Святий праведний Іоанн Кронштадтський

  1. Моє життя у Христі : слово 257
  2. Моє життя у Христі : слово 256
  3. Моє життя у Христі : слово 255
  4. Моє життя у Христі : слово 254
  5. Моє життя у Христі : слово 253
  6. Моє життя у Христі : слово 252
  7. Моє життя у Христі : слово 251
  8. Моє життя у Христі : слово 250
  9. Моє життя у Христі : слово 249
  10. Моє життя у Христі : слово 248

Наш храм носить ім'я св. прав. Іоанна Кронштадтського, одного з найбільш значущих святих російської північної столиці. При його земне служіння досить було написати лист о. Іоанну або послати телеграму, щоб він помолився, і диво зцілення відбувалося. І тепер по його блаженної кончини продовжує відбуватися безліч чудес. Великий дар був нагородою о. Іоанну за його подвиги - молитовні праці, посаду і самовіддані справи любові до Бога і ближніх.

"Жива вода Духа Святого та наповнить моє серце і так потечуть ріки води живі від серця мого на славу Божу і на спасіння людей Божих.
ВО СЛАВУ триєдиного Бога. Амінь. "
Святий праведний Іоанн Кронштадтський
(Записи публікуються 3 рази в день, щодня без вихідних.)

Моє життя у Христі : слово 257

Версія для друку

Так безсумнівно вір, що Бог бачить тебе, як ти впевнений, що бачить тебе батько чи інший хто, віч-на-віч з тобою стоїть, з тією різницею, що Отець Небесний бачить все, що в тебе є, як ти весь, всіх тварюк. Ангелів, святих, нас грішних, тварин, бачить разом так, як сонце разом висвітлює всіх, втім очі Господні тьмами тим крат світлого сонця суть [Сирах. 23, 27]. Живе уявлення перед лицем своїм Господа є джерело миру і радості для душі. Сумнів в Його присутності виробляє збентеження, скорбота і тісноту. Серцева молитва - джерело спокою серцевого, а безсердечна, поверхнева, неуважна виробляє ураженим серця.


Моє життя у Христі : слово 256

Версія для друку

Ми молимося Всеблагий і Всенепорочная Матері Божої - і Вона молиться про нас. Ми прославляємо Її - Вищу всякій славі, і Вона дарує нам самим вічну славу. Ми говоримо Їй часто: «радуйся», і Вона у Сина Свого і Бога просить: Син Мій Улюблений, дай їм вічну радість за вітання Мене радістю.


Моє життя у Христі : слово 255

Версія для друку

Владичице Богородице! Ти, якій любов до християн перевершує любов всякої матері земної, всякої дружини, почуй нас! В молитвах наших і спаси нас! Так пам'ятаємо ми про Тебе постійно! Так молимося Тобі завжди старанно! Так вдаємося завжди під стріху Твій натхненно і без сумніву.


Моє життя у Христі : слово 254

Версія для друку

Господи! Ти, Якого любов до нас перевершує нескінченно любов всякого батька, всякої матері, всякої найніжнішої дружини, помилуй нас!


Моє життя у Христі : слово 253

Версія для друку

М олятся чи за нас святі, яких ми закликаємо? Моляться. Якщо я, грішний чоловік, холодний людина, іноді злий і недоброзичливий людина, молюся за інших, заповів і не заповів мені молитися, і не сумніваюся, не сумую терпляче перебирати їх імена на молитві, хоча іноді і не сердечно, то святі чи Божі мужі - ці світильники і полум'я, що горять в Бога і перед Богом, сповнені любові до побратимів своїм земним, що не моляться за мене і за нас, коли ми з посильну вірою, надією і любов'ю закликаємо їх? Моляться і вони, швидкі помічники і молитовники про душах наших, як запевняє нас богопросвещенная Мати наша Св. Церква. Отже, молися безсумнівно святим Божим людям, просячи їх клопотання за себе перед Богом. У Дусі Святому вони чують тебе, тільки ти молися Духом Святим і від душі, бо коли ти молишся щиро, тоді дихає в тобі Дух Святий, Який є Дух істини і щирості, є наша Істина і щирість. Дух Святий в нас і в святих людей один і той же. Святі святі від Духа Святого, їх освятив і в них вічно живе.


Моє життя у Христі : слово 252

Версія для друку

Бог є Дух, просте Істота. А дух ніж проявляє себе? Думкою, словом і ділом. Тому Бог, як просте Істота, що не складається з ряду або з безлічі думок, або з безлічі слів або творінь, але Він весь в однієї простої думки - Бог-Трійця, або в одному простому слові - Трійця, або в трьох Особах, з'єднаних воєдино . Але Він же весь і в усьому сущому, все проходить, все наповнює Собою. Наприклад, ви читаєте молитву, і Він весь в кожному слові, як Святий Вогонь, проникає кожне слово: - кожен сам це може випробувати, якщо буде молитися щиро, старанно, з вірою і любов'ю. Але особливо Він весь в належать Йому іменах: Отець, Син і Святий Дух, або - Трійця, або Господь, Господи Боже; Господь Саваот, Господи Ісусе Христе, Сину Божий; Духу Святий; Царю Небесний, Утішителю, Душе істини ... і інших іменах Своїх. Ангели і святі так само в своїх іменах близькі до нас, як близькі імена їх і віра наша в них - до серця нашому; бо вони не що інше, як дихання Божі і суть одним духом з Господом [1 Кор. 6, 17].


Моє життя у Христі : слово 251

Версія для друку

Всі люди, як і ангели Божі, - дихання Божі, тому-то Ангели і називаються духами, або, що те ж - подихами Божества, а людські духи - душами, тому що ці походять від дихання божественного і дихають Богом. Святим Духом, сказано, всяка душа живиться і чистотою підноситься [поважні 4-го гл., Антф. 1-й «Слава»]. Але і всі інші тварі називаються подихами: все що дихає, сказано, так хвалить Господа [Пс. 150, 6], тому що і вони - від Духа Божого, хоча і не причетні розуму і свободи, тому будь-яку тварину треба берегти, не бити, чи не виснажувати її. Блаженний, хто і скоти милує [1 Кор. 9, 9].


Моє життя у Христі : слово 250

Версія для друку

Як Трійця - Бог наш Едино Істота, хоча і три Особи, так повинні бути і ми - єдине. Як простий Бог наш, так повинні бути і ми прості, так прості, як би все ми були одна людина, один розум, одна воля, одне серце, одна доброта без найменшої домішки злоби, - словом, одна чиста любов, як Бог є Любов . - Так, щоб були одно, якоже Ми єдине есми [Іоан. 17, 22].


Моє життя у Христі : слово 249

Версія для друку

Молячись Богові, пам'ятайте, що Бог є Три Особи, а як Він є Особа і Особи, то Він в нескінченності має всі ті досконалості, які ми можемо уявити в довершеному будь-якому, за благодаттю Божою, людині, наприклад в Пресвятій Діві Марії, в Миколая Чудотворця, в Іоанна Златоуста, в Апостолах, пророків, сповнених Духом Божим. Людина є образ Божий і подоба Божа; по досконалому образу можна частково судити про Первообразе, який Він; все краще, що привертає наші сердечні погляди і сердечне розташування в людині - від Бога, від Його Сина і від Духа Його. Наприклад, св. Микола був і є жалісливий і милосердний до людей по благодаті Божої. Завжди він і нині благопослушлів щиро його закликає, за тим же милостивого серця, яке він мав за життя і нині має за благодаттю Божою. Тепер, Сам Господь Бог несострадателен і немилосердний, і скільки жалісливим і милосерднішими? - Нескінченно більше, як Сам нескінченно більше св. Миколи. Або візьми Апостола Павла. Яка утроба ЛЮДИНОЛЮБНА в Апостола! Про слузі Филимона він говорить пану: ти його, сиріч мою утробу, прийми [Филима. 1, 12]. Скільки любові в цих словах! А яка любов дихає в його посланнях! Серце наше поширені, говорить він Коринтян, не тісно вміщує в нас [2 Кор. 6, 11, 12]. Описав він в одному посланні, в чому полягає любов божественна. Читаючи цей опис, відчуваєш, що Апостол на ділі виконав все те, що написав про любов. Але звідки ця любов в Апостола, колишньому гонителів і досадітеле Христовому, який, входячи в доми, жив чоловіків і дружин, зраджуючи їх немилосердно в темниці [Деян. 9, 1, 2; 5; 26, 10, 11]? Від Господа, Джерела любові. Він Один є вічна і безмежна Любов, обіймаються собою всіх тварин.


Моє життя у Христі : слово 248

Версія для друку

Чи можуть бути листя деревні без дерева, а дерево може бути без землі, повітря, води і тепла? Так жодна душа не існує без Бога, без Його Сина, без Духа Його. Бог - моє буття, моє дихання, моє світло, моя сила, моя вода, моє харчування. Він носить мене, як мати носить на руках немовля, більше: носячи мене, душу і тіло моє, Він в мені перебуває і срастворяется, так би мовити, зі мною.


А дух ніж проявляє себе?
Тепер, Сам Господь Бог несострадателен і немилосердний, і скільки жалісливим і милосерднішими?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация