його самообману мрійники. Чи не вигадуй собі захоплень, не приводи в рух своїх нервів, які не розпалятись полум'ям речовим, полум'ям крові твоєї. Жертва, сприятлива Богу, смиренність серця, його заламання на дусі.


Неможливо не любити Христа Неможливо не любити Христа. Якби ми Його побачили зараз, ми б не відірвали від Нього очей, ми б слухали Його слухали, ми тіснилися б навколо Нього, як тіснилися євангельські натовпу. Треба тільки не противитися Йому, віддатися спогляданню Його Образу - в Євангелії, в святих, в Церкві - і Він візьме в полон наше серце.


Чим сильніша любов, тим більше прагнення довести її, а довести безкорисливу любов можна тільки жертвою, і як справжня любов не має меж, так не має меж і спрага жертви, як прояв любові Чим сильніша любов, тим більше прагнення довести її, а довести безкорисливу любов можна тільки жертвою, і як справжня любов не має меж, так не має меж і спрага жертви, як прояв любові. Хто любить Бога, той захоче страждати заради Бога, і в міру зростання любові буде зростати бажання все перенести, аби не пішов від нас Господь, аби бути ближче до Нього. А не любити Господа не можна, якщо наблизимося до Нього, вірніше, якщо Він до нас наблизиться.


Навіть більшість тих, хто знаходиться в огорожі Церкви, холодним і розважливим розумом сповідуючи Бога, не припали до Нього любов'ю серця свого, залишаючи серце в полоні пристрастей і примх своїх, віддаючи його НЕ неба, але землі цілком Навіть більшість тих, хто знаходиться в огорожі Церкви, холодним і розважливим розумом сповідуючи Бога, не припали до Нього любов'ю серця свого, залишаючи серце в полоні пристрастей і примх своїх, віддаючи його НЕ неба, але землі цілком.


Віруючи в Бога, людина не думає про те, чи є рай або ж його немає Віруючи в Бога, людина не думає про те, чи є рай або ж його немає. Він трудиться тому, що вірує в Бога і любить Його.


Хоча Бог і хоче, щоб ми його любили, проте не заради Своєї якої користі хоче того, але заради нашої користі Хоча Бог і хоче, щоб ми його любили, проте не заради Своєї якої користі хоче того, але заради нашої користі.
Істинно люблячий Бога намагається волю Божу виконувати не заради страху покарань, але заради того, щоб Улюбленого образити.
Істинно люблячий Бога заради Бога любить кожну людину, відаючи, що кожна людина - Божий і Бог його любить.
Істинно люблячий ухиляється від усього того, чим улюблений його ображається.
Істинно люблячий Бога Його в серце завжди обіймає і носить, бо любов справжня в серце своє місце має, чому завжди з любов'ю і повагою святе ім'я Його згадує, радіє Йому, дякує Йому, хвалить, співає і прославляє Його з радістю, без лицемірства.
Істинно люблячий Бога намагається наслідувати Його в звичаї Його: намагається бути лагідним, терплячим, до лиха терплячим, милостивим, милосердним, щедрим не заради іншого чого, але заради того тільки одного, що такий Улюблений його.
Хто любить Христа серцем, той з Христом нерозлучно бути бажає, хрест свій носити і Йому наслідувати, зганьбленим, осміяним, озлобленим бути від світу, і з Ним і за Нього померти не заперечується. Звідси пізнається, що помилкова є любов тих, які вічно з Христом царювати хочуть, але смирення Його, страждання і наруги соромляться і тікають від того.
Люблячий улюбленого волю виконує, щоб не засмутити улюбленого, бо образа улюбленого противно любові, і руйнує союз любові.
Люблячий любить і того, кого улюблений любить. Так, коли любиш твого товариша, то заради улюбленого друга твого любиш і того, кого друг любить. Коли любиш Христа, любити повинен кожну людину, Друга свого й свого ворога.
Люблячий шкодує, коли улюбленого ніж образить сам, або від іншого кого ображеним бачить. Так, хто любить Христа, коли по немочі в чому згрішить, журиться, шкодує, лає себе, і зі смиренням і гарячим сповіданням свого гріха і приниженням і укоренити самого себе припадає перед Ним нелицемірно, і сам себе засуджує гідним будь-якого покарання.
Люблячий улюбленого завжди в серці своєму носить.
Справжня любов того досягає, що люблячий за улюбленого померти не відрікається.

[ «Що є Бог? ] [ Як змінює людину любов до Бога? » ]
Оцініть:

Хто говорить: я люблю Бога, а брата свого ненавидить, той неправдомовець Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить?
Чи є якесь особливе ставлення людини до Бога Благодійника?
Чи потрібна яке відповідність благодіяння Його?
Або зовсім ніякого немає і не потрібно?
Що ж, люблячи Тебе, люблю я?
Які ознаки любові до Бога?
«Що є Бог?
Як змінює людину любов до Бога?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация