Спокута Ісуса Христа

Якби ми могли повністю осягнути Спокута Господа Ісуса Христа, ми б зрозуміли, наскільки велика цінність одного сина чи однієї доньки Бога

Якби ми могли повністю осягнути Спокута Господа Ісуса Христа, ми б зрозуміли, наскільки велика цінність одного сина чи однієї доньки Бога   У січні 2004 року нашу сім'ю спіткала важка втрата - в авіакатастрофі загинув наш онук Нейтан

У січні 2004 року нашу сім'ю спіткала важка втрата - в авіакатастрофі загинув наш онук Нейтан. Нейтан служив в російськомовній Балтійській місії. Він любив людей і знав, що служити Господу - велика честь. За три місяці до цього трагічного випадку, який забрав його життя, я запечатав в храмі його шлюб на вічність з його коханої Дженніфер. Нейтан, так раптово покинув земне життя, звернув наші серця і думки до Спокуті Господа Ісуса Христа. Хоча мені важко описати словами глибокий сенс Спокути Христа, я молюся про те, щоб пояснити вам, що означає Його Спокута для мене і всієї нашої родини і що воно може означати для вас і ваших сімей.

Чудесне народження Спасителя, Його життя, Спокута в Гефсиманському саду, страждання на хресті, поховання у гробі Йосифа і чудове Воскресіння - все це стало для нас новою реальністю. Воскресіння Спасителя запевняє нас у тому, що коли-небудь ми теж підемо за Ним і воскреснемо. Який світ, утїшеннв приносить нам цей найбільший дар, посланий любов'ю і благодаттю Ісуса Христа, Спасителя і Визволителя всього людства! Завдяки Йому ми знаємо, що знову побачимо Нейтана.

У світі не існує більш великого вираження любові, ніж героїчне Спокута Сином Божим.

У світі не існує більш великого вираження любові, ніж героїчне Спокута Сином Божим. Якби не план нашого Небесного Отця, що існував ще до створення світу, у всього людства - в його минуле, сьогодення і майбутнє - не було б надії на вічне вдосконалення. Через гріхи Адама смертні були відлучені від Бога (див. До Римлян 6:23) і були б назавжди відділені від Нього, якби не був знайдений шлях, здатний розірвати пута смерті. Це був нелегкий шлях, бо він вимагав замісної жертви Того, Хто був безгрішний і Хто тому міг взяти на Себе гріхи всього людства.


Завантажити відеосюжет: невеликий середній великий

На щастя людства, Ісус Христос мужньо приніс Себе в жертву в стародавньому Єрусалимі. Там, у відокремленому місці Гефсиманського саду, стоячи на колінах серед викривлених оливкових дерев, Спаситель дивним і незбагненним для нас чином взяв на Себе гріхи світу. Хоча Його життя було чиста і безгрішна, Він поніс найстрашніше покарання за гріхи - ваші, мої і всіх людей, коли-небудь жили на Землі. Його душевні, емоційні і духовні страждання були настільки великі, що кров його стікала з кожної п про ри (див. Від Луки 22:44; УЗ 19:18 ). І все ж Ісус був готовий перенести ці страждання, щоб ми мали можливість очиститися - через нашу віру в Нього, через покаяння в своїх гріхах, хрещення належної владою священства і отримання очищає дару Святого Духа при конфірмації, а також завдяки здійсненню всіх інших необхідних таїнств. Без Господнього Спокути ми були б позбавлені всіх цих благословень і не могли б стати гідними того, щоб повернутися і жити в присутності Бога.

Фрагмент з Гефсиманії, картина Саймона Дьюї. Чи не копіювати.

Брати і сестри, я вірю, що, якби ми могли повністю осягнути Спокута Господа Ісуса Христа, ми б зрозуміли, наскільки велика цінність одного сина чи однієї доньки Бога. Я вірю, що вічні цілі нашого Небесного Отця, встановлені Їм для Своїх дітей, досягаються головним чином малими та простими засобами - тим, що ми робимо один для одного. Коренем англійського слова спокутування (atonement) служить слово один. Якби все людство зрозуміло це, то не залишилося б жодної людини, в кого ми не були б зацікавлені - незалежно від його віку, національності, статі, віросповідання, соціального або матеріального становища. Ми прагнули б наслідувати приклад Спасителя і завжди були б добрі, уважні, ввічливі і чуйні по відношенню до інших людей.

Я вірю, що, якби ми могли повністю осягнути Спокута Господа Ісуса Христа, ми б зрозуміли, наскільки велика цінність одного сина чи однієї доньки Бога. Я вірю, що вічні цілі нашого Небесного Отця, встановлені Їм для Своїх дітей, досягаються головним чином малими та простими засобами - тим, що ми робимо один для одного. Коренем англійського слова спокутування (atonement) служить слово один. Якби все людство зрозуміло це, то не залишилося б жодної людини, в кого ми не були б зацікавлені - незалежно від його віку, національності, статі, віросповідання, соціального або матеріального становища. Ми прагнули б наслідувати приклад Спасителя і завжди були б добрі, уважні, ввічливі і чуйні по відношенню до інших людей.

Коли я думаю про Нейтаном і про те, як він нам доріг, я ясніше уявляю собі, що повинен відчувати наш Небесний Отець по відношенню до всіх Своїх дітей. Ми не хочемо, щоб Бог плакав від того, що ми не зробили все, на що були здатні, і не розповіли Його дітям про відкриті нам істини Євангелія. Я молюся про те, щоб кожна молода людина прагнула пізнати благословення Спокути і намагався бути гідним служити Господу на місіонерському поприщі. І, звичайно ж, набагато більше літніх подружніх пар і інших людей, кому дозволить здоров'я, будуть прагнути служити Господу в якості місіонерів, якщо будуть міркувати про значення спокутної жертви Господа Ісуса Христа. Це Ісус сказав: "І якщо буде так, що вам доведеться трудитися всі ваші дні, закликаючи до покаяння цьому народові, і ви приведете до Мене тільки одну душу, якою великою буде ваша радість з нею в царстві Мого Батька!" ( УЗ 18:15 ; курсив мій. - М. Р. Б.). Але не тільки ваша - велика буде і радість Господа про душу, яка кається! Бо Йому дорога кожна душа.

Наш Небесний Батько хоче привести нас до Себе через Спокута нашого Спасителя. Він запрошує всіх "при [йти] до Христа - Святого Ізраїлевого дивитися, і прийняти порятунок від Нього і силу спокути Його" (Омній 1:26). Він вчить нас, що тільки завдяки нашій вірності законам Євангелія, прийняття відновлених рятівних таїнств, безперервному служінню і рішучості зазнати до кінця ми зможемо повернутися в Його священне присутність. Чи є в світі хоч що-небудь, порівнянне за важливістю з цим знанням?

На жаль, в сучасному світі значимість людини нерідко оцінюється розміром аудиторії, перед якою він виступає. Саме таким чином розраховується інший раз рейтинг різного роду шоу і спортивних програм, визначається статус корпорації або виграється боротьба за ту чи іншу посаду. Може бути, тому такі ролі, як батько, мати і місіонер, рідко вітаються тривалими оплесками. Батьки, матері і місіонери "грають" свої ролі перед дуже маленькою аудиторією. І все ж в очах Господа найбільш важлива "одномісна" аудиторія, а саме кожен окремо - ви, я і кожен з нас, дітей Бога. Іронія Спокути полягає в тому, що воно, нескінченне і вічне, проте застосовується індивідуально, до кожної окремої людини.

Іронія Спокути полягає в тому, що воно, нескінченне і вічне, проте застосовується індивідуально, до кожної окремої людини.

Ніколи, ніколи не дозволяйте собі недооцінювати важливість однієї душі! Завжди пам'ятайте просту пораду Господа: "Якщо любите мене, Мої заповіді" (Іван 14:15). Завжди намагайтеся жити так, щоб бути гідними всіх священних благословень Спокути Господа Ісуса Христа. Наше горе після смерті Нейтана було освячено миром і спокоєм, які може дати тільки Спаситель і Викупитель. Кожен член нашої сім'ї, один за іншим, звертався до Нього, і тепер ми співаємо з ще більшою вдячністю і розумінням:

О, це чудо!

Адже мене Він так любив,

що помер за мене!

О, це чудо,

чудо для мене!

( " Стою, здивований ", Гімни і пісні для дітей, стор. 108.)

Мої дорогі брати і сестри, передайте ж іншим і отримаєте самі все благословення, які дає нам Спокута Господа Ісуса Христа.

Чи є в світі хоч що-небудь, порівнянне за важливістю з цим знанням?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация