Свята вода на Водохреще - як зберігати і застосовувати для здоров'я душі і тіла

  1. Водохресна свята вода - як правильно використовувати?
  2. Крещеская свята вода - що не можна робити?
  3. Водохресні купання - де і коли проводяться

Світле свято Хрещення Господнє в 2019 році святкується 19 січня. У цей день ми приносимо додому освячену воду - розповіді про її цілющу силу передаються з покоління в покоління. Як застосовувати святу водохресну воду, щоб вона допомогла прожити в здоров'ї і благополуччі весь рік? Прислухайся до наших порад. Світле свято Хрещення Господнє в 2019 році святкується 19 січня

Shutterstock

Хрещення Господнє (Водохреща) завершує різдвяно-новорічний цикл релігійних свят. Свято пов'язане з хрещенням Ісуса Христа в річці Йордан Іоанном Хрестителем, під час якого з небес зійшов на Ісуса Святий Дух у вигляді голуба.

Shutterstock

Водохресна вода має назву Велика Агіасма, що в перекладі з грецького означає «святиня». Освячення води відбувається і на відкритих водоймах: після звершення Божественної літургії в храмах організовуються хресні ходи до ополонок. Таке хід отримало назву «хід на Йордань». Церква молиться у своїй, щоб вода освятилась «силою і дією, і натхненням Святого Духа», щоб «Господь дарував їй благодать зцілення душі і тіла і відігнання видимих ​​і невидимих ​​ворогів».

Водохресна свята вода - як правильно використовувати?

Shutterstock

Освячена вода повинна бути вживана на всяке добро і в різних потребах. Нею можна окропляти для благословення ті чи інші предмети, місця проживання, засоби пересування, тварин, рослини. За допомогою освяченої води силою Божою виганяємо всяку нечисть, яка може проявлятися через предмети або тварин, людей.

  1. Набирати освячену водохресну воду потрібно в чистий скляний або пластиковий посуд (на ньому не повинно бути ніяких наклейок). Зберігати святу воду потрібно в тихому затишному місці, бажано біля іконостасу - тоді вона довше збереже свою чудодійну силу. Згубно впливає на агіасми лайка і сварки, свята вода може втратити свою цілющу силу.
  2. Повернувшись з храму, покропи водохресною водою всі кути будинку, читаючи при цьому молитву. Окропи освяченою водою автомобіль, щоб в дорозі тебе зберігало божественна благодать.
  3. Якщо на роботі у тебе панує нервова, напружена обстановка, можна непомітно окропити робоче місце, читаючи при цьому про себе молитву. Водохресна вода зміцнить твій дух і захистить тебе від напастей.
  4. Якщо відчуваєш нездужання, випий вранці кілька ковтків хрещенській святої води натще. Агіасма призначена для зцілень, нею можна запивати ліки. Також освячена вода може бути вживана в поєднанні з ліками. Вона доречна і в тяжкому духовному стані: депресії, духовної розгубленості, зневірі. Нею можна кропити себе, омивати обличчя, змочувати віскі.
  5. Не варто набирати водохресної води про запас, адже з часом вона втрачає свої цілющі властивості. Священики називають це «ув'язненням святині». Якщо в звичайну воду додати трохи освяченої, вона теж стане чудодійною.

Shutterstock

6. Якщо твоя дитина погано спить, вередує, відмовляється їсти, вмий його водохресною водою або дай випити кілька ковтків.

Крещеская свята вода - що не можна робити?

Водохресна освячена вода - це святиня, і ставитися до неї потрібно благоговійно. Її не додають в питво і їжу, в ній не купаються і не купають дітей, не перуть білизну.

Часто рекомендують вмиватися водохресною водою при пристріту. Тут треба враховувати таку думку: церква вважає віру в пристріт марновірством, але якщо у тебе на душі неспокійно, ти переживаєш через це, обмивання особи освяченою водою не буде зайвим.

Якщо трапилося, що вода пролилася, або розбився посудину, в якому зберігалася святиня, то буде правильним зібрати агіасми чистим рушником і віджати в іншу посудину, щоб вилити в проточну воду або інший природна водойма. Можна також віджати рушник в горщики з домашніми квітами. У раковину, яка повідомляється з каналізацією, виливати освячену воду неприпустимо!

Водохресні купання - де і коли проводяться

У 2019 традиційні водохресні купання в Києві пройдуть 19 січня на Дніпрі. Головні заходи варто очікувати у Свято-Покровського собору на Оболоні (вулиця Прирічна, 5а). Початок свята - о дванадцятій годині дня. Продовжиться обряд о 14.00 в київському Гідропарку біля каплиці Хрещення Господнього. Тут можна буде не тільки викупатися в цілющих водах, а й освятити питну воду.

Читай ще:

Як правильно тлумачити сни? радить психолог

Як розвинути інтуїцію: 4 простих вправи

Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.

Водохресна свята вода - як правильно використовувати?
Крещеская свята вода - що не можна робити?
Як застосовувати святу водохресну воду, щоб вона допомогла прожити в здоров'ї і благополуччі весь рік?
Водохресна свята вода - як правильно використовувати?
Крещеская свята вода - що не можна робити?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация