СПИСОК ПОРОШЕНКО НА 23.05.18

У попередній статті «   Позорище У попередній статті « Позорище! Порошенко таємно заплатив $ 400-600 тисяч за зустріч з Трампом заради піару - Бі-бі-сі »Міститься інформація, яка« гідна »бути включеною в цей список корупційних та інших підлих діянь президента Порошенко - під №66. Даний випадок зайвий раз і яскраво характеризує моральну ницість Петра Олексійовича ...

***

Я був категорично проти того, щоб Порошенко - з його неприємної біографією - став новим президентом України після повалення Майданом бандита Януковича. Відповідно, закликав не голосувати за нього і сам цього не робив ...

По-перше, для мене було абсолютно очевидно, що Порошенко є типовим олігархом - з усіма наслідками, що випливають з цього перспективами.

По-друге, він був одним із засновників злочинної організації під назвою Партія регіонів.

По-третє, Порошенко клявся на відомих плівках майора Мельниченка у вірності Кучмі.

По-четверте, він був «любим друзем» №1 у президента Ющенка.

По-п'яте, в уряді Януковича-Азарова в 2012 році Порошенко працював міністром економіки, і тому на ньому також лежить вина за штучне утримання тоді стабільного курсу гривні, для чого труїлися золотовалютні резерви і набиралися нові зовнішні кредити. Відповідно, він до певної міри винен і в обвалі в 2014 році гривні.

По-шосте, саме Порошенко став однією з головних причин поразки «помаранчевої» революції. Олександр Зінченко на прес-конференції в 2005 році звинуватив його в корупції, а потім це звинувачення підтримала Тимошенко. Після чого Ющенко відправив у відставку Тимошенко з поста прем'єр-міністра, Порошенко з поста секретаря РНБО, а Зінченко сам подав у відставку з посади керівника секретаріату президента. Пізніше завдяки всьому цьому, як відомо, у владу повернулися «регіонали», а в 2010 році президентом став Янукович.

Проте, Петро Олексійович був обраний президентом. При цьому прихильники Порошенко або вважали негативні моменти з його біографії недостатньо переконливими, або заявляли, що він своєю активною участю в Майдані себе повністю морально реабілітував, а надалі - ставши президентом - ні за що не зрадить ідеали Революції гідності.

Пропоную нині список дій Порошенко, кожне з яких його компрометують, так як є в кращому випадку помилковим, а в гіршому - фактом саме зради ідеалів Революції гідності. Щоб цей текст не вийшов надто вже великим, подаю пункти в стислому вигляді (але, по-можливості і при необхідності, з посиланнями).

1. Журналіст «Української правди» Сергій Лещенко 2 квітня 2014 року оприлюднив відомості про поїздку Порошенко з Кличком до Відня і їх таємну зустріч там з одним з головних спонсорів Януковича, олігархом Фірташем. Порошенко, імовірно, або просив у Фірташа фінансування своєї виборчої кампанії, або домагався лояльності для себе під час виборчої кампанії контрольованим Фірташем телеканалом «Інтер» (або і те, і інше разом).

2. Приблизно в середині квітня штаб Порошенко запустив масову рекламу в ЗМІ - із закликом до українців голосувати на прийдешніх президентських виборах за ЄДИНОГО кандидата від ДЕМОКРАТИЧНИХ сил Петра Порошенка. Ясно, що дана реклама була дезінформацією, так як ніхто Порошенко не вибирав єдиним кандидатом від демсил. Але вона, безсумнівно, допомогла йому перемогти ще в першому турі.

загрузка ...

3. Ігноруючи побажання громадськості і запрошення телеканалів, Порошенко не з'явився перед виборами на теледебати з Тимошенко. При цьому Петро Олексійович вдався до брехні, виправдовуючи таке свою поведінку.

***

Ці перші три пункти відносяться до періоду, коли Порошенко ще не став президентом. Наступні відносяться вже до часу його президентства.

4. Кадрові промахи. Обурливе призначення на пост міністра оборони феноменально бездарного, та ще й просто тупого Гелетея. Також викликають багато питань фігури глави Нацбанку Гонтаревої, Генпрокурора Яреми, глави президентської адміністрації Ложкіна, першого заступника голови адміністрації Косюка і багатьох інших. ще Порошенко призначив губернатором Кіровоградщини екс-регіонала Кузьменко, що, як то кажуть, взагалі «на голову не налазить» ...

5. Сумнівні особистості були присутні також в партійному списку Блоку Порошенко на парламентських виборах. Наприклад, в них виявився якийсь Артур Герасимов. «Ми говоримо про Артура Герасимова, який йде в списку Порошенко. Його людина - «Біс» - зараз контролює Горлівку », - розповіла про нього Тетяна Чорновол.

6. вигороджування президентом керівництва Міноборони і «Укроборонпрому», які продавали зброю всередині України. плюс наїзд за розслідування на журналістів «Дзеркала тижня» та численна брехня з цього питання.

7. Величезні втрати українських військових в Іловайськ котлі і ненаказаніе за це жодного генерала - в тому числі брата екс-спікера Литвина, якого комбати відкрито звинуватили у втечі з поля бою. Що не дивно, адже відомо, що Порошенко перебуває в дружніх ставленням з Володимиром Литвином (хоча Литвин - це негідник вищої проби). Також огидне постачання військ теплим одягом, озброєнням та інше.

8. Порошенко наказав Нацбанку за місяць до парламентських виборів штучно тримати курс на рівні 12,95 грн за дол (точно так само, як Янукович заради виборів тримав штучно курс 8 на шкоду економіці). Через що виникло кілька курсів, значно скоротилися золотовалютні резерви і постраждав бізнес, а обрані банки нажилися на спекуляціях (купували у Нацбанку по 12,95 грн за дол і майже відразу після цього продавали по 14).

Після виборів НБУ відразу перестав тримати курс, внаслідок чого гривня знову почала стрімко падати - до 20 грн за дол і вище в кінці 2014 року.

9. Порошенко нахабно провів в Раду свого 29-річного сина за «прікомленному» їм особисто раніше округу в Вінниці. Тим самим повторив «досягнення» Януковича, який теж провів у Раду свого сина-лобуря.

10. Президент порушив виборче законодавство в День тиші перед парламентськими виборами оголошенням звернення до народу (в якому хвалив себе). Крім того, в той же день, що належить йому «5 канал» крутив рекламний ролик його сина.

11. Порошенко ніяк не відреагував на бездіяльність Генпрокурора Яреми і «кришування» їм одного з своїх корумпованих заступників. Йдеться про Даниленко, які привласнили шахрайським шляхом через сина 150 гектарів земель і водойм.

12. Що належить президенту Порошенко «Міжнародний інвестиційний банк (МІБ)», незважаючи на кризу і війну, продемонстрував в минулому році чудеса зростання. Активи цього банку з початку року року зросли майже на 50% (до 2,5 млрд грн), говориться в звіті банку за III квартал 2014 року. Тоді як активи всієї банківської системи України збільшилися всього на 5%.

13. Партійці Порошенко і Яценюка найбільше застосовували підкуп і адмінресурс на парламентських виборах, про що повідомили спостерігачі.

14. У листопаді 2014 року в ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що робітники старанно ремонтують дорогу в Конча-Заспі біля будинку президента Порошенко.

15. Також в листопаді була оприлюднена скандальна інформація, що глава НБУ Гонтарева і керівник Фонду гарантування вкладів Ворушилін - колишній голова наглядової ради «Міжнародного інвестиційного банку», який належить президенту Петру Порошенко - допомагають екс-главі «Мінсдоха» по-дешевці скуповувати українські банки.

16. Після парламентських виборів стало відомо, що в Адміністрації президента проходять постійні консультації з групою депутатів з числа мажоритарників-самовисуванців, які не ввійшли в список Блоку Петра Порошенка на увазі неоднозначного політичного минулого.

Йшлося про створення фракції, куди увійшли б більше 20 мажоритарників. Серед них - Олесь Довгий, Юхим Звягільський, Едуард Матвійчук, Володимир Бандуров, Ігор Шкіря, Андрій Деркач, Сергій Клюєв, Олександр Супруненко і ряд харківських колишніх регіоналів. Вони повинні були б забезпечувати необхідну кількість голосів в парламенті для проходження потрібних Адміністрації президента законопроектів і кадрових рішень.

17. Що став з ініціативи Порошенка спікером парламенту Гройсман заради виконання волі «шефа» кілька разів зробив ганебні протизаконні дії.

Зокрема, першим ганьбою Гройсмана було голосування в парламенті за склад нового уряду 2 грудня. Тоді він заради «потрібного» рішення порушував регламент і навіть вдавався до фальсифікацій.

Другим ганьбою Гройсмана стало прийняття 25 грудня також з порушенням норм регламенту скандального закону про посилення повноважень РНБО.

18. Під час позачергової сесії Вінницької облради 6 грудня активісти влаштували акцію протесту і прорвалися в будівлю ОДА і облради, вступивши в зіткнення з міліцією. Голова Вінницької облради Сергій Світко та громадські активісти Вінниці поклали провину за це на губернатора Олійника і президента Порошенко.

При цьому, як повідомили пізніше в партії «Воля», був заарештований член цієї партії Юрій «Хорт» Павленко, який порвав портрет президента Порошенко під час протестної акції у Вінницькій ОДА. Таким чином, режим Порошенко де-факто почав політичні репресії.

19. У «Українській правді» 26 грудня 2014 року побачила сенсаційна стаття-викриття. В якій детально розповідалося, як останнім часом в Україні розігралася жорстка сутичка серед олігархів за енергетичний ринок. Причому, як вказується в матеріалі, глава президента Ложкін лобіює поставки вугілля в Україну через компанію колишнього бізнес-партнера Порошенко. Також Ложкін підозрюється в лобіюванні певних інтересів і в питаннях поставок електроенергії.

При це 29 грудня Порошенко поінформував, що, по суті, Україна купує вугілля у терористів на Донбасі (!).

***

Крім того, в даний список можна і потрібно включити також невиконані президентські обіцянки Порошенко.

***

20. Повна відсутність за весь період президентства Порошенко обіцяної реальної боротьби з корупцією та інших реформ. До сих пір не проведено жодного гучного арешту. Крім того, на думку експертів, нині продовжують функціонувати практично всі колишні корупційні схеми розграбування держави.

21. Порошенко досі не продав нічого зі свого бізнесу, хоча обіцяв це негайно зробити після президентських виборів.

22. Порошенко також обіцяв перед президентськими виборами настання незабаром світу на Донбасі і повернення під контроль України захоплених терористами територій. Він називав тоді три можливих терміну успішного завершення АТО на сході України - кілька годин, тиждень і три місяці. Однак після проведення 2 листопада на Донбасі фейковий виборів керівництва і парламентів так званих ДНР і ЛНР, а також де-факто їх визнання Росією, на сході України остаточно утворилася своя «Придністров'я». А це означає невиконання даного (головного!) Обіцянки Порошенко.

23. Ще одне невиконане передвиборчу обіцянку Порошенко - це проведення дострокових парламентських виборів виключно на пропорційній основі і за відкритими списками. Але він потім не доклав зусиль для проведення змін до виборчого законодавства, як доклав для прийняття, наприклад, закону «про особливий статус Донбасу». Причому, зрозуміло, чому - зараз у фракції Блоку Порошенко за рахунок «мажоритарників» у два з половиною рази більше депутатів, ніж число пройшли до Ради за партійними списками. Але також в парламент за мажоритарними ділянок через це невиконання обіцянки Петра Олексійовича зараз прорвалися до сотні колишніх регіоналів і інших представників бандитського режиму Януковича.

***

24. Порошенко незаконно будується в буферній зоні Києво-Печерської Лаври. Зокрема, його декларацію про початок будівельних робіт у буферній зоні Києво-Печерської Лаври і Софії Київської зареєстрували без необхідного дозволу Мінкультури, повідомило в кінці грудня в своєму розслідуванні «Радіо Свобода».

25. Своїм розпорядженням від 8 липня 2014 року №953 / 2014 року - рп президент Порошенко призначив екс-президента Кучму представником України на переговорах в Мінську. Текст цього документа з'явився в ЗМІ тільки 2 лютого нинішнього року.

Дане призначення просто обурливо! Оскільки Кучма є замовником вбивства журналіста Гонгадзе, побиття до півсмерті журналіста Подольського і парламентарія Єльяшкевича. Також Кучма винен у багатьох інших злочинах, про які можна судити із записів майора Мельниченка. І це не викликає ніяких сумнівів у всіх, хто цікавився даними справами.

26. Президент Порошенко 30 грудня 2014 року своєю указом №969 / 2014 призначив якогось Дмитра Вовка тимчасово виконуючим обов'язки глави НКРЕКУ. А 16 січня 2015 року кондитерська компанія Roshen 16 оприлюднила заяву про те, що цей Вовк, якому лише 24 роки, був вигнаний з цієї компанії за незадовільну роботу.

Крім того, як виявилося, цей Вовк взагалі не має ніякого досвіду роботи в енергетичній сфері.

27. Багато українських і західних політиків 24 січня 2015 року порушено назвали Росію і Путіна відповідальними за смерть десятків мирних жителів в Маріуполі. Не зробив цього тільки президент Порошенко.

Ні прізвища Путіна, ні навіть слів Росія, Москва, Кремль не виявилося в заяві Порошенко з цього приводу, повний текст якого 24 січня опублікували деякі ЗМІ ...

28. Як стало відомо 3 лютого, Олексій Дніпров, колишній зам Дмитра Табачника, призначений заступником глави адміністрації президента.

Однак до цього Дніпрова є чимало претензій і крім того важливого обставини, що він вірою і правдою служив раніше Табачнику. Наприклад, видання «Дзеркало тижня» в березні 2014 року розповіло також про деякі корупційних справах, до яких міг бути причетний Дніпрова.

29. 10 лютого відбувся неприємний для нинішньої української влади акт призначення генеральним прокурором Шокіна.

За цю кандидатуру, висунуту президентом Порошенко, проголосували у Верховній Раді 318 парламентарів. При цьому фракції «Самопомочі» і «Радикальної партії» проголосували проти. А ось фракція «Опозиційного блоку» проголосувала майже в повному складі «за», давши 32 голоси. Крім того, перед голосуванням виступив на підтримку кандидатури Шокіна екс-регіонал, а нині глава депутатської групи «Економічний розвиток» Хомутинник. Також при голосуванні за Шокіна мало місце кнопкодавство. Більш докладно про це дивіться тут !

30. Президент Порошенко і перший заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко незаконно придбали землю в елітному селищі Царське село в Києві. Журналістське розслідування про це опублікувало «Радіо Свобода».

Ділянки Порошенко і Кононенко мають загальний адреса і розташовані через дорогу на вулиці Радіальної, 5 в Києві. Обидві земельні ділянки загальною площею 1,10 гектара рішенням Київради були безкоштовно передані кооперативу «Зеленбудсервіс-К» .У члени цього кооперативу входила сестра Кононенко Оксана Авдєєва, довірена особа Порошенко на виборах 2012 року Оксана Смакоус і особи, пов'язані з бізнесом Порошенко і Кононенко.

Ринкова вартість цих ділянок на той момент складала близько 200 млн гривень. Згодом, після безкоштовної передачі кооперативу - ділянку кілька разів переходив у власність різних структур з орбіт Порошенко і Кононенко, йдеться в розслідуванні.

31. На який відбувся у Відні 30 квітня 2015 року засіданні суду щодо екстрадиції з Австрії в США українського олігарха Фірташа прозвучали найважливіші свідчення самого Фірташа і колишнього глави адміністрації президента Льовочкіна.

За їх словами, на таємній зустрічі в столиці Австрії навесні попереднього року була досягнута домовленість докласти спільних зусиль з метою не допустити перемоги на майбутніх президентських виборах в Україні Тимошенко. За результатами цих переговорів були підписані якісь «конфіденційні зобов'язання».

Таким чином, навесні 2014 року відбувся, по суті, таємну змову, в якому крім Порошенко і Кличко взяли участь колишній головний спонсор Януковича олігарх Фірташ і колишній глава адміністрації президента Януковича Льовочкін. При цьому Порошенко не міг не знати, що Фірташ є людиною, яка більше за інших пограбував Україну за часів президентства Януковича і Ющенка. Також Порошенко не міг не усвідомлювати, що Льовочкін був одним з найбільш активних пособників Януковича в скоєних ним численних злочинах (включаючи конституційний переворот, здачу Росії Севастпополя, «посадки» Луценко, Тимошенко і т. Д.). Також очевидно, що Фірташ з Льовочкіним вступили в змову з Порошенком і допомогли йому перемогти на виборах аж ніяк не для побудови «світлого майбутнього» в Україні.

32. За поданням Порошенко 18 червня Верховна Рада відправила у відставку главу СБУ Наливайченко.

голосування відбулося без будь-яких обговорень . Порошенко публічно не пояснив причин відставки, а самому Наливайченко не було надано слово з трибуни парламенту для викладу своєї версії того, що відбувається. Зате в кулуарах парламенту довго відбувалися «торги».

При цьому видимої для громадськості причиною звільнення Наливайченка став його виступ за кілька днів перед тим з гучною заявою, що заступник генпрокурора Анатолій Даниленко «Кришував» махінації згорілої «БРСМ-Нафти». Причому, також Наливайченко тоді висловив претензії і на адресу нинішнього керівництва Генпрокуратури.

33. Громадський люстраційний комітет оприлюднив 23 червня заяву про те, що Порошенко призначив головним слідчим СБУ Григорія Остафійчука, який не тільки підпадає під люстрацію, а й має незрозумілі доходи.

«Григорій Остафійчук - це приклад саботажу очищення влади всіма державними органами, починаючи з глави держави. Президент грубо порушив люстраційний закон, призначивши Григорія Остафічука, ГПУ - опублікувавши помилкові висновки про результати його перевірки, а ДФС - надавши позитивний висновок оцінку майна чиновника », - прокоментувала цей факт голова Громадської люстраційного комітету Олександра Дрік.

34. Порошенко 3 липня підписав указ про незастосування люстраційних заходів щодо екс-начальника київської міліції генерал-майора Олександра Терещука. Тоді як, за словами голови комітету з питань боротьби з корупцією Єгора Соболєва, він і його комітет домагалися півроку вигнання Терещука з посади начальника київської міліції.

Незадовго перед тим розгорівся скандал через те, що Терещук побудував собі особняк на заарештованої землі. Крім цього, начальника ГУВС звинуватили в покриванні «тітушек», які побили мітингувальників проти незаконних забудов. Також за повідомленнями ЗМІ, раніше Терещук очолював Голосіївське РВВС м.Києва, а за часів євромайдан, будучи начальником УМВС Волинської області - відправляв «тітушек» до Києва.

35. У кінці червня глава парламентського комітету з питань екологічної політики та природокористування Микола Томенко подав позов до Вищого адміністративного суду до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана у зв'язку з порушенням норм Конституції про оприлюднення прийнятого парламентом 9 квітня і підписаного спікером 14 квітня закону про мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів в необробленому вигляді (законопроект №1362).

Порошенко 13 липня звільнив Миколу Томенка з числа своїх радників. А 7 липня він підписав цей закон. Таким чином, Конституцію порушив не тільки Гросман, але і Порошенко.

36. Порошенко підписав 21 липня указ про звільнення судді Конституційного суду Віктора Шишкіна, чим порушив Конституцію. Оскільки звільнити Шишкіна він міг не раніше 4 серпня (дев'ятирічний термін).

Думаю, президент пішов на дане порушення Конституції в зв'язку з тим, що як раз в цей момент Конституційний суд приступив до розгляду прийнятих тижнем раніше в Раді по наполегливій ініціативі Порошенко скандальних поправок до Конституції щодо децентралізації, а також вони закріплюють в Основному Законі посилання на спеціальний закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Оскільки, можливо, Порошенко знав або припускав, що відомий своєю сміливістю і принциповістю Шишкін не збирається підтримувати ці поправки.

37. СБУ 30 серпня повідомила про заборону імпорту з РФ продукції компанії «Конті», яка контролюється екс-регіоналом Колесниковим. При цьому була вказана причина даної заборони, яка не має ні найменшого відношення до діяльності СБУ (невідповідну якість харчових продуктів, неправильне маркування і т. П.). У зв'язку з чим виникла підозра, що Порошенко таким брудним способом усуває одного з конкурентів своєї кондитерської компанії «Roshen».

Вже на наступний день дане підозра знайшло підтвердження в заяві компанії «Конті» . В якому, серед іншого, було зазначено, що така дія СБУ «свідчить про використання результатів перевірки як формальний привід для видавлювання з ринку одного з провідних українських виробників. Адже обмеження в роботі АТ ПО Конті створюють конкурентні переваги для інших компаній ».

38. Журналісти 7 жовтня знайшли в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за № 10982655 дані, що президент Порошенко орендував на 50 років земельну ділянку 0,75 гектара на береговій лінії селища Козин Київської області для «обладнання та нагляду за береговими захисними спорудами».

Згідно з інформацією, ця земля розташована на тій же вулиці Козина, де на ділянці розміром 3,3 гектара розташований будинок глави держави. Угода про оренду ділянки водоохоронної зони укладена 31 серпня 2015 року - саме в той день, коли біля Ради була підірвана граната (четверо загиблих і понад сотні поранених) і коли почався парламентську кризу через голосування в Раді змін до Конституції. Причому, три фракції з коаліції за це не проголосували (Радикальна партія, «Самопоміч» та «Батьківщина»), а прийнятий закон був завдяки одностайної підтримки Опозиційного блоку і колишніх «регіоналів» з інших фракцій.

39. Ведучий «5 каналу» Роман Сухан 19 жовтня повідомив про своє звільнення через незгоду з умовами роботи - через зарплат «в конверті», відсутності оплати лікарняних, масової «джинси» в ефірі каналу і т.д.

Як випливає з його слів, офіційно працівники телеканалу отримують лише мінімальну зарплату, яка зараз дорівнює трохи більше 1 тис грн. А решту їм видають «у конверті» ( «на приватну картку»). Тобто, з цих грошей не сплачується прибутковий податок, а також на них не нараховуються внески до Пенсійного фонду та інших соціальних фондів. Таким способом Порошенко ухиляється від сплати податків і відрахувань до соціальних фондів.

40. Видання «Новий час» розмістило 26 листопада інформацію зі звинуваченнями на адресу Шокіна і Порошенка від заступника Генпрокурора Касько. Зокрема, заступник генпрокурора розповів, як Шокін намагався давати йому «особливі» доручення - його просили допомогти в судових процесах, в яких брав участь Сергій Березенко під час виборів в Чернігові, який балотувався в Раду від БПП.

Крім того, Касько отримував через Шокіна «довідки» від Ігоря Кононенко, якого називають сірим кардиналом Порошенко. «Кононенко хотів, щоб прокуратура з тих чи інших справах зайняла певну позицію, - повідомив заступник генпрокурора. - І ця позиція була прописана в цих «довідок».

41. Нардеп Сергій Лещенко 28 листопада на ток-шоу «Шустер Live» оприлюднив інформацію, що колишній заступник голови Нафтогазу Діденко подав у минулому році заяву про злочин - про те, що за часів Януковича Фірташ, Бойко і «вся ця зграя» увійшли в змову в Стокгольмському суді. В результаті Україна втратила 12 млрд кубометрів газу, а бюджет України - понад 1 млрд дол. Однак дана заява Діденко не розслідувалася.

«Між нинішньою владою (з одного боку - Пророк), Фірташем, Бойко і Льовочкіним (з іншого боку) є пакт про ненапад » , - підсумував Лещенко. При цьому зрозуміло, що з боку нинішньої влади в змову вступив саме Порошенко.

42. Видання «Цензор.нет» опублікувало 18 грудня викривальну статтю головного редактора Юрія Бутусова, в якій він розповів, що Генпрокурор Шокін незаконно призначив на пост глави Генеральної інспекції ГПУ люструвати прокурора Максима Мельниченко, який вивів за штат інспекції відділ, який розслідує справу «діамантових прокурорів», фігурантом якої є сам Віктор Шокін.

«Очевидно, президент Порошенко дозволив генпрокурору Шокіна закрити найбільш резонансна справа про корупцію в Україні - справа« діамантових прокурорів », фігурантом якої є друг президента Віктор Шокін. Справа знищують за допомогою нового корупційного злочину - призначення люструвати раніше прокурора на посаду керівника Генінспекціі, яка веде справу », - зазначив в статті Бутусов.

43. За тиждень до кінця 2015 року влада влаштувала брудне шоу з затриманням Кобана і судилищем над ним. Особливо обурливою була сцена, коли Корбана тягли в інвалідному візку і з підключеною крапельницею в суд ( «Звичайний фашизм» ). При цьому такі шахраї і злодії, як Бойко, Льовочкін, Єфремов, Вілкул, Королевська та багато інших представників колишнього режиму, спокійно гуляють на свободі.

Красномовним штрихом стала та обставина, що суд виніс рішення про арешт Корбана саме в той день, коли з екс-міністра юстиції Лукаш інший київський суд скасував запобіжний захід. Це - своєрідний «баланс від ПороШокіна».

44. «Українська правда» 27 сiчня 2016 року опублікувала статтю-розслідування, в якій описані численні корупційні схеми, пов'язані з діяльністю підприємств «Енергомережа», «Центренерго», «Харківобленерго», «Запорожьобленерго» і деяких інших.

При цьому, як показало розслідування, за даними шахрайськими схемами «стирчать вуха» заступник голови президентської фракції в парламенті Кононенко і міністра енергетики Демчишина, а «кришування» забезпечував генпрокурор Шокін. Всі названі персони, в свою чергу, є, як відомо, «людьми» Порошенко. Тому немає сумнівів, що на самій вершині всієї цієї широкомасштабної корупції в енергетичній сфері знаходиться саме нинішній президент.

45. Нардеп з фракції БПП Микола Томенко 1 лютого гостро розкритикував стан справ в Блоці Петра Порошенка. Він розповів про корупцію, яку курирують депутати з БПП Кононенко і Березенко, а також про їх «тісну співпрацю» з колишніми регіоналами.

«Я радий, що не надійшов до партії Порошенко, тому що сьогодні, дивлячись на людей, які приймають рішення в цій партії, думаю, її треба було б перейменувати в Блок Порошенко-Черновецького. А якщо далі справа так сумно піде, то, можливо, навіть в Блок Порошенко-Черновецького-Януковича. Я не розумію, яка сьогодні ідеологія в цій партії, але не останню роль в ній відіграють бізнесмени з команди Черновецького », - заявив Томенко.

46. ​​Як повідомило 12 лютого « радіо Свобода », Товариство з обмеженою відповідальністю« Бісквітний комплекс «Рошен» отримало на позаконкурсних умовах - без конкурентів і земельного аукціону - 7,5 гектара землі біля Борисполя, що під Києвом.

47. «Українська правда» розповіла 19 лютого з посиланням на відразу кілька депутатів з Оппоблока, що вкрай низький показник голосування Оппоблока за відставку уряду Яценюка 16 лютого в Раді був результатом домовленостей керівництва цієї політсили з Адміністрацією президента. Тим самим зайвий раз підтвердився факт змови Порошенко з представниками колишнього режиму, що відбувся ще навесні 2014 року в Відні.

48. Два колишні члени фракції БПП Микола Томенко та Єгор Фірсов 29 березня були позбавлені депутатських мандатів. Зроблено це було руками спікера Гройсмана і ЦВК під керівництвом Охендовського напевно за розпорядженням Порошенко. Зокрема, Томенко заявив, що «президент Порошенко у вівторок вранці персонально розпорядився заблокувати його картку».

Також цілком очевидно, що Порошенко велів позбавити двох цих нардепів мандатів через те, що вони активно і різко критикували за корупцію як самого президента, так і його «любих друзів» з фракції БПП.

49. Увечері 3 квітня « п од Порошенко вибухнула офшорна бомба »- в мережах був розміщений 20-хвилинний відеоролик, в якому українські журналісти, які провели розслідування разом з Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів, розповіли про офшори Порошенко, створеним ним вже під час перебування президентом.

«Улюблений порошенківський« сліпий траст »існує лише в його фантазіях. У реальному житті президент створив компанію в офшорній зоні на Британських Виргинский островах, куди вивів активи Рошен, щоб не платити в Україні податок з продажу. А фантик в вигляді «сліпого трасту» повинен був заховати весь процес », - такий вердік звучить в кінці відеосюжету.

50. Нардеп Сергій Лещенко на прес-конференції 7 червня звинуватив президента Порошенко в змові з бандитом Юрою Єнакіївським. За словами парламентарія, президент знав про спроби Юри Єнакіївського зняти себе з розшуку Інтерполу. Крім того, Порошенко був причетний до зняття його з міжнародного розшуку.

51. Видання «Дзеркало тижня» повідомило 3 вересня, що Порошенко хоче «віджати» у олігарха Коломойського телеканал «1 + 1», шантажуючи при цьому його націоналізацією Приватбанку.

52. Нардеп з фракції БПП Сергій Лещенко 15 жовтня ошелешив своєю повідомленням в Facebook, а потім виступом в прямому ефірі одного з телеканалів. Він заявив про те, що Порошенко не продовжив у вересні санкції України проти Росії, оскільки і в це питання підключилася корупція. «Ці« санкційні канікули »робляться з цілком зрозумілою метою. За моєю інформацією, зараз існує новий ринок корупційних послуг, коли тебе ще можуть з списку санкцій виключити за певні домовленості матеріального характеру, або навпаки - включити твого конкурента », - розповів депутат.

53. У останній день листопада Онищенко видав порцію найпотужнішого компромату на Порошенко. Потім побіжний нардеп майже кожен день оголошував всі нові факти на цю тему, а 6 грудня оприлюднив перші «плівки» (Аудіозапис).

При цьому Онищенко повідомив, що передав докази корупційних діянь Порошенко спецслужбам США і Великобританії, які вже почали розслідування. Потім нардеп Лещенко підтвердив, що Онищенко зустрічався 29 листопада в Мадриді з десятьма американськими правоохоронцями і «передавав і документальні, і аудіовізуальні носії, а також телефон з листуванням з Кононенко».

54. Нардеп Сергій Лещенко повідомив 30 січня 2017 року про намір Порошенко взяти під контроль телеканал 112, для чого був розроблений спеціальний підлий план. депутат рассказал детально про це і оприлюднив фото зазначеного плану.

55. Журналістське розслідування проекту «Схеми», оприлюднене 21 лютого, виявило, що Медведчук і Roshen захопили з допомогою СБУ ринок зрідженого газу в Україні. На наступний день нардеп Лещенко повідомив в Раді, що до даної злочинної корупційної схеми також доклали руку ГПУ і Мінекономіки.

56. У лютому і березні українська влада за наказом Порошенко знову створила нестерпні умови з вивезенням сміттям зі Львова, чим поставила місто на грань екологічної катастрофи. Цього разу причиною посилення владою «сміттєвої блокади» Львова стала блокада окупованого Донбасу, активну участь в якій взяли нардепи з «Самопомочі» Семен Семенченко та Єгор Соболєв. Порошенко вирішив через організовану їм «сміттєву блокаду» Львова вплинути на Садового, щоб той впливав на своїх депутатів.

57. Побіжний нардеп Онищенко опублікував 20 квітня нові записи - його розмов в Лондоні з шахраєм Мартиненко, якого в той день затримало НАБУ. На цих плівках вже не тільки Онищенко, а й Мартиненко розповіли про неймовірну за масштабами корупційної діяльності в Україні Порошенко і його «любих друзів». Особливо в енергетичній сфері.

58. На початку червня 2017 році після наказом Порошенко була розпочата активна кампанія по цькуванню Юлії Тимошенко у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу щодо газового контракту 2009 року. Порошенко настав тим самим на граблі Януковича. Один з політичних експертів влучно назвав це « спробою політичного лінчування Тимошенко ».

59. У кінці червня в зв'язку з Днем Конституції України Порошенко своїм указом нагородив державними нагородами Герегу і Атрошенко - депутатів, які під час Майдану проголосували за диктаторський пакет 16.01.2014, а також прокурора Кулика, з якого не знято обвинувачення у хабарництві. Тим самим він в черговий раз познущався над Майданом.

60. Як стало відомо 26 липня 2017 року, Порошенко своїм указом позбавив екс-президента Грузії і екс-губернатора Одеської області українського громадянства. Цей крок президентства викликав бурю справедливого обурення в Україні. А сам Саакашвілі заявив , Що Порошенко в цей день підписав собі вирок.

61. Саакашвілі і позафракційний нардеп Дерев'янко 23 жовтня принесли в ГПУ заяви в зв'язку з депортацією з України підполковника грузинської армії у відставці Макішвілі, колишнього охоронця Саакашвілі Рубашвілі і його колишнього водія Абзіанідзе. як справедливо заявив Саакашвілі , Такого, що робить Порошенко, чи не робили навіть Янукович і Путін. причому, за інформацією Касьянова , Літак Нацгвардії з викраденими грузинами спокійно пролетів через територію Росії.

62. Глава департаменту фінансового контролю НАПКА Анна Соломатіна 14 листопада розповіла на брифінгу , Що її і ще двох співробітників агентства викликав до адміністрації президента «так званий куратор по НАПКА», який «пропонував, щоб усі перевірки, проекти рішень, які будуть винесені на засідання НАПКА, в першу чергу розглядалися в АП». потім детективи НАБУ встановили , Що «куратор НАПКА» ​​в АП Олексій Горащенко давав протиправні вказівки співробітникам агентства. А 17 листопада Генпрокуратура незаконно передала розслідування справи проти керівництва НАПКА в СБУ - з очевидною метою покривання злочинної діяльності АП і НАПКА.

63. Що належить Порошенко агрохолдинг «Зоря Поділля» здійснює незаконне захоплення землі інших аграрних підприємств - тобто, займається рейдерством. про це розповіла 1 грудня програму «Слідство.Інфо» в своєму розслідуванні, надавши переконливі докази.

64. «Широка баріжно-олігархічна коаліція« Роттердам плюс »імені Порошенко» 7 грудня звільнила Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету . Причому, це було зроблено, незважаючи на рішучі заперечення проти такого кроку, висловлені напередодні главою Представництва Європейського Союзу в Україні Х'югом Мінгареллі.

65. Порошенко 16 січня 2018 року змушений був зізнатися, що в новорічні свята він літав на відпочинок на Мальдіви. За що на наступний день в Раді справедливо зажадали від президента подати у відставку .

66. Авторитетна британська телерадіокомпанія Бі-бі-сі оприлюднила 23 травня інформації про те, що особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж в розмірі 400-600 тисяч дол за організацію зустрічі між Порошенком і Трампом в червні 2017 року. Як повідомило джерело, Петро Олексійович хотів зустрічі вищого рівня, яку б він міг подати як «переговори».

Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация