Таємниця чотирьох вершників з книги Одкровення | одкровення | Тлумачення апокаліпсис | Кінець світу передбачений в Біблії

Чотири вершники - це різні методи, якими користувався диявол протягом всієї історії Чотири вершники - це різні методи, якими користувався диявол протягом всієї історії. Як відомо, Люцифер звинуватив Бога за двома пунктами: поклоніння і покора. Тобто, всі земні істоти були б щасливіші, якби не було всіх законів, які правлять цьому Всесвіті.

Так само він прорік, що Бог - це диктатор, який обмежує свободу своїх творінь. Як наслідок, саме він, Люцифер, повинен правити в нашому Всесвіті: «Зійду на небо, повище зір Божих поставлю престола свого, і сяду на горі ... зійду на висоти хмарні, буду подібний до Всевишнього» (Іс. 14:13).

Відзначимо, що небесний конфлікт пізніше переріс в земній, коли Люцифер був вигнаний на землю. Протягом століть він намагався заволодіти людським розумом, застосовуючи при цьому всі можливі способи: маскувався, спотворював Слово Боже, брехав, а якщо це не давало бажаного результату, він вбивав, застосовував насильство і знищував. Чотири вершники - це методи, якими користувався диявол для досягнення своєї мети. Так само дане пророцтво говорить про те, як в різні періоди часу до них ставилися християни. Так само існує думка, що чотири вершники - це суть суду Божого. Були зняті фільми, в яких зображені чотири вершники, які мстилися і приносили нещастя і трагедії.

Бути може все землетрусу і інші природні катаклізми - це і є суд Божий? Чи говорить Святе письмо на користь цих доводів? Ні. Відповідно до Писання, чотири вершники - це етапи, які, згідно з історією, повинна пройти християнська церква в своєму розвитку. Це пророцтво про семи печатках, якими скріплено книга. Коли остання, сьома печатка буде знята, конфлікт між добром і злом буде вичерпаний і підійде до кінця. Ісус повернеться назад до свої «дітям», і година суду настане.

Зануримося трохи в історію. Білий кінь з'явився з вершником з цибулею, коли була знята перша печатка. «І дано йому вінець: і вийшов він як переможець, і щоб перемогти» (Об'явл. 6: 2). Білий колір - це символ чистоти, за допомогою якого показана перемога Євангелія над язичництвом. Саме так як діяла церква в першому столітті і показує образ білого коня. Як відомо, християн переслідували за непокору, тобто за те, що вони не хотіли поклонятися цезарю, а так само за те, що християни вірили щиро тільки в Слово Боже. Це було як раз той час, коли правда протистояла брехні. Незважаючи на всі гоніння, церква залишилася вірна своїй істині і змусила ворогів тремтіти від її благочестя.

Рудий кінь вийшов, коли була знята друга печатка: «вийшов кінь другий, червоний; і сидить на ньому дано взяти мир із землі, і щоб вбивали один одного; і дано йому великий меч »(Об'явл. 6: 4). Як зазначалося вище, християни під гнітом смерті залишалися вірними своєму вченню і Ісусу. Його вчення вони пронесли крізь століття, зберігши, при цьому, його в незмінному вигляді. Головною метою сатани завжди було зробити все можливе, що б змінити християнське вчення. Спочатку він намагався зробити це за допомогою Римської імперії, але це не вдалося, отже, потрібно шукати новий спосіб.

Рудий кінь характеризує суперечки між «синами Божими». Червоний колір здавна порівнюють з кольором крові. Тому цей період відносять на той час, коли за християнами велася полювання. Ця війна велася в самій церкві, тобто між християн.

Як відомо, церква прагнула перетворити на свою віру всіх людей на землі, тому брала до себе тих, хто ще не повністю забув свої минулі традиції. Наслідком цього стало те, що Уроки Письма втратили колишню чистоту. Таким чином, пророцтво рудого коня здійснилося. Його місією було те, що б одні люди вбивали інших.

Знімається третя друк і Іоанн говорить: «Я глянув, і ось кінь вороний, і на ньому сидів, мав вагу в своїй руці» (Об'явл. 6: 5). Отже, раз білий кінь є символом чистоти, то чорний кінь - символ занепаду. У цей період церква піддалася людським традиціям і язичницьким доктринам. Вона не могла більше поклонятися Богу і бути відданою Священного писання. Сини Божі повністю забули про тексти Писання. Це був в істину сумний період. Ворог знову досяг своєї мети. У невідомість канули і поклоніння і справжня віра в Спасителя.

Блідий кінь з'явився, коли була знята четверта друк. Іоанн говорить: «І я глянув, і ось, кінь блідий, і на ньому сидів, на ім'я смерть; і пекло слідував за ним, і дана йому влада була на четвертій частині землі - умертвляти мечем і голодом, і мором і звірами земними »(Об'явл. 6: 8). Як відомо, чотири вершники - це пророцтво, щодо різних періодів розвитку церкви. Блідий кінь - це символ занепаду церкви. Вірне і чисте вчення Ісуса викривлялося. Вона тепер лише вважалася християнською, але в ній не було і частини тієї церкви, яка була заснована Христом. Християни того часу змінили заповіді, вважаючи, що мали на це право. Крім цього, церква почала переслідувати тих, хто жив згідно зі Священним Писанням. Ті, хто не дотримувався новим вченням і доктринам, було лише одне покарання - «смерть». Цей період був періодом інквізиції. Отже, сатана впроваджувався потихеньку в церкву і підпорядковував собі все більше людей. Церква отримала політичну владу і стала переслідувати всіх, хто не підкоряється їй. Глава церкви і зовсім поклав на себе повноваження Бога: він міг прощати гріхи, звинувачувати і проголошувати себе непогрішним.

Але необхідно відзначити, що завжди залишалися люди, які були вірні Богу. Вони були непомітні і завжди шанували і поклонялися лише одному єдиному Богу.

Таким чином, чотири вершники - це не тільки період життя і розвитку церкви, це ще і зміни в вірі і вченні Божому. Багато хто не витримали гоніння і підлаштувалися до існуючих умов. Чотири вершники характеризують вірність християн протягом всієї історії розвитку людства. На сьогоднішній день існують групи людей, які, так само як і колись, беззаперечно поклоняються Господу і щиро вірять в Його справедливість. Сатана був близький до своєї мети, він зміг підкорити собі масу народу, але все ж не всіх. Чотири вершники нам це доводять. Як відомо, якщо хоча б одна людина не схильний підкорятися, отже, у нього завжди знайдуться однодумці.

Бути може все землетрусу і інші природні катаклізми - це і є суд Божий?
Чи говорить Святе письмо на користь цих доводів?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация