Відкрий для себе Іслам | Відповіді на найчастіші запитання про Іслам: перша десятка

  1. 1. - Яку релігію ви сповідуєте?
  2. 2. - Хто може називатися мусульманином?
  3. 3. - Звідки з'явилося слово «мусульманин»?
  4. 4. - Що означає слово «Іслам»?
  5. 5. - Що ви маєте на увазі під словами «підпорядкування волі Єдиного Істинного Бога»?
  6. 6. - Чи можна прийти до Бога якимось іншим шляхом?
  7. 7. - Якщо підпорядкування волі Бога є Іслам, то чи можемо ми сказати, що все створене Творцем живе...
  8. 8. - Чи правда те, що кожна дитина народжується грішною і несе відповідальність за «первородний гріх»,...
  9. 9. - Ким же є новонароджена дитина?
  10. 10. - Якщо немусульманин приймає Іслам, що він отримує?

Опубліковано 27 Мар, 2014 о 16:45 | Переглядів 14 060 | 11 коментарів

11 коментарів

На нашому сайті в різні роки вже з'являлися матеріали про основи Ісламу. Не просто з'являлися, а - як ми вважаємо - така наша головна мета: розповісти насамперед про вчення Ісламу, основи нашої релігії, її відмінності від решти.

На жаль, більшість росіян живуть сьогодні в умовах неоголошеної інформаційної війни проти Ісламу і мусульман, розв'язаної темними силами через контрольовані ними друк і телебачення. Мусована день у день тема «небезпеки» Ісламу залишає помітний слід у свідомості обивателя. Саме для прориву з блокади - інформаційної блокади навколо Ісламу - потрібні чесні, чисті і доступні для кожного читача письмові матеріали: статті, книги, брошури ...

Сподіваємося, що ця стаття послужить хорошу службу всім, хто бажав би дізнатися про іслам щось більш правдиве в порівнянні з газетними викладками. А розповісти про все ми постараємося в формі простих питань і відповідей. Сьогодні - перша десятка питань і відповідей.

1. - Яку релігію ви сповідуєте?

- Іслам.

2. - Хто може називатися мусульманином?

- Будь-яка людина, в будь-якій точці земної кулі, слухняний волі Єдиного Істинного Бога, і організуючий своє життя відповідно до вчення останнього Пророка Всевишнього, є мусульманином.

3. - Звідки з'явилося слово «мусульманин»?

- Від Бога. Ця назва дав Бог.

Про це йдеться в останньому Божественному Одкровенні - Корані - в сурі (главі) 22, вірш 78: «Саме Він називав вас мусульманами [буквально за текстом -« Мусліма », тобто «Віддала Богові»] раніше і в цьому [Одкровенні] ».

Дізнатися докладніше про походження слова мусульманин, можете з нашої статті: « Іслам - найдавніша з релігій »

4. - Що означає слово «Іслам»?

Слово «Іслам» означає «покірність».

Від цього слова утворюється слово «муслим», що означає «покірний», «скорився Богу», Слово «муслим» в нашій мові вимовляється як «мусульманин» .Тому коли ми чуємо слово «мусульманин», ми повинні знати, що це не просто послідовник Мухаммада (мир йому і благословення), як, наприклад, християнин - послідовник Христа, кришнаїт - Крішни, а іудей - представник клану іудеїв. Мусульманин - це людина скорився своєму Творцеві, змирився перед Ним, що поклоняється тільки Йому Одному і ні кому крім Нього.

Дізнатися докладніше про значення слова «Іслам», ви можете з нашої статті: « Сенс слова «Іслам» ».

5. - Що ви маєте на увазі під словами «підпорядкування волі Єдиного Істинного Бога»?

- Це означає визнання тільки Єдиного Істинного Бога - Творця, нашим Господом і Спасителем, виконання Його вимог і поклоніння тільки Йому Одному і нікому іншому.

Це поклоніння добровільне, свідоме, з почуттям любові до Бога і страху перед Ним. Він має не просто виражатися словами молитви, але має знайти своє відображення в думках, вчинках, в щоденній практичній життя людини.

Дізнатися докладніше про те, що означає слово «поклоніння» ви можете з наших статей « поклоніння »І« Поклоніння по Ісламу »

6. - Чи можна прийти до Бога якимось іншим шляхом?

Єдине, що сприймає Бог - це покірність Йому і підпорядкування Його волі.

У Корані сказано: «Хто ж шукає не Ісламу як релігії, від того не буде вжито, і він в останньому житті виявиться в числі потерпілих збиток» (3:85).

«Воістину, релігія перед Аллахом - Іслам» (3:19).

«О ви, які увірували! Бійтеся Аллаха належним страхом до Нього і не вмирайте інакше, як будучи мусульманами »(3: 102).

Детальніше дізнатися про це питання можна з нашої статті « релігія Аллаха ».

7. - Якщо підпорядкування волі Бога є Іслам, то чи можемо ми сказати, що все створене Творцем живе по Його законам і Іслам - природний спосіб життя?

- Так. Таке підпорядкування може бути розглянуто на двох рівнях:

1) Рівень обов'язкового підпорядкування, коли не стоїть питання про свободу вибору. Тобто все суще (Сонце, Місяць, океани, планети, тварини і т.д.) підпорядковане законам природи, даними самим Богом. У каменя, кинутого вгору, наприклад, немає вибору: залишитися в повітрі або впасти хвилиною пізніше. Навіть ті, хто заперечує існування Бога, самі підпадають під дію законів, даними Богом, в біологічному сенсі, тобто їх серце, кров'яний тиск і інші біологічні системи не можуть працювати в дисонансі з законом, встановленим Богом.

2) Другий рівень - підпорядкування з власної волі, де є місце свободі вибору робити чи не робити те чи інше в різних сферах людського життя, таких як моральний вибір підпорядкування вимогам Бога. Якщо особистість вибирає підпорядкування закону Божого в своєму щоденному житті - то це свідоме, добровільне підпорядкування. У такій гармонії людина і досягає Загальної Гармонії з усією Всесвіту і перебуває в Світі. Таким чином, ми можемо сказати, що Іслам - це природний спосіб життя.

У Корані про це сказано: «Невже ж вони прагнуть до релігії інший, ніж релігія Аллаха, коли Йому покірні ті, що в небесах і на землі, добровільно і мимоволі, і до Нього ви будете повернуті» (3:83).

8. - Чи правда те, що кожна дитина народжується грішною і несе відповідальність за «первородний гріх», як в це вірять християни?

- Ні, навіть Біблія заперечує цю концепцію. І це суперечить вченню Ісуса (мир і милість йому від Бога). Ось що говорить Біблія:

«Душа, що грішить, вона помре; Син не понесе кари за батькову провину, а батько не понесе за провину синову, справедливість справедливого буде на ньому, і залишиться, і несправедливість несправедливого на тому і залишиться »(Старий Завіт, Єзекіїль, 18:20).

«Але кожен буде вмирати за своє власне беззаконня» (Старий Завіт, Єремія, 31:30).

«І сказав: Поправді кажу вам: коли не навернетесь і не будете як діти, не ввійдете в Царство Небесне» (Новий Завіт, від Матвія, 18: 3).

«Але Ісус сказав: Пустіть діток, і не бороніть їм приходити до мене, бо таких є Царство Небесне» (Новий Завіт, від Матвія, 19:14).

Абсолютно ясно, що маленькі діти - безгрішні. Вони не успадковують гріха, тому що гріх - це те, що робить сама людина. Це - наслідок його власних дій.

9. - Ким же є новонароджена дитина?

- Іслам пояснює, що кожна дитина, народжена в мусульманській сім'ї, або навіть в родині атеїста, все одно є мусульманином - покірним Богові. До тих пір, поки він не досягне віку, коли йому доведеться вибирати між шляхом праведним і неправедним, він знаходиться в стані обов'язкового підпорядкування, тобто є мусульманином.

Пророк Мухаммад (мир йому і благословення) сказав: «Кожна дитина приходить на цей світ в стані фітри - вродженим єдинобожжя, і тільки потім з нього батьки роблять іудея, християнина, язичника».

Дитина до повноліття не відповідальний за свої вчинки. Пророк Мухаммад (мир йому і благословення) сказав: «Діяння трьох не будуть записуватися: дитину, поки він не ввійде в пору юності, що перебуває в несвідомому стані, і сплячого поки не прокинеться».

10. - Якщо немусульманин приймає Іслам, що він отримує?

- Беручи Іслам, людина дійсно отримує найбільше благословення Бога, і Милостивого і Милосердного Господь прощає всі колишні гріхи і помилки цієї людини, і він або вона починають своє життя з «чистого аркуша», як би народжені заново. Священний Коран говорить про це:

«Скажіть тим, що не вірили:« Якщо вони втримаються, їм буде прощено те, що було раніше ». (8:38).

«Скажи:« Про раби Мої, які переступили проти самих себе, не впадайте у відчай в милості Аллаха! Воістину, Аллах прощає гріхи повністю: адже Він - прощає, Милосердний! »(39:53).

Ось що сказав Пророк Мухаммад (мир і милість йому від Бога): «Якщо людина приймає Іслам щиро, Господь простить йому всі його минулі гріхи і після цього кожне його добре діяння буде записано як десять або навіть сімсот добрих справ, а зле буде записано як одне (якщо Бог не прощає це діяння) ».

Далі буде ...

Дізнатися про Іслам
Підготовлено: Тамкін Р.
www.whyislam.to

Яку релігію ви сповідуєте?
Хто може називатися мусульманином?
Звідки з'явилося слово «мусульманин»?
Що означає слово «Іслам»?
Що ви маєте на увазі під словами «підпорядкування волі Єдиного Істинного Бога»?
Чи можна прийти до Бога якимось іншим шляхом?
Ким же є новонароджена дитина?
Якщо немусульманин приймає Іслам, що він отримує?
Яку релігію ви сповідуєте?
Хто може називатися мусульманином?
Навигация сайта
Новости
Реклама
Панель управления
Информация