У якого Бога ви вірите?


Поїзд - прекрасне місце для спілкування. Саме в поїзді часто обговорюються найболючіші питання, ведуться найвідвертіші розмови. Чому? Та все просто: надлишок вільного часу і попутники, яких ти, швидше за все, бачиш в перший і останній раз.

Тем для розмови чимало, але мені, як людині віруючій, завжди хочеться повернути розмову в правильне русло і поговорити про головне. Перевірений багатьма прийом спрацьовує безвідмовно - я просто дістаю свою Біблію . Прочитати встигаю трохи, в черговий раз переконуючись, що Біблія - ​​книга незвичайна. Вона завжди привертає до себе увагу оточуючих. «Ви - віруюча?» - і я вже знаю, що це тільки початок довгої цікавої бесіди.

Ось і цього разу, після моєї відповіді попутник, чоловік середніх років, на лацкані піджака - якісь військові значки , Сказав: «Знаєте, я теж вірю в Бога. І навіть в церква заходжу іноді. Не те що при комуністах . »

Багато, звичайно ж, щоб якось не побачити парадоксу в цій заяві. Насправді в цих фразах - повне протиріччя. Розговорилися. Чоловік розповів про коханку, про ненависному начальника, про дружину, до якої не залишилося нічого, крім звички, і перейшов на критику керівництва країни. Свої розгорілися емоції попутник вирішив охолодити банкою пива.

«Вибачте, - кажу, - Ви сказали, що вірите в Бога. А в якого саме Бога Ви вірите? »Попутник дещо розгубився. «Ну, по-видимому, в того ж, що і Ви. В Ісуса Христа ». «Вибачте, - кажу, - але думаю, Ви помиляєтеся. Я вірю в Бога, який є Святість і Любов. У Бога, який сказав «Не чини перелюбу» і заповідав любити ближнього свого. Я вірю в Бога, який вчить шанувати влади і молитися за начальницьких. А ви? У якого Бога вірите Ви? »

«Але ж головне, щоб Бог був у серці», - втручається попутниця. «У серці, одурманені алкоголем, наповненому злістю і критикою? У серці, ураженому гріхом у вигляді розпусти, лихослів'я та інших атрибутів диявола? І Ви вважаєте, що Святий Бог буде жити в такому серці? »

Як же часто ми помиляємося на цей рахунок! Ми відвідуємо церкву у свята, фарбуємо яйця на Великдень і освячуємо паски, вважаючи, що можемо цим вразити Господа! Потім сідаємо за святковий стіл і зі словами «Христос воскрес!» Перекидаємо в себе міцні напої, закушуючи «освяченими» пасками. І навіть не підозрюємо, в яку небезпечну гру ми граємо, називаючи при цьому себе віруючими.


Яким ми уявляємо собі Бога? Втомленим старцем, який поблажливо дивиться на нас з небес і прощає всі наші «пустощі»? Або все-таки Творцем Всесвіту, від гніву якого здригається земля, і тремтять гори? (Псалом 17: 8). Ми намагаємося дотримуватися всі традиції і церковні свята, але нам зовсім нецікаво Слово Боже.

На моє запитання, як часто мої попутники читають Біблію , Я почула: «А навіщо? Це ж книга не всякому зрозуміла. Та й ніколи ». Але ж Біблія для людини і як, скажіть, можна вірити в Бога, про який ви нічого не знаєте? Як, взагалі, можна довіряти Тому, про кого ви маєте дуже туманне уявлення? Звичайно, моє запитання: «А чи маєте ви відношення з Богом?» Був би просто безглуздим.

Тим часом, моя попутниця стала розповідати про себе. Загалом, «все як у всіх»: пустує тиск, болять суглоби, і з онуками - одні проблеми.

Через кілька годин таких відвертих розмов я запитала, чи не хочуть мої попутники змінити своє життя, віддавши серце Ісусу . Якщо бути короткою, то їхні відповіді прозвучали так: «Це значить постійно ходити до церкви? І на свята навіть не випити? І стати релігійними фанатиками? І не ходити «наліво»? І взагалі, доведеться від багато відмовитися! »Друзі, ці люди говорили про те, що вони можуть втратити! Їм і невтямки було, скільки вони придбають! Але хіба не так само міркують багато хто з нас?

«Ну, залишити вам доведеться не так вже й багато - гріх і те, що з ним пов'язано», - відповіла я. «Але хіба вам не хочеться знайти здоров'я, відновити стосунки зі своїми близькими і мати мир в серці при будь-якому керівництві, в будь-якій ситуації? Невже не хочеться мати близькі стосунки з Господом, якому завжди можна розповісти про свої потреби, на якого завжди можна покластися? Ісус Христос прийшов у цей світ, являючи саму Любов. Він помер за кожного з вас, зазнавши страшні муки, і воскрес для вашого виправдання. Тепер шлях до Бога відкритий. Всі благословення, включаючи життя вічне, можуть стати вашими. Ви можете мати життя або смерть, благословення або прокляття. Рішення за вами".

У нашому купе настала тиша. Мабуть, мої попутники міркували над сказаним. Хочеться вірити, що вони задумалися. А значить, є надія, що існуючої життя з її безладдям вони вважатимуть за краще відносини з Господом і нову, благословенну життя.

А в якого Бога вірите Ви - в біблійного або того, якого в своїй уяві намалювали самі?

Чому?
«Ви - віруюча?
А в якого саме Бога Ви вірите?
А ви?
У якого Бога вірите Ви?
«У серці, одурманені алкоголем, наповненому злістю і критикою?
У серці, ураженому гріхом у вигляді розпусти, лихослів'я та інших атрибутів диявола?
І Ви вважаєте, що Святий Бог буде жити в такому серці?
Яким ми уявляємо собі Бога?
Втомленим старцем, який поблажливо дивиться на нас з небес і прощає всі наші «пустощі»?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация